Μανωλόπουλος: «Κάναμε ένα βήμα προς τα πίσω»

Για ένα βήμα πίσω όσον αφορά την εικόνα του Περιστερίου στο πρωτάθλημα έκανε λόγο ο προπονητής της ομάδας Σωτήρης Μανωλόπουλος, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και τον κόουτς Λυκογιάννη, ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς και συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις. Θεωρώ ότι τον τελευταίο καιρό τα παιδιά έκαναν μια τεράστια προσπάθεια και είχαν μια ανοδική πορεία. Σήμερα κάναμε ένα βήμα προς τα πίσω. Ίσως φταίει ότι τελευταία είχαμε προβλήματα τραυματισμών και δεν κάναμε κανονική προπόνηση» εξήγησε ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» και συνέχισε: «Δεν υπάρχει δικαιολογία όμως, σήμερα φανήκαμε ξεκάθαρα κατώτεροι, φαίνεται και από τα στατιστικά, από τα 20 λάθη. Ελπίζω σε αυτό το μπρέικ που έχουμε να μπορέσουν οι τραυματίες να επανέλθουν, να βελτιωθούμε και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί».

Λυκογιάννης: «Κανείς μας δε θέλει να τελειώσει εδώ η σεζόν»

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Σε ένα παιχνίδι που καθόριζε την πέμπτη θέση νομίζω ότι κάναμε την καλύτερη φετινή μας εμφάνιση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί μέσα σε 4 μήνες, μπορέσαμε και οδηγήσαμε την ομάδα στην πρώτη πεντάδα. Στα αγωνιστικά, η αμυντική προσέγγιση, καθόρισε το παιχνίδι».

Και συνέχισε: «Από το πρώτο πεντάλεπτο φάνηκε ότι ήμασταν καλά αμυντικά. Μόλις βρήκαμε μια ηρεμία στην επίθεση, δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω, χτίσαμε μεγάλες διαφορές και πρώτη φορά φέτος τις διατηρήσαμε. Αυτό γιατί διατηρήσαμε τον ίδιο ρυθμό στην άμυνα. Είχαμε δουλέψει αρκετά καλά μέσα στην εβδομάδα, παρά το πρόβλημα του Κάρτερ. Μένουν δύο παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ίσως δώσουμε λίγο χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες».

Για την εικόνα μεγάλης αυτοπεποίθησης που βγάζουν οι παίκτες του, τόνισε: «Όσο έρχονται θετικά αποτελέσματα, χτίζεις αυτοπεποίθηση. Υπάρχει καλό κλίμα από την αρχή και βρήκαμε καλή χημεία μεταξύ μας. Υπάρχουν καλοί χαρακτήρες, δύσκολα βρίσκεις τέτοιους. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, τα αποτελέσματα, δίνουν την έξτρα αυτοπεποίθηση. Αυτήν τη στιγμή ξέρουμε τι κάνουμε, ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια».

Για το αν σκέφτεται τον αντίπαλο στα πλέι οφ ή μια πιθανή ευρωπαϊκή συμμετοχή τη νέα σεζόν: «Με την πέμπτη θέση, η ευρωπαϊκή συμμετοχή, είναι εξασφαλισμένη, αλλά το θέμα της Ευρώπης, έχει να κάνει με την επιθυμία που υπάρχει και με οικονομικά δεδομένα. Την απόφαση όμως θα την πάρει η διοίκηση. Η τέταρτη θέση είναι ακόμα ανοικτή, όπως είναι και η τρίτη. Πιθανότατα θα είναι η ΑΕΚ η αντίπαλος μας. Εμείς θα κάνουμε την προετοιμασία μας και θα φανεί μέσα στο γήπεδο ποιος μπορεί να προχωρήσει και ποιος όχι. Από κανέναν εδώ δεν υπάρχει η διάθεση να τελειώσει γρήγορα η σεζόν και να πάει σπίτι του. Η ομάδα έχει κάνει πολλά και μεγάλα βήματα προόδου στο αγωνιστικό κομμάτι. Μπορέσαμε και πείσαμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά. Δεν είμαστε μια μονοδιάστατη ομάδα. Όλοι μπορούν να ορίσουν ένα ματς τώρα».

Μοιράσου το