Το Περιστέρι Vitabiotics ηττήθηκε (82-79) από τον Ιωνικό στο «ντεμπούτο» Τόμιτς

Στο «ντεμπούτο» του Μίλαν Τόμιτς το Περιστέρι Vitabiotics έχασε (82-79) στο φινάλε από τον Ιωνικό στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι Νικαιώτες με τους Γιουτζίν Τζέρμαν και Νίκο Χουγκάζ μπόρεσαν να επιστρέψουν όποτε οι «κυανοκίτρινοι» προσπάθησαν να ξεφύγουν και στο τέλος ο Γιάννης Αθηναίου με ένα δύσκολο καλάθι στα 16.1’’ (76-80) ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στους Νικαιώτες…

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Τεράν Πέτεγουεϊ ηγήθηκε επιθετικά του Περιστερίου στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα (21-16), σουτάροντας με 58% στο δίποντο (7/12). Από την άλλη πλευρά, οι Νικαιώτες στηρίχθηκαν στις πρωτοβουλίες του Τζέρμαν, ο οποίος πέτυχε τους 11 από τους 16 πόντους του Ιωνικού στην πρώτη περίοδο.

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο, πριν ο Ιωνικός αρχίσει να χτίζει μια μικρή διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιλογές των παικτών του Περιστερίου Vitabiotics και προηγήθηκαν με +8 (26-34) στο 15', υποχρεώνοντας τον Μίλαν Τόμιτς να καλέσει εσπευσμένα timeout.

Το Περιστέρι Vitabiotics προσπάθησε να αντιδράσει, βρήκε λύσεις πίσω από τα 6μ.75 όμως ο Ιωνικός άντεξε στην πίεση και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 41-44, έχοντας ως σημεία αναφοράς στην επίθεση τους Τζέρμαν (17π.) και Χουγκάζ (11π.).

Οι παίκτες του Περιστερίου Vitabiotics ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Χρυσικόπουλο για το 51-50 ενώ στα τέλη της τρίτης περιόδου που ολοκληρώθηκε στο 63-59, το Περιστέρι είχε στην πεντάδα του τρεις εφήβους! Τον Σωτήρη Σταυρακόπουλο (2004, 2μ.02, φόργουορντ), Ηλία Μανιά (2003, 1μ.83, γκαρντ) και Γιάννη Φύτρο (2003, 1μ.97, φόργουορντ)!

Ο Έρικ ΜακΡι έκανε το 65-59 στο 31’ για τους γηπεδούχους πριν αντιδράσει ο Ιωνικός. Τα δυο συνεχόμενα τρίποντα των Μουσταφά και Αθηναίου έκαναν το 68-72 (στο 35.20’’) ενώ ο Γόντικας σκόραρε για το +6 (68-74, 35.40’’).

O Χρυσικόπουλος ευστόχησε σε τρίποντο για το 76-78 στο 38' ωστόσο ακολούθησαν τρεις χαμένες επιθέσεις για το Περιστέρι Vitabiotics, πριν ο Αθηναίου σκοράρει σε δύσκολο λέι απ για το 76-80 στα 16.1″ για το τέλος, «σφραγίζοντας» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Δαρλαμήτσος, Τσιμπούρης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS (Τόμιτς): Φύτρος, ΜακΚρί 14 (2/4 τριπ., 4 ριμπ., 1 ασίστ), Μορέιρα, Κόζι 10 (3/5 τριπ., 1 ριμπ., 7 ασίστ), Πέτεγουεϊ 14 (2/6 τριπ., 3 ριμπ., 2 ασίστ), Χρυσικόπουλος 9 (1/3 τριπ., 4 ριμπ.), Μπράουν 8 (11 ριμπ., 2 ασίστ), Σαλούστρος 11 (2/5 τριπ., 10 ριμπ., 1 ασίστ), Μανιάς, Μίλερ 13 (22/4 τριπ.), Σταυρακόπουλος.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Σεγκούρα): Μουχαϊμίν 6 (1/2 τριπ.), Χατζηκυριάκος, Τζόλος, Τζέρμαν 20 (1/5 τριπ., 3 ριμπ., 2 ασίστ), Αθηναίου 14 (4/6 τριπ., 5 ριμπ., 4 ασίστ), Γόντικας 10 (2 ριμπ.), Γκιουζέλης 3 (1/3 τριπ., 4 ριμπ.), Ράϊς 12 (2/6 τριπ., 3 ριμπ.), Χουγκάζ 17 (8 ριμπ., 1 ασίστ, 3 κλεψ.). 

