Μεγάλο διπλό (87-86) με buzzer beater ΜακΚρί! [video]

Το τρίποντο του Έρικ ΜακΚρί σε χρόνο «μηδέν» έδωσε τη νίκη στο Περιστέρι Vitabiotics (87-86) στην PAOK Sports Arena επί του ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Σε μία αναμέτρηση με εναλλαγές συναισθημάτων στο φινάλε ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με καλάθι του Ζερμέιν Λοβ 86-84 ενώ απέμεναν 4’’ για την λήξη. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πήρε τάϊμ άουτ και βάζοντας την μπάλα στο παρκέ οι «κυανοκίτρινοι» την έδωσαν στον Ίαν Μίλερ, ο οποίος διάβασε σωστά την άμυνα των γηπεδούχων, πάσαρε την σωστή στιγμή κι ο Έρικ ΜακΚρι ευστόχησε από τη γωνία σε buzzer beater, προκαλώντας τους πανηγυρισμούς των παικτών του Περιστερίου Vitabiotics, που έγιναν ένα κουβάρι στο παρκέ.

Όλοι έκαναν τρομερή δουλειά, από τον Κατσίβελη που ήταν ο καλύτερος του παρκέ, τους Πέτεγουει, ΜακΚρί, Χάγκινς, Μορέιρα και Μίλερ που έβαλαν την δική τους «πινελιά». Τον αρχηγό Σαλούστρο που έπαιξε άμυνα σε πέντε αντιπάλους, τον Μωραΐτη που είχε τον έλεγχο όσο έπαιξε και τον Λίνο Χρυσικόπουλο που έκανε σπουδαία εμφάνιση.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «κυανοκίτρινοι» ήταν εντυπωσιακοί στα πέντε πρώτα λεπτά, με τον Τσαντ Μπράουν να τελειώνει τις φάσεις στη ρακέτα. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων (7-16 στο 6') έδειχνε ότι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Όμως, σταδιακά ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις στην επίθεση. Αρχικά με τον Ντέιβιντ ΝτιΛέο κι εν συνεχεία με τον Ζερμέιν Λαβ, ο οποίος σούταρε με 5/7 από τα 6μ75 στο πρώτο μέρος, οδηγώντας τον «δικέφαλο» στη μεγάλη ανατροπή και το +10 (49-39) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ισορροπεί καλύτερα και έφτασε στο +14 (55-41 στο 22') με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Με πίεση στην άμυνα με τον Κατσίβελη να κάνει τρομερή δουλειά, όπως και τους Σαλούστρο, Χρυσικόπουλο και ΜακΚρί και με το επιθετικό ξέσπασμα του Ίαν Μίλερ το Περιστέρι Vitabiotics πλησίασε (65-63 στο 30’) σε απόσταση αναπνοής στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχαν τον έλεγχο και με τους Χάγκινς, ΜακΚρί πήραν μια διαφορά 7 πόντων (69-76 στο 34'). Η κούραση και η αστοχία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι σκόραραν μόνο από την γραμμήτου φάουλ στα τελευταία 4 λεπτά έδωσαν την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει (84-84) με βολές του ΝτιΛέο και να προηγηθεί στα 4’’ με τον Ζερμέιν Λοβ.

Στην τελευταία επίθεση ο Μίλερ έδωσε την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Έρικ ΜακΚρί και το καλάθι έφερε τους πανηγυρισμούς στο παρκέ με τη λήξη για το Περιστέρι Vitabiotics.

Οι διαιτητές: Παπαπέτρου, Κάρδαρης, Θεονάς

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 49-39, 65-63, 86-87

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Χριστοδούλου (0/3 σουτ), Γκρίφιν 4 (1/10 σουτ, 2/4 βολές), Κάρτερ 5 (1), Τζόουνς 18 (5/9 δίποντα, 8/9 βολές, 6 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 16 (2), Λαβ 27 (4/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Καμαριανός, ΝτιΛεο 13 (1), Καμπερίδης 1, Τολιόπουλος 2, Ογκμπέιντε.

