Μακλέιν: «Είμαι από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος»

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Περιστερίου στην πρεμιέρα της χρονιάς. Πέτυχε 22 πόντους, με υψηλά ποσοστά, και έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην αμυντική προσπάθεια των «κυανοκιτρίνων».

Ο Τρε Μακλέιν μιλά για την εμφάνισή του αυτή, για το τι να αναμένουμε στο μέλλον και για τα χαρακτηριστικά που έχει ο ίδιος ως παίκτης, λέγοντας πως θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.

  • Το καλύτερο παιχνίδι σου από τότε που ήρθες στην Ελλάδα…

Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να πω πως στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ πετύχαμε μία σπουδαία ομαδική νίκη. Εγώ απλώς τροφοδοτήθηκα ύστερα από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πήρα σουτ, έπαιξα σφιχτή άμυνα και συνέβαλα στη νίκη. Είμαι, λοιπόν, ικανοποιημένος από τη συμβολή μου στη νίκη.

  • Προσαρμόζεσαι, λοιπόν, στην ομάδα και τις απαιτήσεις της;

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν μία περίοδος προσαρμογής για όλους μας στην ομάδα. Στο ματς με τον πΑΟΚ, όμως, έχω την αίσθηση πως η ομάδα μπόρεσε με άνεση να εκτελέσει το αγωνιστικό σχέδιο του προπονητή. Φάνηκε η πρόοδος που έχουμε κάνει ως ομάδα στις προπονήσεις.

  • Η εμφάνισή σου με τον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι εφαλτήριο για ακόμη καλύτερα πράγματα από εσένα στο άμεσο μέλλον;

Ελπίζω πως θα μπορέσω να κρατήσω το ρυθμό που είχα σε αυτό το ματς και στα επόμενα. Δουλεύω καθημερινά και πιστεύω πως αυτό θα φανεί.

  • Βλέπεις τον εαυτό σου ως παίκτη με ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης; Στην επίθεση προτιμάς τις ενέργειες από την περιφέρεια ή πιο κοντά στο καλάθι;

Θεωρώ πως είμαι ευέλικτος ως παίκτης. Στην άμυνα πιστεύω πως είμαι από τους καλύτερους του πρωταθλήματος, έτσι βρίσκω ρυθμό. Ο νέος προπονητής με βοηθά να εμπλουτίσω περισσότερο το επιθετικό μου παιχνίδι. Παλαιότερα, έπαιζα περισσότερο από την περιφέρεια, κυρίως με τρίποντα. Τώρα μπορώ να παίξω και στο low post, άρα παίζω σε διάφορους ρόλους και μπορώ να απειλώ από οπουδήποτε μέσα στο παρκέ. Πολύ σημαντικό αυτό, καθώς έτσι μπορώ να βοηθώ την ομάδα μου με περισσότερους τρόπους.

  • Μακλίν ή Μακλέιν, ποιο είναι το σωστό;

Κάπου ανάμεσα, είναι η αλήθεια. Δεν είμαι και βέβαιος [γέλια]. Ό,τι βολεύει τον καθέναν.

Μοιράσου το