Με εντυπωσιακό Πέτεγουεϊ το Περιστέρι Vitabiotics επιβλήθηκε της Τσμόκι Μινσκ [video]

Με τον Τεράν Πέτεγουεϊ να κάνει τη διαφορά, το Περιστέρι Vitabiotics επικράτησε (80-70) της Τσμόκι Μινσκ, καλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, για το FIBA Europe Cup.

Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου μπήκαν στο ξεκίνημα του αγώνα νωθρά και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Τσμόκι, η οποία με καλάθια του Τζέισον Κλαρκ και του Άντζελο Γουόρνερ προηγήθηκε με 10-2 (στο 3'30’’).

Η είσοδος του Τζος Χάγκινς, που άσκησε μεγάλη πίεση στην περιφέρεια, και δύο εύστοχα τρίποντα του Αμερικανού γκαρντ άλλαξαν τα δεδομένα. Το Περιστέρι Vitabiotics πέρασε μπροστά (12-11 στο 7'30’’) με καλάθι του Έρικ ΜακΚρί και το σερί της ελληνικής ομάδας διευρύνθηκε. Οι «κυανοκίτρινοι» κράτησαν για 11'30’’ την Τσμόκι στον 1 πόντο μετατρέποντας το 2-10 σε 30-11 (στο 15'10’’).

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, ο Τεράν Πέτεγουεϊ «συνδέθηκε» με το καλάθι και, όποτε προσπάθησε στην συνέχεια η ομάδα από την Λευκορωσία να πλησιάσει (36-25 στο 20’), ο Πέτεγουεϊ ήταν εκεί και με τρίποντα ανέβασε την διαφορά σε απόσταση ασφαλείας (42-27 στο 22’).

Ο Κλαρκ προσπάθησε ξανά (55-48 στο 29’), αλλά και πάλι ο Τεράν Πέτεγουεϊ με τρίποντο «έκοψε το βήχα» στους φιλοξενούμενους, που δεν μπόρεσαν στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα να επιστρέψουν, αφού ο Γιανίκ Μορέιρα ήταν πολύ καλός στην ρακέτα και ο αρχηγός Χρήστος Σαλούστρος είχε εκτός από πόντους στην επίθεση και πολύ καλή άμυνα στον Κλαρκ, κάνοντας του δύσκολη τη ζωή στο δεύτερο μέρος, όπου σημείωσε μόλις 4 πόντους από τους 16 συνολικά.

Οι διαιτητές: Ρούτεσιτς, Μπάκι, Τομάσοβιτς

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 36-25, 60-50, 80-70

Περιστέρι Vitabiotics (Μανωλόπουλος): Μπράουν 4 (5 ριμπάουντ), Χίγκινς 10 (2), ΜακΚρί 7 (1), Πέτεγουεϊ 20 (6/11 τρίποντα), Σαλούστρος 10 (2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος 4, Κατσίβελης 3 (1), Μίλερ 4 (1), Μωραΐτης 6 (4 ασίστ), Μορέιρα 12 (7 ριμπάουντ)

Τσμόκι Μινσκ (Βεργκούν): Γουόρνερ 27 (7/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Τρανστινέτσκι, Ερνάντεζ 3 (8 ριμπάουντ), Κλαρκ 16 (4), Μπελιάνκου 12 (2), Ντόντου 7 (1), Στουμπέντα 2, Γιάνκοβιτς, Άπσο 1, Πάραλιου, Μπλίζνιουκ 2

Μανωλόπουλος: «Παίξαμε με ενέργεια»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Τσμόκι Μινσκ, ο προπονητής του Περιστερίου Vitabiotics, Σωτήρης Μανωλόπουλος δήλωσε:

«Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για μας για την Ευρώπη. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί έπαιξαν με πολλή ενέργεια, πολλή ένταση, παρόλο που δύο ημέρες νωρίτερα παίξαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Δεν είχαμε χρόνο για ξεκούραση και προετοιμασία. Και αυτό την κάνει και δύσκολη και σημαντική αυτή τη νίκη».

Και συμπλήρωσε: «Παίξαμε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αμυντικά, αλλά και στην επίθεση πήγαμε την μπάλα εκεί που θέλαμε. Όμως δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα. Ειδικά το πώς τελείωσε το παιχνίδι. Θέλουμε πολύ δουλειά εκεί…».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Τσμόκι Μινσκ Ρόστισλαβ Βέργκουν ανέφερε: «Κοιτάζοντας την στατιστική, έχω να πω ότι 17 λάθη είναι πραγματικά πάρα πολλά. Ιδιαίτερα όταν παίζεις εκτός έδρας απέναντι σε μία ομάδα η οποία απέδωσε ποιοτικό μπάσκετ. Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια που καταβάλαμε. Δυστυχώς, όμως, δεν είχαμε απόψε κάποιους σημαντικούς παίκτες. Όταν έχεις τόσο σημαντικές απουσίες, όταν υφίστασαι σερί 17-2, είναι πολύ αφελές να πιστεύεις ότι έχεις πιθανότητες να κερδίσεις εκτός έδρας».

Και κατέληξε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι, εμείς πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για τους δύο εντός έδρας αγώνες και να βελτιωθούμε ποιοτικά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού».


Περιστέρι Vitabiotics 80 – 70 Τσμόκι Μινσκ (ολόκληρος ο αγώνας)

Μοιράσου το