Πεδουλάκης: «Χρειαζόμαστε νίκες για να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας»

Την ανάγκη τόνωσης της αυτοπεποίθησης των παικτών του επισήμανε ο προπονητής του Περιστερίου Αργύρης Πεδουλάκης, μετά το τέλος του αγώνα με τη Λάρισα.

«Έγινε ένα κλειστό παιχνίδι. Εμείς είχαμε θέματα στην επίθεσή μας και αυτό ξεκινούσε από το γεγονός ότι η Λάρισα αποφάσισε εκτός από τον Στίβεν Γκρέι να μας παίξει under προκειμένου να μας δώσει τα σουτ. Εκεί, δεν ήμασταν ήρεμοι και δεν είχαμε αυτοπεποίθηση. Πρέπει να μάθουμε να σουτάρουμε με αυτοπεποίθηση και ας τα χάσουμε. Δεν βρήκαμε ρυθμό από αυτό και μας δημιούργησε πρόβλημα στο παιχνίδι», ανέφερε ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» και συμπλήρωσε:

«Για μας μετράει η νίκη, είμαστε σε μια κατάσταση αναδόμησης, χρειαζόμαστε τις νίκες για να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε…».

Τζήμας: «Το Περιστέρι κοσμεί το μπάσκετ»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τζήμας, που εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή, καθώς δεν κάθισε στον πάγκο ο νέος τεχνικός της Λάρισας Νίκος Παπανικολόπουλος, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη νίκη, στον κόουτς Πεδουλάκη, στους γνωστούς μας εδώ. Σ’ ένα μεγάλο σωματείο που κοσμεί το μπάσκετ, χρόνια αντίπαλοι… Εύχομαι καλή συνέχεια, κάθε επιτυχία, είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον δρόμο του και θα πάει ακόμη ψηλότερα. Για την ομάδα μας ήταν ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν φανταζόμασταν πριν από το ματς ότι θα φτάσουμε τόσο κοντά και θα διεκδικήσουμε τη νίκη με πολύ μεγάλες πιθανότητες και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση».

Και ο Γιάννης Τζήμας, συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν δύο δεδομένα. Το ένα είναι ότι ξαφνικά μία ομάδα σε 35 ημέρες δεν παίζει κανένα αγώνα και σε 14 ημέρες παίζει 5 παιχνίδια με μετακινήσεις στη Ρόδο, με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, χωρίς κάποιους παίκτες και με φοβερή κούραση. Από την άλλη σίγουρα κάποια παιδιά δεν είχαν την απόδοση που περιμέναμε στα προηγούμενα παιχνίδια για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Στενοχωρηθήκαμε με την αποχώρηση του κόουτς Γαβριήλ. Έρχεται ένα νέο παιδί, ο Νίκος Παπανικολόπουλος, γνωστός στο Περιστέρι, να μας βοηθήσει από Δευτέρα. Να ανεβάσουμε την ψυχολογία της ομάδας και να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες αλλαγές».

Όσο για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, επισήμανε:

«Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, και συγκεκριμένα τα τελευταία λεπτά, με κοντά σχήματα κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια και απέναντι σ’ αυτό το Περιστέρι είχαμε περισσότερα ριμπάουντ και περισσότερες ασίστ. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά μας πλήγωσε το γεγονός ότι είχαμε πολλά λάθη, αν θυμάμαι καλά είχαμε 21. Δεν μπορείς να κερδίσεις εδώ μέσα έχοντας κάνει 21 λάθη. Από την άλλη το γεγονός και μόνο ότι φτάσαμε εκεί με τόσα πολλά λάθη, είναι για μας μια μεγάλη επιτυχία. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στις τελευταίες επιλογές, ο Μπέρι ήρθε αργά στην ομάδα, ήταν κουρασμένος, κάποια παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια. Χάσαμε δυο καλά σουτ με τον Μπράντον Ρας στο τέλος και σίγουρα κάποιες επιλογές της τελευταίας στιγμής στα δυο τελευταία λεπτά δεν ήταν αυτές που έπρεπε».

Και κατέληξε:

«Είμαστε πάρα πολύ στενοχωρημένοι από την εξέλιξη του αγώνα, γιατί πραγματικά στο φάουλ που κερδίζει ο Μπουρούσης στο νεκρό χρόνο και σ’ ένα καλάθι που δεν ξέρω αν μετράει ή όχι στα 13″, όπου οι διαιτητές μας είπαν ότι μετράει, σε μία άτυχη στιγμή που προσπαθήσαμε να βγάλουμε την μπάλα από το καλάθι για να πάρουμε εμείς την τελευταία επίθεση, δυστυχώς από αυτές τις δύο λεπτομέρειες χάθηκε μία νίκη για μας. Μία νίκη που θα είχε τεράστια βαθμολογική σημασία για την ομάδα. Δεν πειράζει, έχουμε χρόνο πολύ, πρέπει να δουλέψουμε, διάθεση, όλοι μαζί να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

Μοιράσου το