Νίκος Παπανικολόπουλος: Δύσκολη βραδιά

Για μια «δύσκολη βραδιά» μίλησε ο προπονητής του Περιστερίου, Νίκος Παπανικολόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης με την VEF Ρίγα.

«Συγχαρητήρια στην Ρίγα για την καθαρή νίκη. Μας νίκησαν με την αθλητικότητα τους. Μας νίκησαν στα ριμπάουντ, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις σε ένα εντός έδρας αγώνα όταν χάνεις τα ριμπάουντ 24 έναντι 41 του αντιπάλου. Μας νίκησαν σε φάσεις ένας εναντίον ενός, σε όλες τις καταστάσεις απομόνωσης. Δύσκολη βραδιά» υποστήριξε στο πρώτο σχόλιο του ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» και συμπλήρωσε: «Όποτε περνούσαμε μπροστά, έβαζαν μεγάλα σουτ και γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς, πήραμε λάθος αποφάσεις, ιδίως αμυντικά. Είναι πολύ καλή ομάδα, το είδαμε και στον αγώνα τους με το Στρασβούργο».

Η συγκέντρωση ήταν το ζητούμενο για τον Νίκο Παπανικολόπουλο, ο οποίος εξήγησε: «Μεγάλο πρόβλημα για μας ήταν η συγκέντρωση στο παιχνίδι. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε 39 πόντους, χωρίς ο αντίπαλος να έχει πάρει το μπόνους των ελευθέρων βολών, αφού κάναμε 5 η 6 φάουλ. Είχαμε λοιπόν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα φάουλ, για να σταματήσουμε τις επιθέσεις τους πριν φτάσουν στο καλάθι». Και κατέληξε: «Γενικά έχουμε πρόβλημα στο ριμπάουντ και παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ενεργητικότητα στον τομέα αυτό».

Ο Τρε ΜακΛέιν, που ήταν από τους παίκτες με την μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι του Περιστερίου, τόνισε: «Δεν μπορέσαμε να παίξουμε με συνέπεια σε όλη την διάρκεια του ματς, με υψηλά επίπεδα ενέργειας και να παραμείνουμε πιστοί στον σχεδιασμό που είχαμε κάνει για το παιχνίδι. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά στην συνέχεια χάσαμε την συγκέντρωση μας. Μπράβο στην Ρίγα βέβαια, έπαιξαν σαν πραγματική ομάδα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Γκαϊλίτις: «Κυριαρχήσαμε στο ριμπάουντ και αυτό ήταν σημαντικό»

Από την πλευρά του ο προπονητής της VEF Ρίγα, Γιάνις Γκαϊλίτις δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού το Περιστέρι είναι έμπειρη ομάδα, με πολλούς σπουδαίους παίκτες. Γενικά, ψηλή ομάδα ο αντίπαλος μας, έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια ιδίως στην έδρα τους. Οι παίκτες μας πήγαν πολύ καλά σήμερα, δούλεψαν σκληρά, ακολούθησαν τον σχεδιασμό μας. Κυριαρχήσαμε στο ριμπάουντ και αυτό ήταν πολύ σημαντικό και μερικοί παίκτες μας βρέθηκαν σε σπουδαία μέρα». Και πρόσθεσε: «Τους ευχαριστώ όλους είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Το παιχνίδι είχε πολλά πάνω-κάτω, συνήθως αυτά τα παιχνίδια δεν πάνε στους 20 πόντους. Το Περιστέρι απέδωσε πολύ καλά επιθετικά σε κάποια σημεία, εμείς επιβραδύναμε τον ρυθμό, αλλά μας ξαναέπιασαν. Είμαι πολύ ευτυχής που ορισμένοι από τους νέους παίκτες μας, έδειξαν σπουδαία αντίδραση στο τέλος του παιχνιδιού».

Ενώ, ο Κάιλ Όλμαν που ήταν από τους πρωταγωνιστές της Ρίγα, είπε: «Είχαμε προετοιμαστεί καλά, μπήκαμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση».

Μοιράσου το