Ο Μίλερ προσυπέγραψε τη νίκη (85-83) επί των Μπάκεν Μπέαρς

Αν και είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το Περιστέρι Vitabiotics, τελικά χρειάστηκε το καλάθι του Ίαν Μίλερ στα 2.7’’ πριν την λήξη για να επικρατήσει των Μπάκεν Μπέαρς στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», για την 2η αγωνιστική του FIBA Europe Cup.

Κορυφαίος σε απόδοση για τους «κυανοκίτρινους» ήταν ο Τέραν Πέτεγουεϊ, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους (με 4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 3/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 27.57 λεπτά συμμετοχής.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τσαντ Μπράουν που άγγιξε το νταμπλ νταμπλ (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήραν μια διαφορά 12 πόντων (24-12) στο τέλος της πρώτης περιόδου με τον Τεράν Πέτεγουει να είναι «όλα τα λεφτά» στην επίθεση.

Η ομάδα του Άντερς Σόμερ βελτιώθηκε προοδευτικά και πλξσίασε στο -4 (47-43 στο 24'). Εκεί, το Περιστέρι Vitabiotics με τους Πέτεγουεϊ, Μπράουν, ΜακΚρί και Κατσίβελη άνοιξαν το σκορ (59-49 στο 30').

Στην τελευταία περίοδο, η χαλάρωση έδωσε το δικαίωμα στους Δανούς να πλησιάσουν και στα 10.9’’ πριν την λήξη να ισοφαρίσουν (83-83) με τρίποντο του Μισέλ Ντιούφ από την κορυφή.

Τον επίλογο όμως της αναμέτρησης τον έγραψε ο Ίαν Μίλερ στα 2.7’’ πριν την λήξη με προσωπική ενέργεια δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελιάκοφ, Ζαμοράνο Σάντσεθ, Πουτένκο. ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-12, 40-35, 59-49, 85-83.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS (Μανωλόπουλος): Μπράουν 10 (9 ριμπάουντ), ΜακΚρι 12 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Μίλερ 11 (0/4 τρίποντα, 5 λάθη), Μωραΐτης, Σαλούστρος 10, Χρυσικόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 11 (1), Μορέιρα 4 (2/9 δίποντα, 4 ασίστ), Πέτεγουεϊ 20 (3).

ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ (Σόμερ): Ντιούφ 14 (4/5 τρίποντα), Χάρις 13 (0/4 τρίποντα), Γιούκιτς 12 (4/10 σουτ, 2/3 βολές), Ογκουνγκμπέμι – Τζάκσον 22 (5/15 σουτ, 10/10 βολές, 7 ασίστ), Ονγκάι 11 (1), Έβανς 4, Λέρκε 1, Σάλερτζ, Τέιλορ 6 (11 ριμπάουντ).

Μανωλόπουλος: «Δεν χρειάζεται πανικός, να ηρεμήσουμε»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Μπάκεν Μπέαρς, ο προπονητής του Περιστερίου Vitabiotics Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε: «Στα αποδυτήρια είπα στους παίκτες μου συγχαρητήρια για τη νίκη, γιατί η νίκη είναι πάντα νίκη. Δεν έχει σημασία αν κερδίζεις με έναν πόντο, η τριάντα πόντους. Αυτή η ομάδα θεωρώ ότι λόγω του πολύ κακού ξεκινήματος και των αποτελεσμάτων έχει αυτή τη στιγμή πάρα πολύ πίεση και θεωρώ ότι αυτός είναι ο λόγος ο οποίος παρόλο που στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού παίξαμε καλά καλό μπάσκετ, ξαφνικά μας πιάνει ένας πανικός».

Και συνέχισε: «Επειδή δεχόμαστε δυο-τρία καλάθια και πέρνουμε πολύ κακές αποφάσεις ιδιαίτερα στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να ξεχάσουμε το κακό ξεκίνημα η ομάδα έχει ταλέντο, έχει καλούς παίκτες που υποχρέωση τους είναι να έρχονται κάθε μέρα και να παίζουν στο 100% και στην προπόνηση και στους αγώνες. Δεν χρειάζεται πανικός, πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και να κοιτάξουμε το μέλλον. Ό,τι έγινε-έγινε πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον…».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Μπάκεν Μπέαρς, Άντερς Σόμερ, υποστήριξε: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο μπήκαμε στο παιχνίδι. Μας πήρε πολύ χρόνο να βρούμε τον ρυθμό μας, μια φυσιολογική ροή παιχνιδιού. Αυτό το καταφέραμε μόνο στην τελευταία περίοδο και δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε. Στο τέλος φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, το ματς κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Στο τέλος του αγώνα έπαιξαν ρόλο μικρές λεπτομέρειες, αλλά αν δει κανείς ολόκληρο το ματς, είχαμε σημαντικότερα προβλήματα όπως πολλά λάθη και έλλειψη επιθετικότητας. Σε τέτοιου είδους διοργανώσεις έχει σημασία με πόσους πόντους χάνεις, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι που μειώσαμε την διαφορά στο τέλος».

Μοιράσου το