Εξαιρετικό μπάσκετ από το Περιστέρι Vitabiotics και εμφατική νίκη (101-81) επί της ΑΕΚ!

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού το Περιστέρι Vitabiotics κυριάρχησε πλήρως φτάνοντας σε μια εμφατική νίκη (101-81) επί της ΑΕΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου»!

Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς είχαν επιθετική πολυφωνία (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων), εξαιρετική δημιουργία (23 ασίστ) και σούταραν πολύ καλά από τα 6μ75 (15/28 τρίποντα).

Εντυπωσιακό ήταν και το ντεμπούτο του Πολωνού Τόμας Γκιέλο που τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 5/6 τρίποντα!

Το Περιστέρι Vitabiotics παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Χρήστο Σαλούστρο και Σωτήρη Σταυρακόπουλο, ενώ η ΑΕΚ χωρίς τον Μπράιαν Ανγκόλα. 

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς μπήκαν δυνατά και είχαν τον έλεγχο (12-6 στο 4’), η ΑΕΚ με τους Κολόμ-Παππά αλλά και τον Γκρίφιν μπόρεσε να ισορροπήσε το ματς (19-19 στο 7’) και πήρε και το προβάδισμα με τρίποντο του Γκρίφιν (21-25 στο 8’).

Η είσοδος του Τόμας Γκιέλο όμως έδωσε πνοή στο Περιστέρι Vitabiotics με τον Πολωνό να ευστοχεί σε τρίποντο (28-25 στα 30’’) και να παίρνει μπροστά.

Ο ίδιος με δυο ακόμη σερί τρίποντα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ανέβασε την διαφορά στο +9 (34-25 στο 11.30’’). Η ΑΕΚ έδειξε να μην μπορεί να συγκρατήσει το Περιστέρι Vitabiotics και ο Γκιέλο με νέο τρίποντο ανεβάζει την διαφορά στο +11 (40-29 στο 13’).

Με 14 πόντους σε 7.51 λεπτά στο πρώτο 20λεπτο o Πολωνός πάουερ φόργουορντ βοήθησε την ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια με μια σημαντική διαφορά (48-39 στο 20’).

Στην επανάληψη, προσπάθησε με τους Κολόμ, Γκρίφιν και Παππά η ΑΕΚ να μπορέσει να επιστρέψει όπως και με κάποια καλάθια του Κουζέλογλου, όμως μάταια.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης και ο Δημήτρης Κατσίβελης ήταν άριστοι δημιουργοί και η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +15 (62-47 στο 24.20’’).

Μάλιστα με τρίποντο του Χρυσικόπουλου η διαφορά έφτασε στο +18 (71-53 στο 26.30’’) και στην συνέχεια ο Γκιέλο την έστειλε στο +19 (74-55 στο 27.30’’).

Εκεί, ουσιαστικά όλα κρίθηκαν, καθώς η ΑΕΚ δεν είχε λύσεις για να απαντήσει και η διαφορά συντηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (85-65 στο 33.40’’) με το Περιστέρι Vitabiotics να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη…

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Κάρδαρης, Μηλαπίδης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-25, 48-39, 76-63, 101-81.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS (Τόμιτς): Πέτεγουεϊ 18 (2), Μωραΐτης 8 (2), Χρυσικόπουλος 16 (4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Κατσίβελης 14 (3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μπράουν 7 (3/8 δίποντα, 1/4 βολές, 13 ριμπάουντ), Κόζι 9 (1/7 τρίποντα), Γκιέλο 17 (1/2 δίποντα, 5/6 τρίποντα), Χρηστίδης 8, Γκρέι, Φίλιππας, Ζούγρης, Ευσταθιάδης 4.

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 14 (2 τρίποντα, 7 ασίστ), Φλιώνης 5 (1), Παππάς 16 (3/6 τρίποντα), Γκρίφιν 14 (3/6 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Χάμερ 14 (7 ριμπάουντ), Σαξιώνης, Ράουτινς 3 (1/7 τρίποντα), Φιλιππάκος, Καρλής 1, Κουζέλογλου 14 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ).

Τόμιτς: «Κλειδί για μας ο Μωραΐτης»

Τα εύσημα στους παίκτες του απένειμε ο προπονητής του Περιστερίου Vitabiotics Μίλαν Τόμιτς μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ.«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, σε όλα τα παιδιά. Πιστεύω ότι ελέγχαμε το παιχνίδι 40 λεπτά. Για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθα στο Περιστέρι Vitabiotics κατά κάποιο τρόπο, οι παίκτες άρχισαν να καταλαβαίνουν τη θέλω. Δεν ήταν εύκολο στην αρχή, γι’ αυτό χρειαζόμαστε χρόνο. Η μεγάλη διαφορά σ’ αυτό το παιχνίδι ήταν που είχαμε 23 ασίστ και μόλις 8 λάθη. Είναι αυτό που θέλω εγώ από την ομάδα μου όπως και να υπάρχει δημιουργία από τα πικ εν ρολ με όσα λιγότερα λάθη γίνεται» δήλωσε ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων». Και συνέχισε: «Κλειδί για μένα σ’ αυτό το παιχνίδι ήταν ο Μωραΐτης. Δεν θέλω να ξεχωρίζω κανέναν παίκτη μου, αλλά γιατί το λέω αυτό. Επειδή, είναι ένα παιδί που για επτά περίπου εβδομάδες ήταν εκτός ομάδας και με τέσσερις προπονήσεις έκανε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι και μας βοήθησε πάρα πολύ να κερδίσουμε».Όσο για την συνέχεια, ο Μίλαν Τόμιτς, εξήγησε: «Εμείς συνεχίζουμε, αυτό δεν σημαίνει τίποτε, είναι μια νίκη απλώς. Αυτό που ζητάω είναι σταθερότητα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το επόμενο παιχνίδι να πάμε να κερδίσουμε».

