Έχασε στο τέλος από τον Προμηθέα «λαβώθηκε» και ο Χάγκινς

Αν και είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον Προμηθέα, το Περιστέρι ηττήθηκε (88-81) στο Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στην πρεμιέρα της Stoiximan Basket League.

Μάλιστα, στο τελευταίο 2λεπτο τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο ο Τζος Χάγκινς και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου να έχουν τον έλεγχο (25-20, στο 10’) πιέζοντας τον αντίπαλο τους, όμως τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (9 στο πρώτο 20λεπτο) των Πατρινών τους έδωσαν την δυνατότητα να ισορροπήσουν το ματς (45-45) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, το Περιστέρι σκόραρε με τον Μίλερ και ο Προμηθέας που αγωνίστηκε χωρίς τον Αμπντούλ Γκάντι, έδωσε τις προσπάθειες στον Κέντρικ Ρέι, ο οποίος «εκτελούσε» από τη θέση του πόιντ γκαρντ. Παράλληλα, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έδωσε σημαντική βοήθεια επιθετικά, αλλά το τέλος του τρίτου 10λεπτου είχε ισορροπία (66-66 στο 30’).

Κι ενώ το Περιστέρι έχει τον έλεγχο στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (77-72 στο 35’) με καλάθια των Μίλερ, ΜακΚρί και Μορέιρα, ο Προμηθέας αντέδρασε.

Πρώτα ο Ρέι με πέντε πόντους σερί ισοφάρισε (77-77 στο 36’) το ματς και στην συνέχεια ο Ρογκαβόπουλος με έξι σερί πόντους έδωσε προβάδισμα (79-83 στο 38.30’’) στην ομάδα του που μεγάλωσε τη διαφορά στη συνέχεια με τους πόντους που σημείωσαν ο Μάιλς και από την γραμμή της φιλανθρωπίας οι Ρογκαβόπουλος, Ρέι, δίνοντας τη νίκη στον Προμηθέα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ., Κάρδαρης, Θεονάς. ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-20, 45-45, 66-66, 81-88.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μανωλόπουλος): ΜακΚρι 11 (5 ριμπάουντ), Πέτεγουεϊ 5, Κατσίβελης 13 (1), Μπράουν 13 (8 ριμπάουντ), Μίλερ 17 (3/7 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 2/2 βολές), Μορέιρα 9, Μωραΐτης, Χρυσικόπουλος 2, Σαλούστρος 4, Χάγκινς 7 (1).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Κασιμίρο): Ρέι 17 (2/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Χαντ 11 (7 ριμπάουντ), Γκίκας 9 (2/4 τρίποντα, 7 ασίστ), Ρογκαβόπουλος 15 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μάιλς 4 (4 ριμπάουντ), Σβαρτς 8 (2), Γκραντ 8, Αγραβάνης 11 (2), Γιαννόπουλος 5, Μπαζίνας.

Μανωλόπουλος: «Δείχνει να είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Χάγκινς»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα, ο προπονητής του Περιστερίου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Προμηθέα. Παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα, όπου πρέπει να έχεις διάρκεια 40 λεπτά. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού παίξαμε καλά, αλλά δεν παίξαμε για 40 λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ νομίζω το ελέγξαμε, παίξαμε πιο σκληρά στο δεύτερο. Νομίζω όμως στο τελευταίο 5λεπτο δεν παίξαμε σύμφωνα με το πλάνο».

Και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Τζος Χάγκινς, για τον οποίο είπε: «Είναι αρχή ακόμη, έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, αλλά το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή για εμάς είναι να μην αποδειχθεί ότι ο τραυματισμός του Τζος Χάγκινς είναι πολύ σοβαρός. Δείχνει ότι είναι σοβαρός, αλλά θα ξέρουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Προμηθέα Λουίς Κασιμίρο, υποστήριξε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, πολύ δύσκολο εναντίον του Περιστερίου. Για μας το παιχνίδι ήταν καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου βελτιώσαμε την άμυνα μας, τα ριμπάουντ μας και παίξαμε καλύτερη άμυνα στην περιφέρεια του Περιστερίου». Στην συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην απουσία του Αμπντούλ Γκάντι και το πως κάλυψε το κενό του. «Είναι παρα πολύ σημαντικό για μας σήμερα παρά την απουσία του Αμπντούλ (Γκάντι) που ανταπεξήλθε ο Γκίκας, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά για εμάς. Το ίδιο και ο μικρός, ο Νάσος Μπαζίνας, που όπου μπήκε κράτησε την ομάδα όπως έπρεπε. Όσον αφορά τον Κέντρικ (Ρέι) έπαιξε στην μη φυσική του θέση του πλέι μέικερ και βοήθησε την ομάδα να φτάσει στη νίκη».

Μοιράσου το