Ήττα-αποκλεισμός (84-74) από την Κλουζ – Tο Περιστέρι συνεχίζει στο FIBA Europe Cup

Η καθίζηση στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης, όπου το Περιστέρι πέτυχε μόλις 3 πόντους, οδήγησε στην ήττα (84-74) από την Κλουζ Ναπόκα και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Basketball Champions League.

Ωστόσο, οι «κυανοκίτρινοι» θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη στο FIBA Europe Cup. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, το Περιστέρι μπορεί να ήταν το φαβορί, όμως, το παιχνίδι ήταν κλειστό και κυριάρχησαν οι δυνατές άμυνες στις δυο πλευρές του παρκέ.

Μετά το ισορροπημένο πρώτο 7λεπτο (11-13) οι Ρουμάνοι εκμεταλλεύτηκαν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ της ελληνικής ομάδας και πήραν μια διαφορά 7 πόντων (13-20 στο 10’).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 10λεπτου η Κλουζ πήγε στο +9 (13-22 στο 11’) όμως, ο Γιανίκ Μορέιρα κοντά στο καλάθι και τα τρίποντα από τους Μωραΐτη και Πέτεγουεϊ έφεραν ισορροπία (30-30 στο 15’).

Στο ημίχρονο το Περιστέρι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 40-39, έχοντας ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα.

Στην επανάληψη, η άνοδος του Τόνι Κάτιτς και οι λύσεις από τους Πάτρικ Ρίτσαρντ και Έλιαχ Στιούαρτ έδωσαν την δυνατότητα στην Κλουζ να έχει το «πάνω χέρι» (48-51 στο 24.30’’ και 54-58 στο 28.20’’).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με την ενέργεια στην άμυνα και τις λύσεις από τους Χάγκινς και Μπράουν το Περιστέρι βρέθηκε μπροστά με 65-61 (στο 32’). Η Κλουζ με τον Κάτιτς πήραν τον έλεγχο (65-68 στο 34’), αλλά με δυο τρίποντα ο Ίαν Μίλερ έδωσε «ανάσα» (71-68 στο 35’) στους «κυανοκίτρινους».

Από εκείνο το σημείο, όμως, η πίεση βάρυνε τα χέρια των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου και πέτυχαν μόλις 3 πόντους ως το φινάλε την ώρα που Ρίτσαρντ και Στιούαρτ σκόραραν από την περιφέρεια οδηγώντας την Κλουζ στον τελικό όπου θα διεκδικήσει την Παρασκευή (17/9) το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Basketball Champions League με αντίπαλο την Ελβετική Φρίμπουργκ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-20, 40-39, 59-61, 74-84

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μανωλόπουλος): ΜακΚρί 2, Μορέιρα 18 (5 ριμπ.), Πέτεγουεϊ 12 (3/6 τριπ.), Μωραΐτης 3 (1/3 τριπ.), Χρυσικόπουλος 6, Κατσίβελης 7 (1/4 τριπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ), Μπράουν 8 (7 ριμπ.), Σαλούστρος, Μίλερ 14 (3/7 τριπ., 4 ασίστ), Χάγκινς 4 (7 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ.).

ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ (Σιλβάσαν): Γκούζμαν 6, Κάτιτς 16 (2/5 τριπ., 5 ασίστ), Γκρασού, Στιπάνοβιτς 13 (7 ριμπ., 3 ασίστ), Μπίρτσεβιτς 8 (1/4 τριπ., 5 ριμπ., 2 ασίστ), Ντιαμπί, Χοτζ 7 (3 ριμπ., 1 ασίστ), Στιούαρτ 17 (4/7 τριπ., 7 ριμπ.), Ρίτσαρντ 15 (3/11 τριπ., 6 ριμπ., 12 ασίστ), Κόλσαγκ 2.

Μανωλόπουλος: «Είμαστε απογοητευμένοι»

Με την στενοχώρια αποτυπωμένη στο πρόσωπο του ο προπονητής του Περιστερίου Σωτήρης Μανωλόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα με την Κλουζ Ναπόκα και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του BCL, δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι. Ήταν ένα παιχνίδι όπου θέλαμε τη νίκη πολύ για να περάσουμε στους ομίλους του Basketball Champions League. Δεν τα καταφέραμε, η ομάδα θέλει δουλειά, είναι καινούργια. Οι επιλογές των παικτών είναι σωστές, αλλά είναι μια καινούργια ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για να έχουμε μια πολύ καλή ομάδα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Κλουζ για τη νίκη της, είναι μια ανερχόμενη ομάδα που κάνει μεγάλη προσπάθεια αρκετά χρόνια».

Από την ππλευρά του ο προπονητής της Κλουζ Ναπόκα, Μχάι Σαλβάσαν, δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη της ομάδας του.

«Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας, ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και θέλαμε να νικήσουμε πολύ. Νομίζω ότι ήμασταν οι μόνοι και στην Ελλάδα και στη Ρουμανία που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Παίξαμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας όπως είναι το Περιστέρι, με πολλούς καλούς παίκτες, αλλά νομίζω ότι παίξαμε καλύτερα σε ομαδικό επίπεδο». Και συμπλήρωσε: «Βγάλαμε μερικές πολύ σημαντικές επιθέσεις σε κρίσιμα χρονικά σημεία του παιχνιδιού». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», για το παιχνίδι και τόνισε: «Μου αρέσει πάρα πολύ να έχει κόσμο στο γήπεδο, γιατί αυτή είναι η ουσία του αθλητισμού. Να είμαστε μαζί με τους φιλάθλους και να απολαμβάνουμε την ομορφιά του παιχνιδιού. Χωρίς κόσμο το παιχνίδι είναι πολύ-πολύ φτωχότερο! Ακόμη και εκτός έδρας, απολαύσαμε πάρα πολύ την παρουσία των οπαδών στις εξέδρες. Αυτό είναι το πνεύμα που θα πρέπει να επικρατήσει στο μπάσκετ. Ελπίζω να μην επαναληφθούν καταστάσεις που δεν θα επιτρέψουν την παρουσία των οπαδών της κερκίδας, λόγω του Covid-19». Τέλος, για την συνέχεια και τον τελικό με την Φρίμπουργκ, επισήμανε: «Έχουμε μια ημέρα ξεκούραση και μετά είναι ο τελικός. Παίρνουμε τα πράγματα ένα-ένα, θέλουμε να ξεκουραστούμε. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στον τελικό που μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Θα παρακολουθήσουμε τον αντίπαλο μας, θα ξεκουραστούμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι την Παρασκευή».

Μοιράσου το