Με μεγάλα σουτ Μίλερ – ΜακΚρί πέρασε από το Ιβανώφειο [φωτό]

Παρότι είχε τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, το Περιστέρι Vitabiotics χρειάστηκε τρία μεγάλα τρίποντα από τους Ίαν Μίλερ και Έρικ ΜακΚρί, προκειμένου να περάσει νικηφόρα (79-76) από Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή.

Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι από τα πρώτα λεπτά να ελέγξουν το ματς και το πέτυχαν με το Δημήτρη Κατσίβελη και τον Ίαν Μίλερ σε ρόλο εκτελεστή.

Μάλιστα, με «βόμβα» του Αμερικανού από τα 6,75 πήραν μία διαφορά 8 πόντων (23-31 στο 14’), την ίδια στιγμή που για τον Ηρακλή απειλούσε ουσιαστικά μόνο ο Γιάννης Κουζέλογλου.

Όταν ανέβασε την απόδοσή του ο Τόνι Ντάγκλας, οι γηπεδούχοι βρήκαν ισορροπία και μείωσαν στο τέλος του πρώτου μέρους σε απόσταση αναπνοής (38-39, στο 20’), την ώρα που ο Τσαντ Μπράουν έκανε πολύ καλή δουλειά για το Περιστέρι Vitabiotics.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έβαλαν ξανά τους δικούς τους κανόνες και με τον Ίαν Μίλερ να σκοράρει πήραν ένα προβάδισμα 9 πόντων (42-51 στο 25’ και 44-53 στο 25'40’’).

Στη συνέχεια ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επιστράτευσε το νεαρό Παπαδάκη, ο οποίος έδωσε ενέργεια και σκορ στον «Γηραιό» και απάντησε σε μεγάλα σουτ του Τεράν Πέτεγουεϊ, ο οποίος πήρε την σκυτάλη επιθετικά από τον Ίαν Μίλερ για τους «κυανοκίτρινους» με συνέπεια στο τέλος της τρίτης περιόδου το Περιστέρι Vitabiotics να έχει ισχνό προβάδισμα (61-64 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο ο Ηρακλής, με τους Ντάγκλας, Λιντς και Τέρνερ να σκοράρουν, πλησίασε και με σουτ από μέση απόσταση ο Τέρνερ έδωσε προβάδισμα (71-70, στο 37’) στους γηπεδούχους.

Το Περιστέρι Vitabiotics απάντησε με μεγάλο τρίποντο του Ίαν Μίλερ (71-73 στο 38’) και στη συνέχεια τα δύο τρίποντα του Έρικ ΜακΚρί ήταν εκείνα που «σκότωσαν» τον Ηρακλή, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που ήταν και η πρώτη στην Stoiximan Basket League.

Οι διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Πιτσίλκας, Τσολάκος

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 38-39, 61-64, 76-79

Ηρακλής (Σκουρτόπουλος): Γούλριτζ 1 (1/4 βολές), Αγραβάνης 5 (2/8 σουτ), Κουζέλογλου 10 (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Ντάγκλας 27 (8/9 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ασίστ, 6 κλεψίματα), Λιντς 8 (3/7 δίποντα), Σκορδίλης 6 (6 ριμπάουντ), Τέιλορ 11 (2/6 τρίποντα), Χαριτόπουλος, Τέρνερ 2 (1/8 σουτ), Παπαδάκης 6 (2)

Περιστέρι Vitabiotics (Μανωλόπουλος): Πέτεγουεϊ 14 (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Χρυσικόπουλος 4, Κατσίβελης 11 (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/3 βολές, 4 ασίστ, 4 λάθη), Μπράουν 7 (8 ριμπάουντ), Μίλερ 20 (5/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/5 βολές), ΜακΚρί 8 (2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μορέιρα 10 (2/8 δίποντα, 6/6 βολές, 7 ριμπάουντ), Μωραΐτης 5 (1), Σαλούστρος (7 ριμπάουντ)


     


Μανωλόπουλος: «Σημαντική νίκη για πολλούς λόγους»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Περιστερίου Vitabiotics Σωτήρης Μανωλόπουλος δήλωσε:

«Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και για πολλούς λόγους. Οι βασικότεροι λόγοι ήταν ότι πρώτον, εμείς προερχόμαστε από ένα άσχημο ξεκίνημα, δεν καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του BCL στην Ευρώπη, το οποίο μας στοίχισε πάρα πολύ. Υπάρχουν, βέβαια, λόγοι γι’ αυτό. Δεν ήμασταν έτοιμοι.

Παίξαμε πρώτη αγωνιστική με τον Προμηθέα στο γήπεδό μας, χάσαμε στο τέλος. Οπότε υπήρχε ένα ψυχολογικό θέμα, επειδή χάσαμε και τα δύο παιχνίδια στο τέλος, αν θα καταφέρουμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι, να αντιδράσουμε και να έχουμε καθαρό μυαλό. Και θεωρώ σε μεγάλο βαθμό, όχι τέλειο, το καταφέραμε».

