Μανωλόπουλος: Ο Προμηθέας θα αντιδράσει

Η προειδοποίηση πως το Περιστέρι δεν έχει πετύχει τίποτε ακόμη και η πρόβλεψη ότι ο Προμηθέας θα αντιδράσει στο δεύτερο ματς της Παρασκευής (14/5, 20:00, ΕΡΤ 3) ξεχωρίζουν στις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του Περιστερίου Σωτήρης Μανωλόπουλος, ύστερα από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του στην Πάτρα επί του Προμηθέα για την προημιτεlική σειρά των πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες, σε όλη την ομάδα και τους συνεργάτες μου γιατί δουλέψαμε όλοι άπειρες ώρες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη που έχουμε κάνει όσο είμαι εδώ, διότι ο Προμηθέας είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα και προσωπικότητα.

Είχαμε πλάνο, το βγάλαμε, το πιο σημαντικό είναι ότι καταθέσαμε την ψυχή μας, την καρδιά μας στο γήπεδο και είχαμε συγκέντρωση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Είχαμε πλάνο, αλλά πιο σημαντικά ήταν η θέληση των παικτών και η ενέργεια που έβγαλαν στο παρκέ.

Νομίζω ότι δεν έχουμε κάνει ακόμη κάτι, είναι το πρώτο ημίχρονο. Ξέρουμε ότι ο Προμηθέας θα αντιδράσει σε 48 ώρες και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για να παίξουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Είχαμε την τύχη να προετοιμαστούμε περισσότερες μέρες από τον Προμηθέα και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο. Ο αντίπαλος δεν είχε πολλές μέρες να προετοιμαστεί, υπήρχε απογοήτευση, προερχόταν από έναν τελικό, αλλά γι’ αυτό είπα ότι σε 48 ώρες περιμένω ένα διαφορετικό παιχνίδι».

Γιατράς: Δίκαια κέρδισε το Περιστέρι

Την ευθύνη για την ήττα ανέλαβε ο προπονητής του Προμηθέα Μάκης Γιατράς:

«Το πρόβλημά μας ήταν στο πνευματικό κομμάτι παρά στο μπασκετικό, διότι μπάσκετ δεν παίξαμε. Και γι' αυτό η ευθύνη είναι καθαρά δική μου. Δικιά μου δουλειά είναι το κατά πόσο είναι η ομάδα προετοιμασμένη. Η ομάδα δεν ήταν πνευματικά προετοιμασμένη, εγώ δεν ήμουν όπως έπρεπε να είμαι, αναλαμβάνω την ευθύνη.

Αυτό που παρουσίασε η ομάδα δεν ήταν μπάσκετ. Το Περιστέρι έπαιξε δυνατά, μας κυνήγησε, έπαιξε στο όριο του φάουλ και καλά έκανε. Εγώ δεν είμαι από εκείνους που κλαψουρίζουν. Καλά έκανε. Αντρικό παιχνίδι παίζουμε, πλέι οφ είναι, μπράβο τους και καλά έκαναν.

Για την πνευματική ετοιμότητα ευθύνεται ο προπονητής. Αν αυτός δεν είναι καλά, δεν είναι και η ομάδα καλά. Αναλαμβάνω την ευθύνη και την παίρνω πάνω μου. Το αν είμαστε καλύτερη ομάδα πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο και όχι στα λόγια.

Αν ο Θεός θέλει να τελειώσουμε τη χρονιά για πρώτη φορά νωρίς έχει καλώς, αν είναι να κερδίσουμε έχει καλώς, το έχουμε αποδείξει, έχουμε κερδίσει και σε πιο δύσκολες έδρες. Αλλά αν πραγματικά θέλουμε να το κάνουμε, θα το δείξουμε την Παρασκευή. Στις εννιάμιση με δέκα παρα τέταρτο θα ξέρουμε».

Μοιράσου το