Δέδας: «Το Περιστέρι Vitabiotics ήθελε περισσότερο το ματς»

Την ανωτερότητα του Περιστερίου Vitabiotics αναγνώρισε ο προπονητής της ΑΕΚ Στέφανος Δέδας.

«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι το ήθελε το ματς περισσότερο από εμάς. Εμείς δεν ήμασταν σκληροί όπως πρέπει για ένα παιχνίδι εκτός έδρας, οπότε ήρθε φυσιολογικά η νίκη του αντιπάλου. Νίκησαν δίκαια. Ωστόσο, έχω κάποια παράπονα για την διαφορά. Αν ήταν λίγο πιο δίκαιη η διαιτησία, δεν θα ήταν αυτή η διαφορά. Δεν παίζει ρόλο, ούτε καν με ενδιαφέρει αν το υπογραμμίσει κάποιος…» ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή των «κιτρινόμαυρων».

Και συνέχισε: «Δεν θέλω να πω πολλά. Πρέπει να διαχειριστώ τους παίκτες που έχω στο παρκέ. Κάνουμε μια προσπάθεια, βγάλαμε ωραίες φάσεις στην επίθεση. Αμυντικά θεωρητικά μπορείς να πεις φταίνε ο προπονητής, οι βοηθοί, οι παίκτες που δεν παίζουν άμυνα. Είναι ένα πράγμα στο μπάσκετ το comfort zone, οι παίκτες ξέρουν ότι δεν έχω πάρα πολλά όπλα, οπότε έχουν το δικαίωμα σε εισαγωγικά να χαλαρώνουν όταν βάζουμε καλάθι, να το τρώμε εύκολα, γιατί δεν νιώθουν την απειλή ότι μπορούν να γίνουν αλλαγή εύκολα.

Αυτό με πειράζει, όχι το ρόστερ, η ποιότητα του ρόστερ η οι απουσίες. Η ότι μας χτυπάνε στην πλάτη και μου λένε κουράγιο κόουτς. Αυτό δεν με αγγίζει καθόλου, εμένα με ενοχλεί το είπα και στο Τρεβίζο, ότι δεν έχουμε τόσο δύναμη έτσι ώστε οι παίκτες μου όχι να σέβονται λίγο, γιατί σέβονται είναι καλά παιδιά, να φοβούνται λίγο τις συνέπειες μιας κακής άμυνας, όχι όταν δεν κάνεις φάουλ. Αυτό είναι το πρόβλημα».

 Ο Στέφανος Δέδας έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος: «Είναι όπως τα παιδιά σου όταν λείπει η μαμά παίζουν playstation όλη την ώρα. Δεν φοβούνται τον μπαμπά! Το ίδιο κάπως συμβαίνει και στην ΑΕΚ. Αυτό είναι το παράπονο μου. Και όχι η ποιότητα του ρόστερ η το υλικό. Αυτό πρέπει με κάποιο τρόπο να το ξεπεράσω και γίνεται εκ των έσω λόγω της κατάστασης. Αυτό που μπορούμε να διδαχθούμε σήμερα είναι ότι αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα σε υψηλές θέσεις, πριν το ματς ήμασταν στην 5η θέση, πρέπει να είμαστε πιο σκληροί, ωστόσο για τους λόγους που είπα δεν μπορούμε να είμαστε σκληροί και αυτό με ενοχλεί».

Κατόπιν, αναφέρθηκε στην συνέχεια του πρωταθλήματος λέγοντας: «Έχουμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε για τον ΠΑΟΚ. Οι συνθήκες στα Λιόσια θα είναι πιο ευνοϊκές για μας, μπορούμε να παίξουμε και να διαχειριστούμε δύσκολα παιχνίδια. Θα παλέψουμε να δείξουμε άλλη εικόνα και να κερδίσουμε το επόμενο ματς».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον απουσία του Μπράιαν Ανγκόλα, είπε: «Καταρχήν, υπήρχε ένα κλίμα ότι είμαστε πολύ άτυχοι. Εγώ το θεωρώ τύχη όχι ατυχία. Γιατί να τα βλέπουμε όλα αρνητικά. Έγινε ένας προληπτικός έλεγχος από την ομάδα σε όλα τα παιδιά που πέρασαν Covid-19, δεν ξέρω αν αυτό το κάνουν και σε άλλες ομάδες. Δεν μπορώ να πω ότι προλάβαμε κάτι, οπότε θεωρώ ότι είναι μια καλή είδηση. Παρότι πέρασε η ΑΕΚ όλο αυτό με τον Γέλοβατς, προσπαθώ να μην έχω αυτή την μεμψιμοιρία.

Το θεωρώ καλή είδηση. Χωρίς να είμαι γιατρός αυτό που είναι φυσιολογικό, είναι ένα υπόλοιμμα από τον Covid-19, που υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους δεν έχει κάτι λειτουργικό με την καρδιά, είναι μια φλεγμονή που πρέπει να καθαρίσει με τον καιρό. Ένα μήνα, ενάμησι, δυο μήνες, προφανώς είναι αθλητής. Το πρωτόκολλο είναι λίγο πιο ταχύ γι’ αυτόν επειδή είναι πιο νέος και πιο ενεργητικός. Αυτό είναι που ισχύει».

Μοιράσου το