Κοίταξε στα μάτια τη Μονακό παρά την ήττα, αλλά έχασε τον Σαλούστρο!

Δύο πρόσωπα εμφάνισε το Περιστέρι στην πρεμιέρα του «bwin Tournament Against COVID-19», όπου ηττήθηκε (90-78) από τη Μονακό.

Στο πρώτο μέρος, και ειδικά στην δεύτερη περίοδο, οι «κυανοκίτρινοι» δεν ήταν καλοί, όμως, στην επανάληψη, εμφάνισαν ένα πολύ καλό πρόσωπο, κοιτάζοντας στα ίσα τον αντίπαλό τους, μία ομάδα της Euroleague με μεγάλη ποιότητα.

Όμως, ο τραυματισμός του Χρήστου Σαλούστρου στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλεπτου σε δάκτυλο του δεξιού του χεριού τον έβγαλε νοκ άουτ. Ο «κάπτεν» του Περιστερίου αποχώρησε από το γήπεδο και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα, γεγονός που θα τον αφήσει εκτός δράσης για μερικές ημέρες.

Όσο για το παιχνίδι, στην πρώτη περίοδο η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη (23-22, στο 10’), όμως, η γαλλική ομάδα πίεσε πολύ στην άμυνα, γεγονός που επέτρεψαν οι διαιτητές, μονομερώς όμως, με αποτέλεσμα Γιανίκ Μορέιρα και Λίνος Χρυσικόπουλος να καθήσουν στον πάγκο με τρία φάουλ ο καθένας.

Η Μονακό, με τον εκπληκτικό Ντανίλο Άντζουσιτς, είχε τον έλεγχο και πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με μια διαφορά 13 πόντων (53-40, στο 20’).

Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εύκολοι πόντοι που κέρδισε από βολές, καθώς στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Μονεγάσκοι είχαν 20/28 ελεύθερες βολές, ενώ το Περιστέρι μόλις 5/7!

Στην επανάληψη, το Περιστέρι αντέδρασε και εκτός από το σκοράρισμα του Τεράν Πέτεγουεϊ βρήκε λύσεις από τους Μορέιρα, Μίλερ, Κατσίβελη και Μπράουν, εξαιρετική δουλειά έκανε αμυντικά ο Μωραΐτης, ενώ ο Λίνος Χρυσικόπουλος έδωσε λύσεις με την ποιότητά του στον χρόνο που έμεινε στο παρκέ.

Όταν το Περιστέρι έκανε την ανατροπή και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής (78-77 στο 36'20’’) με τρίποντο του Λίνου Χρυσικόπουλου, ο διεθνής φόργουορντ στην επόμενη φάση χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ.

Η γαλλική ομάδα σκόραρε στη συνέχεια χωρίς να απαντήσει το Περιστέρι, το οποίο έμεινε από δυνάμεις γνωρίζοντας την ήττα.

Οι διαιτητές: Κορομηλάς, Συμεωνίδης, Πιτσίλκας

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 53-40, 72-63, 90-78

Μονακό (Μίτροβιτς): Λι 7, Άντουσιτς 23 (2), Ντεμάχις, Τραορέ, Ντιαλό 19 (1), Ουαταρά 6 (2), Χολ 3, Μότουμ 11 (2), Μοτιεγιούνας 12, Μπουτσιέλε 9

Περιστέρι (Μανωλόπουλος): ΜακΓκρι 4, Μορέιρα 17, Πέτεγουεϊ 11 (3), Μωραϊτης 2, Χρυσικόπουλος 9 (1) Τόλα 2, Κατσίβελης 8 (2), Μπράουν 7, Σαλούστρος 2, Μίλερ 15 (2), Χάγκινς 1

Την Κυριακή 5/9, στις 18:00, το Περιστέρι αγωνίζεται στο μικρό τελικό του τουρνουά  με το Λαύριο.

Μανωλόπουλος: «Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήμασταν τραγικοί»

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Μονακό, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δήλωσε:

«Ήταν ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα. Στό πρώτο ημίχρονο, και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήμασταν τραγικοί. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γι’αυτό που δείξαμε. Στην ανάπαυλα είπαμε αυτά που έπρεπε για να παίξουμε πιο σκληρά και πιο δυνατά. Τα καταφέραμε αλλά ήταν αργά».

Και συνέχισε:

«Πρέπει να είμαστε υγιείς, γιατί ταλαιπωρούμαστε από τραυματισμούς, σήμερα χτύπησε ο Σαλούστρος και δεν έχουμε ακόμα τη διάγνωση. Δεν προλαβαίνουμε να είμαστε άψογοι, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε πολύ δυνατά παιχνίδια όσον αφορά το κομμάτι της ενέργειας».

Από την πλευρά του, ο Λίνος Χρυσικόπουλος ανέφερε:

«Είμαστε ευγνώμονες που παίρνουμε μέρος σε ένα τέτοιο τουρνουά. Μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Είμαστε τρία παιδιά που ήμασταν και πέρυσι μαζί στην ΑΕΚ και είναι πιο εύκολο να βρεθούμε από ό,τι με τα υπόλοιπα παιδιά. Λόγω της περιόδου είναι φυσιολογικό να παρουσιάζουμε κενά διαστήματα, αλλά βλέπω και πράγματα που με ενθουσιάζουν. Αν εκμεταλλευτούμε τις επόμενες 10 μέρες θα έχουμε πολύ μεγάλη τύχη να είμαστε στους ομίλους του BCL».

• Στη διακοπή μεταξύ πρώτου και δευτέρου δεκαλέπτου, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Λεπενιώτης και ο Ιωάννης Καποδίστριας , διευθύνων σύμβουλος της bwin, παρέδωσαν στη Ζωή Ρακοπούλου, διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής Σισμανόγλειο «Αμαλία Φλέμινγκ», υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.

Μοιράσου το