Τέλος για φέτος το Κύπελλο για το Περιστέρι

Οι απουσίες της τελευταίες στιγμής περιόρισαν τις επιλογές του Σωτήρη Μανωλόπουλου στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, υποχρεώνοντας το Περιστέρι σε ήττα (88-62) από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν το Λαύριο. Οι «κυανοκίτρινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (έχει πρόβλημα στον καρπό), αλλά και χωρίς τους Χρήστο Σαλούστρο (δέχθηκε χτύπημα στο γόνατο στην τελευταία προπόνηση), Γάιο Σκορδίλη (μέση), ενώ ο Τεράν Πέτεγουει αγωνίστηκε έχοντας υποστεί διάστρεμμα.

Από την πλευρά του ο Όντεντ Κάτας, έχοντας να αντιμετωπίσει την απουσία τριών περιφερειακών (Νέντοβιτς, Μποχωρίδη, Μπρέι) έκανε την έκπληξη με τον Λεωνίδα Κασελάκη στην πεντάδα (μαζί με Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη), ο οποίος μάλιστα πέτυχε και το πρώτο καλάθι του αγώνα με τρίποντο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, παρά τα 7 λάθη του Περιστερίου, ενώ η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Ουάιτ να σημειώνει buzzer beater τρίποντο (23-19).

Πριν από την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Κάτας ζήτησε από τους παίκτες του να δυναμώσουν την άμυνά τους και το έκαναν άκρως αποτελεσματικά για 3'30″, διάστημα στο οποίο έτρεξαν ένα σερί 9-0 (12-0 συνολικά από το τέλος της πρώτης περιόδου) με 6 πόντους του Μήτογλου και έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Το Περιστέρι αντέδρασε με ένα επιμέρους 9-2, αλλά με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί για το επόμενο τρίλεπτο στα δύο καλάθια, η διαφορά ξανάπιασε το μέγιστο του πρώτου ημιχρόνου (+13, 43-30).

Ο Μακλέιν, ωστόσο, με δύο μεγάλα σουτ έξω από τα 6,75μ. έφτασε τους 13 πόντους στο πρώτο 20λεπτο και έριξε τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (46-40).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Περιστέρι μείωσε στους τέσσερις (46-42) με τον Τζόουνς, αλλά ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση στην άμυνα και πήρε μία σημαντική διαφορά με τρίποντα των Ουαιτ και Χεζονια (54-42).

Η αστοχία του Περιστερίου, σε συνδυασμό με την έλλειψη λύσεων στο δεύτερο μέρος, επέτρεψε στους «πράσινους» να ανεβάσουν και άλλο την διαφορά, φτάνοντας στο +22 (72-50) με τρίποντο του Χεζόνια στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 46-40, 72-50, 88-62

Παναθηναϊκός (Κάτας): Μακ 9, Παπαγιάννης 12, Παπαπέτρου 4, Χεζόνια 11, Δίπλαρος 3, Κασελάκης 3, Βουγιούκας 2, Γουάιτ 10, Μήτογλου 15, Μπέντιλ 11, Σαντ-Ρος 8

Περιστέρι (Μανωλόπουλος): Πέτεγουεϊ 14, Τσαϊρέλης 4, Φορντ 4, Τόλα, Καράμπελας 1, Μακλέιν 16, Τζόουνς 6, Κρόκετ 8, Μάντζαρης 3, Γκουτιέρεζ 6

Μοιράσου το