Περιστέρι Vitabiotics (Μανωλόπουλος): ΜακΚρι 12 (1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πέτεγουεϊ 15 (2/7 τρίποντα), Χρυσικόπουλος 15 (1), Κατσίβελης 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη), Μορέιρα 8, Μωραΐτης, Σαλούστρος 3 (1), Μίλερ 8 (2), Χάγκινς 9 (1)

Μανωλόπουλος: «Τεράστια νίκη για το Περιστέρι Vitabiotics»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και τη μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα ήταν ο προπονητής του Περιστερίου Vitabiotics Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με δύο ομάδες που έβαλαν ψηλά τον πήχη από την αρχή της σεζόν. Στο τέλος κέρδισε ο πιο τυχερός. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη, τεράστια για το Περιστέρι. Έχουμε κάνει ένα κακό ξεκίνημα και θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, είναι πρόβλημα αυτό για μας όταν παίζεις συνεχώς, δύο-τρία παιχνίδια την εβδομάδα και δεν κερδίζεις». δήλωσε ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» και πρόσθεσε:

«Επίσης ο ΠΑΟΚ είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και ρόστερ, με έμπειρο προπονητή, και λίγοι θα περάσουν από εδώ. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είχαμε τρεις στόχους, να μείνουμε ενωμένοι για 40’ και το πετύχαμε σε απόλυτο βαθμό, ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω με 14 πόντους. Μέχρι τώρα ήμασταν πολύ κακοί στα αμυντικά ριμπάουντ και στα λάθη. Τα ελέγξαμε και τα δύο σε ικανοποιητικό βαθμό. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ».

Όσο για την τελευταία επίθεση, είπε:

«Αν βρίσκαμε ελεύθερο τρίποντο θα το κάναμε. Ήταν ένα τυχερό σουτ από έναν καλό σουτέρ».

Λυκογιάννης: «Ο Μίλερ βρήκε την πάσα και το σουτ καθόρισε το νικητή»

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε:

«Είμαστε αρκετά δυσαρεστημένοι κυρίως γιατί ένα παιχνίδι με ένα καλό πεντάλεπτο στο τέλος της δεύτερης περιόδου το φέραμε εκεί που θέλαμε. Από εκεί και πέρα ήταν ανεξήγητο. Ασχοληθήκαμε με οτιδήποτε άλλο εκτός από το πώς θα παίξουμε μπάσκετ. Ήταν καταστροφικό. Παίκτες από τον πάγκο δεν υποστήριξαν αυτούς που αντικατέστησαν. Το μομέντουμ άλλαξε, μπήκε ο φόβος και οι δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας. Με μια σχετική πειθαρχία καταφέραμε στο τέλος να γυρίσουμε το ματς. Στην τελευταία φάση δε θέλαμε να δεχθούμε τρίποντο. Ο Μίλερ βρήκε την πάσα και το σουτ καθόρισε τον τελικό νικητή. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, χάσαμε δυο ματς στην έδρα μας με σουτ στο τέλος. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να κοιτάξουμε μπροστά».

Και συμπλήρωσε:

«Βγάλαμε Γιάνκοβιτς και Γκρίφιν λόγω των τριών φάουλ, ο Τολιόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν κακός στην προσωπική άμυνα, κανένας δεν έκανε καλή άμυνα και δεν είχαμε καθόλου καλή λειτουργία στην επίθεση. Δεν κάνουμε γενικά πολλά λάθη αλλά κάναμε τρία – τέσσερα μαζί. Το Περιστέρι έχει προσωπικότητες, έβαλαν μεγάλα σουτ. Στο τέλος βρήκαμε το σχήμα, ηρεμήσαμε και επιστρέψαμε. Στο τέλος το μομέντουμ ήταν υπέρ του Περιστερίου. Πήγαμε στα ντράιβ και στην επαφή, κάναμε αυτό που σχεδιάσαμε, αλλά στο τέλος μπήκε το καλάθι. Συμβαίνει…».

Για την παρουσία του Μάλκολμ Γκρίφιν, είπε:

«Ήταν σε κακή μέρα, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και όταν βγαίνει με τρία φάουλ στο +14, τότε γυρνάει το παιχνίδι. Αναγκαστικά μπήκε μέσα ξανά στη συνέχεια, μας βοήθησε στην άμυνα, όμως στην επίθεση ήταν ολοφάνερα εκτός τόπου και χρόνου».

Τέλος, για το τι σκέφτεται να αλλάξει, εξήγησε:

«Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει κάποιοι παίκτες να είναι σε καλή και κακή μέρα. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε άμεσα είναι ότι πρέπει να ματώνουμε στο πίσω κομμάτι του παιχνιδιού. Υπήρχαν παιδιά που έχασαν το μυαλό τους. Είχαμε δύο πλέιμεϊκερ και δεν λειτούργησε κανένας καλά. Χάσαμε γιατί την κρίσιμη στιγμή δεν παίξαμε άμυνα. Οι πρώτοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς, πρώτα εγώ, μετά οι παίκτες».



Μοιράσου το