Και πρόσθεσε:

«Ο δεύτερος πάρα πολύ σημαντικός λόγος που αυτή η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική, είναι ότι ο Ηρακλής διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα, μία πολύ δυνατή ομάδα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει κάνει πολύ καλή επιλογή και πολύ καλή δουλειά και λίγες ομάδες θα περάσουν από εδώ. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα και δεν θεωρώ ότι θα περάσουν πολλές ομάδες. Γι’ αυτούς τους δυο λόγους θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η νίκη μας».

Στη συνέχεια συνεχάρη παίκτες και συνεργάτες λέγοντας:

«Να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, στους παίκτες μου, στους συνεργάτες μου, αλλά τελειώνει εδώ. Έχουμε ένα παιχνίδι την Τετάρτη με ένα πάρα πολύ μακρινό ταξίδι, πάμε στο Μινσκ. Ας χαρούμε σήμερα, αλλά αύριο το πρωί πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι και πώς θα ετοιμαστούμε ψυχολογικά και σωματικά για το παιχνίδι της Τετάρτης. Καλή συνέχεια στον Ηρακλή, ήταν πολύ σημαντικό ότι παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, είναι πολύ ευχάριστο αυτό, να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, γιατί έχουμε να το ζήσουμε πολύ καιρό».

Όσο για την ευρωπαϊκή προσπάθεια, παρατήρησε: «Από τη στιγμή που συμμετέχουμε, μας ενδιαφέρει πολύ και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Σκουρτόπουλος: «Καθοριστικό σημείο τα τρίποντα»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ηρακλή Θανάσης Σκουρτόπουλος, σχολίασε:

«Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε με το σωστό τρόπο. Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε την ευκαιρία να το πάρουμε, παρότι σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι και δικαιούμασταν πολλά πράγματα μέσα από αυτό. Καταφέραμε στο τέλος να κάνουμε μια προσπέραση στο 71-70 σε πολύ κρίσιμο σημείο, αλλά η αντίδρασή μας μετά δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και έτσι δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να πετύχουμε μια πολύ σημαντική νίκη εν όψει των τριών πρώτων πολύ δύσκολων αγώνων που έχει το πρόγραμμα για μας».

Και ο τεχνικός του «Γηραιού» συνέχισε:

«Το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν τα τρίποντα. Το Περιστέρι ήταν σε εξαιρετική ημέρα με 57% στα τρίποντα, ενώ εμείς σε πάρα πολύ κακή. Και αυτό είναι ένα σημείο γιατί θεωρούμε ότι είμαστε καλή ομάδα στο σουτ. Οι επιλογές δεν έγιναν καλά, ήταν βιαστικές και παρότι πολλά σουτ ήταν ελεύθερα δεν είχαμε το αποτέλεσμα που έπρεπε. Συνεχίζουμε τώρα πρέπει να δούμε αύριο το παιχνίδι αυτό να βγάλουμε τα συμπεράσματα και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι στην Ολλανδία. Περιθώρια δεν υπάρχουν, προσπαθούμε να χτίσουμε την ομάδα σε όλα τα σημεία, σήμερα κάναμε βήματα πίσω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα δεν λειτουργήσαμε ομαδικά όπως θα έπρεπε. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε κάπως καλύτερα, δεν έχουμε άλλο δρόμο, δουλειά, δουλειά, δουλειά…».

Για την αδυναμία στην περιφέρεια και την οργάνωση, είπε:

«Σήμερα φάνηκε περισσότερο αυτό καθώς ο Γούλριτζ δεν ήταν σε καλή ημέρα, είναι ένα παιδί ρούκι, ο Τόνι (Ντάγκλας) πιέστηκε, προσπάθησε αυτός να δώσει τις λύσεις και κάπου εκεί δεν υπήρχε ισορροπία στην ομάδα. Βέβαια, μπορώ να πω ότι δεν είναι μόνο δικό του κομμάτι, γιατί και οι δυο ψηλοί μας δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε. Δεν έκαναν το κόψιμο που χρειαζόταν ώστε να μπορεί ο Ντάγκλας να δημιουργήσει με μία κάθετη πάσα ή να βρούμε μία πάσα στην πλάτη, αλλά μείναμε μόνο στο σουτ στην εκτέλεση από το σπιν. Και αυτό δεν μας βοήθησε».

Για την ενσωμάτωση του Τράβις Ντάνιελς και το αν είναι έτοιμος, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε:

«Έτοιμος είναι. Πρόκειται για έναν αθλητή που έπαιζε μέχρι το τέλος Αυγούστου, είναι έμπειρος, έπαιζε αυτό το διάστημα και αυτός ήταν ο λόγος που τον αποκτήσαμε. Η βοήθεια του θα είναι μεγάλη και στο κομμάτι των ριμπάουντ, ενώ θα μπορεί να προσθέσουμε και έναν παίκτη που θα ποστάρει, γιατί αυτό το κάνει ως τώρα ο Σκορδίλης και ο Λιντς. Δεν έχουμε ποστ παιχνίδι. Το παιχνίδι μας δεν έχει ισορροπία γιατί δεν έχουμε ποστ παιχνίδι. Πιστεύω να πάρουμε το μάθημα μας από το σημερινό παιχνίδι και να πάμε πιο έτοιμοι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ».

Μοιράσου το