Τόμιτς: «Χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνουμε ομάδα»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ιωνικό ο προπονητής του Περιστερίου Vitabiotics Μίλαν Τόμιτς, στο «ντεμπούτο» του, δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι άσχημο με την έννοια ότι χάσαμε. Δεν περίμενα ότι θα χάναμε. Από την άλλη αυτή είναι η εικόνα της ομάδας. Είναι πολύ περίεργη εικόνα. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά για να γίνουμε ομάδα. Γιατί αυτή τη στιγμή ο καθένας προσπαθεί μόνος του να καταφέρει κάτι. Και μόνος σου μπάσκετ δεν παίζεις. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θα τα καταφέρω. Είναι μια κακή ήττα. Όμως, εμείς πρέπει να είμαστε στο γήπεδο, να δουλέψουμε σκληρά για να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις έφηβους, για τους οποίους επισήμανε: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στα τρία νέα παιδιά της ομάδας, τον Σταυρακόπουλο, τον Μανιά και τον Φύτρο που μπήκαν στο γήπεδο και πήραν την ευκαιρία. Και ίσως θα έπρεπε να παίξουν και πιο πολύ! Ίσως, θα κερδίζαμε το παιχνίδι, μπορεί να είναι δικό μου το λάθος, αλλά πραγματικά χάρηκα. Το μόνο για το οποίο χάρηκα σήμερα ήταν αυτά τα τρία παιδιά που έπαιξαν πάρα πολύ καλά και πήραν την ευκαιρία».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα δώσει ξανά ευκαιρία στους «μικρούς» της ομάδας, είπε: «Θα δώσω χρόνο στα νέα παιδιά. Να πω την αλήθεια σήμερα τον Σταυρακόπουλο, δεν θυμάμαι και τα ονόματα καλά-καλά μια ημέρα είμαι στην ομάδα, σκεφτόμουν να τον βάλω και στην αρχική πεντάδα. Γιατί έχουμε πολλούς τραυματίες, έχουμε ουσιαστικά οκτώ παίκτες και οι άλλοι είναι μικροί. Αλλά σίγουρα θα τους δείτε στην πορεία, γιατί μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες στα μικρά παιδιά και αυτοί ουσιαστικά σήμερα που παίξανε καλά μου δείξανε ότι μπορώ να τους δώσω κι άλλη ευκαιρία. Και σίγουρα θα τους δώσω. Δεν περίμενα να τους βάλω και τους τρεις στο παιχνίδι, αλλά έτσι όπως πήγαινε το ματς παίξανε πάρα πολύ καλά».

Για την επιστροφή στους πάγκους και το ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: «Μου έλειψε το μπάσκετ. Ξεκουράστηκα, είχα δουλέψει 20 χρόνια συνεχόμενα, αλλά σίγουρα μου έλειψε το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλά που επέστρεψα. Τριάντα χρόνια ζω στην Ελλάδα. Είναι κάτι ωραίο…».

Σεγκούρα: «Ήμασταν καλοί στις τελικές αποφάσεις»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ιωνικού Κούρο Σεγκούρα, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και να τους πω ένα μεγάλο μπράβο, γιατί ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ειδικά μετά την αλλαγή του προπονητή που προέκυψε στο Περιστέρι. Αλλά καταφέραμε, κοντρολάραμε το παιχνίδι, το ελέγξαμε, ειδικά στο τέλος που ήμασταν πάρα πολύ καλοί στις τελικές αποφάσεις».

Και συμπλήρωσε: «Στο ξεκίνημα του τρίτου 10λεπτου, πραγματικά υποφέραμε από το θέμα των ριμπάουντ. Η ομάδα του Περιστερίου πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ αλλά καταφέραμε να το ελέγξουμε και πραγματικά πήραμε μια σπουδαία νίκη και πρέπει από αύριο κιόλας να το αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο».

Μοιράσου το