Μανωλόπουλος: «Να ανατρέψουμε την κατάσταση»

Η αστοχία απέναντι στην ζώνη του Ηρακλή ήταν ο κύριος λόγος της ήττας από τον «γηραιό», σύμφωνα με τον προπονητή του Περιστερίου Σωτήρη Μανωλόπουλο.

«Συγχαρητήρια στον Ηρακλή. Έπαιξε καλά στο τέλος, δεν πανικοβλήθηκε στα πρώτα 30 λεπτά. Είχε υπομονή και γι’ αυτό κέρδισε το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε. Νομίζω για 30 λεπτά παίξαμε και καλό μπάσκετ» υποστήριξε αρχικά ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» για την συνάντηση με τον Ηρακλή.

«Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά: Ξεκάθαρα κολλήσαμε στη ζώνη. Είχαμε και ένα πολύ κακό ποσοστό στις βολές 5 στις 15 και αν τις βάζαμε θα είχαμε ξεφύγει περισσότερο στο σκορ. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κολλήσαμε στη ζώνη και παρόλο που βγάλαμε ελεύθερα σουτ δεν τα βάλαμε, γι’ αυτό χάσαμε το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε και το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να το πιστέψουμε» συνέχισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και πρόσθεσε: «Αν δεν το πιστέψουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, τότε δεν υπάρχει λόγος. Πρέπει από την επόμενη προπόνηση να είμαστε εδώ και να θέλουμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Όταν ρωτήθηκε για το αν το πρόβλημα της ομάδας είναι αγωνιστικό η ψυχολογικό, είπε:

«Το ψυχολογικό κομμάτι είναι το βασικό. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση και νομίζω ότι έτσι θα βελτιωθούμε και αγωνιστικά».

Σκουρτόπουλος: «Θέλω να βλέπω χαμόγελα στα πρόσωπα των παικτών μου»

Την ικανοποίηση του για τη νίκη επί του Περιστερίου εξέφρασε ο προπονητής του Ηρακλή Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Ήταν μία εξαιρετική βραδιά για την ομάδα μου. Πετύχαμε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Προερχόμαστε από μία παράξενη εβδομάδα όπου χάσαμε το παιχνίδι στο σουτ και είχαμε και εκείνα που ακολούθησαν. Τέλος πάντων, αυτό θα πάρει τον δρόμο του, μένουμε στο σημερινό παιχνίδι. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ» δήλωσε ο τεχνικός του «γηραιού» και συνέχισε: «Έλληνες διεθνείς, Αμερικάνοι και χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαι 10 μέρες στον Ηρακλή, κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα για την ομάδα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες και θέλουμε τη στήριξη και του κόσμου και όλων ώστε να πετύχουμε τους στόχους. Έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη εβδομάδα με 2 παιχνίδια εντός έδρας με τον Άρη και το Μεσολόγγι. Αν κλείσουμε την άλλη Κυριακή επιτυχημένα θα μιλάμε για μία διαφορετική χρονιά για τον Ηρακλή και θα αποσυμπιεστούν όλοι και θα γίνει αυτό που θέλω από τους παίκτες μου: Να βλέπω χαμόγελα στο πρόσωπό τους. Αυτό που με έχει πειράξει είναι ότι βλέπω μία λύπη στα παιδιά, αυτό πρέπει να το βγάλουμε. Είναι μία καλή ομάδα με καλά παιδιά και πρέπει να λειτουργούμε με χαρά, να παίζουμε, να δουλεύουμε σκληρά και να παίρνουμε τα αποτελέσματα όπου μπορούμε».

Και υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι, εύχομαι καλή συνέχεια. Είναι μία ομάδα με υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα φέτος και εμείς ελπίζουμε να το καταφέρουμε και να πάμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της ομάδας μας». Σε ερώτηση για το αν η απόφαση να παίξει ζώνη, ήταν μια απόφαση που πήρε την ώρα του ματς, η το είχε σχεδιάσει από πριν, απάντησε: «Την ίδια ζώνη παίξαμε με την Εθνική στη Λετονία, κάτι που πιστεύω αρκετά. Την είχαμε δουλέψει από το scouting και είχαμε διαπιστώσει ότι το Περιστέρι χάνει το αβαντάζ των ψηλών κορμιών εναντίον της ζώνης και παρότι ο Πετεγουέι έβαλε κάποια σουτ στην αρχή, νομίζω ότι λειτούργησε και μας έδωσε το αποτέλεσμα. Το μυστικό δεν ήταν η ζώνη, όσο το ότι μαζί με την άμυνα ζώνης αποκτήσαμε τον έλεγχο και των ριμπάουντ. Αυτό μας βοήθησε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Έχουμε καλούς χειριστές, με την προσθήκη του Χάγκινς είμαστε ακόμα καλύτεροι. Αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αναφορικά με τη μεταγραφή του Χάγκινς ο κ. Σκουρτόπουλος ανέφερε πως ο Ηρακλής θεωρεί ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα».

Μοιράσου το