Μανωλόπουλος: «Οι παίκτες μου κατέθεσαν ψυχή»

Ψυχικά αποθέματα θέλει το Περιστέρι για να κερδίσει την Δευτέρα (17/5) στην Πάτρα στο τελευταίο παιχνίδι και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Σωτήρη Μανωλόπουλο, μετά την ήττα από τον Προμηθέα στον δεύτερο αγώνα.

«Να δώσω συγχαρητήρια στον Προμηθέα ήταν καλύτεροι, έπαιξαν καλύτερα για 40 λεπτά και γι’ αυτό κέρδισαν το παιχνίδι. Εμείς από την άλλη πλευρά δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι γιατί ο Προμηθέας είναι πολύ καλή ομάδα και σαν ομάδα και για τον προπονητή έχω να πω τα καλύτερα όπως και για τους παίκτες» ήταν το πρώτο σχόλιο του τεχνικού των «κυανοκιτρίνων».

Στη συνέχεια ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επισήμανε: «Νομίζω παίχθηκε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και αν σε ποιότητα δεν άρεσε σε κάποιους θα πω ότι ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Οι μάχες που έγιναν σώμα με σώμα και από τις δυο πλευρές. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες ήθελαν να πάρουν τη νίκη. Δεν τα καταφέραμε, όμως να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί καταθέσανε ψυχή. Είχαμε και κάποια προβλήματα στο ροτέισον. Θέλει ψυχικά αποθέματα για να πάμε να κερδίσουμε την Δευτέρα. Πιστεύω ότι τα έχουμε και θα πάμε να τα δώσουμε όλα για όλα για να πάρουμε την πρόκριση».

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπήρχε βιασύνη στις τελευταίες επιθέσεις μετά το 77-76 που είχε τον έλεγχο του αγώνα, εξήγησε: «Βιαστικές επιθέσεις έγιναν, αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν μπορείς να ελέγξεις όλες τις επιθέσεις ούτε από τον πάγκο, ούτε οι παίκτες. Θα συμφωνήσω, αλλά δε νομίζω ότι φταίει αυτό. Νομίζω ότι φταίνε τα 7 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Προμηθέας στο δεύτερο 10λεπτο. Και οι κακές επιστροφές που είχαμε γενικά. Σκόραρε πολλούς πόντους στο τρανζίσιον ο Προμηθέας. Νομίζω ότι πράγματα που τα σταματήσαμε δυο ημέρες πριν, σήμερα δεν τα σταματήσαμε. Θεωρώ ότι μπορεί να φταίει η κούραση. Θα μου πείτε και ο Προμηθέας παίζει τρίτο παιχνίδι, συμφωνώ. Απλά κάποια παιδιά έπαιξαν πολύ χρόνο σήμερα, γιατί είχαμε πρόβλημα με το ροτέισιον. Έχει ποιοτικούς παίκτες ο προμηθέας, σήμερα ήταν καταπληκτικός ο Λούντζης ιδιαίτερα στο τέλος του παιχνιδιού. Θα δούμε το ματς θα το αναλύσουμε, αλλά χρειάζονται ψυχικά και σωματικά αποθέματα».

Γιατράς: «Είχαμε πνευματική δύναμη»

Στην πνευματική ετοιμότητα του Προμηθέα αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Γιατράς μετά το τέλος του αγώνα με το Περιστέρι.

«Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, σήμερα ξέραμε ότι αν χάναμε τελείωνε νωρίς η σεζόν. Δεν το θέλαμε αυτό, κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι την Τετάρτη. Οπότε ήταν ένας τελικός, ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό για μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Σήμερα είχαμε την δύναμη την πνευματική να ανταπεξέλθουμε σε ότι δυσκολία είχε το παιχνίδι. Κάναμε το 1-1 δεν έχει τελειώσει τίποτε. Έχουμε ένα παιχνίδι την Δευτέρα. Το Περιστέρι είναι μια πολύ καλή ομάδα όπως έδειξε και στην Πάτρα» υποστήριξε ο τεχνικός των Πατρινών και πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια και στην ομάδα του Περιστερίου, τους περιμένουμε πάλι στην Πάτρα. Εύχομαι και πιστεύω να είμαστε στην ίδια πνευματική κατάσταση, γιατί το θέμα δεν έχει να κάνει με τακτική αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με το πνευματικό κομμάτι. Και να ξεκουραστούμε γιατί υπάρχουν παίκτες που παίζουν πολύ χρόνο, αλλά και πνευματικά να είμαστε καλά για να μπορέσουμε να προκριθούμε για άλλη μια φορά στην τετράδα και να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά».

Όταν ρωτήθηκε ο τεχνικός της ομάδας Πάτρας, εάν η αντίδραση βγήκε επειδή στο ίδιο γήπεδο κατέκτησε ο Προμηθέας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του, υποστήριξε: «Είσαστε μέσα στα αποδυτήρια; Βεβαίως, είπαμε ότι εκεί που κρίνονταν τίτλος και ήταν πολύ πιο σημαντικό παιχνίδι κερδίσαμε εδώ, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Βέβαια, η ομάδα έχει αλλαγές! Και το Περιστέρι και εμείς λόγω πολλών προβλημάτων και όλων αυτών που συνέβησαν είναι άλλες ομάδες. Παρ’ ολ’ αυτά ήθελα να τους τονίσω ότι μπορούμε να το κάνουμε πρέπει να το πιστέψουμε. Νομίζω ότι έχουμε την ποιότητα, σαν ομάδα, τα καταφέραμε. Δεν είναι κάτι που έγινε εύκολα, ήταν πολύ δύσκολο. Συνεχίζουμε, έχουμε ένα παιχνίδι την Δευτέρα, όπου εκεί θα κριθούν όλα».

Μοιράσου το