Μαυροκεφαλίδης: «Να βρούμε την σωστή χημεία και να πετύχουμε τους στόχους μας»

Η εμπειρία και η ποιότητα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη είναι δλυο στοιχεία που θέλει να αξιοποιήσει το Περιστέρι winmasters, προκειμένου να υλοποιήσει τους φετινούς στόχους του στην Ελλάδα (Basket League και Κύπελλο) και στο Basketball Champions League.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος σέντερ και οι συμπαίκτες του ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» υπό τις οδηγίες του Νίκου Παπανικολόπουλου και των συνεργατών του, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας με καλό τρόπο, δηλαδή, πάμε σταδιακά και σιγά-σιγά λόγω της αποχής που είχαμε όχι μόνο ατομικά σαν παίκτες, αλλά και όλες οι ομάδες συνολικά. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού με αυτό τον τρόπο λειτουργούν όλοι οι σύλλογοι», ανέφερε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και πρόσθεσε:

«Είναι ιδιαίτερες οι καταστάσεις. Βλέπουμε για παράδειγμα τι συνέβη με την ΑΕΚ στην προετοιμασία της, που διεκόπη. Πρέπει να δώσουμε πολλή προσοχή, όσο γίνεται, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα».

Για το φετινό Περιστέρι winmasters, ο διεθνής σέντερ, εξήγησε:

«Είναι καινούργια η ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες από πέρυσι που θα βοηθήσουν στο κομμάτι της εμπέδωσης της φιλοσοφίας σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό. Η ομάδα φαίνεται καλή και αυτό που απαιτείται πλέον είναι να βρούμε την χημεία μεταξύ μας, να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται, να είμαστε τυχεροί και να μην έχουμε τραυματισμούς, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θεωρεί ότι είναι νωρίς για να μιλήσουμε για την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της ομάδας, καθώς «θα χρειαστεί λίγος χρόνο για να βρεθούμε μεταξύ μας και να δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα που πρέπει να εξαλείψουμε, γιατί έχουμε δύσκολες διοργανώσεις μπροστά μας».

Τέλος, για το ενισχυμένο και με πολύ ποιοτικές ομάδες Basketball Champions League της φετινής χρονιάς παρατήρησε:

«To BCL έχει βελτιώσει πολύ το επίπεδό του. Εμείς είμαστε σ’ έναν πολύ δύσκολο όμιλο με ιστορικές ομάδες. Κάθε χρόνο διαπιστώνουμε μία σημαντική βελτίωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης της FIBA, γι’ αυτό απαιτείται να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Μοιράσου το