Παπανικολόπουλος: «Δύσκολος όμιλος – μεγαλύτερο κίνητρο»
Επιπλέον κίνητρο για διάκριση στο Basketball Champions League αποτελεί για το Περιστέρι winmasters η δυσκολία του ομίλου στον οποίο κληρώθηκε, όπως ανέφερε ο προπονητής των «κυανοκιτρίνων» Νίκος Παπανικολόπουλος.
Στον Α’ όμιλο, που είναι και ο δυσκολότερος της διοργάνωσης, το Περιστέρι winmasters θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Τενερίφη με την οποία συναντήθηκε και πέρυσι, τη Στρασμπούρ, τη Σάσσαρι, τη Ρίγα, τη Γαλατασαράϊ, τη Ρίτας Βίλνιους και μία από τις Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπάκεν, Μονς και Άνβιλ Βλότσλαβ.
Ο Νίκος Παπανικολόπουλος και οι συνεργάτες του έπιασαν κιόλας δουλειά, προκειμένου να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους προσεχείς αντιπάλους τους στο νέο ευρωπαϊκό τους ταξίδι.
«Πρώτα απ’ όλα είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον θεσμό του Basketball Champions League, μία διοργάνωση που βλέπουμε ότι δυναμώνει πολύ, χρόνο με τον χρόνο», δήλωσε ο Νίκος Παπανικολόπουλος και συνέχισε:
«Έχουν προστεθεί αρκετές καλές ομάδες και αυτό το στοιχείο ενισχύει πολύ την διοργάνωση. Ξέραμε ευθύς εξ αρχής ότι φέτος η κλήρωση θα γινόταν μεταξύ πολλών δυνατών και ισάξιων ομάδων. Πλήρη εικόνα θα έχουμε όταν ολοκληρωθεί το δικό μας ρόστερ, αλλά και το ρόστερ των αντιπάλων μας.
Από μια πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι προφανώς πρόκειται για τον δυσκολότερο όμιλο, ο οποίος δεν έχει αδύναμες ομάδες. Η συμμετοχή στο BCL είναι για εμάς μία σημαντική προκληση και η δυσκολία του ομίλου μάς γεννά ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για διάκριση».
Η πρώτη ματιά των αντιπάλων
ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού ήταν τέταρτη στο ισπανικό πρωτάθλημα πίσω από τη Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Σαραγόσα με 14 νίκες και 8 ήττες. Στους αγώνες που διεξήχθησαν μετά την μακρά διακοπή για την ανάδειξη του πρωταθλητή, η Τενερίφη τερμάτισε στην 4η θέση με 2 νίκες και 3 ήττες. Η ισπανική ομάδα βρέθηκε και πέρσι στον δρόμο του Περιστερίου, κερδίζοντας και τις δύο αναμετρήσεις, καθώς ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου της διοργάνωσης.
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: Η γαλλική ομάδα με την μακρά εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με παρουσία στη Euroleague, στο γαλλικό πρωτάθλημα ήταν δέκατη μέχρι την διακοπή με 10 νίκες και 14 ήττες.
ΣΑΣΣΑΡΙ: Η πανίσχυρη ιταλική ομάδα στο πρωτάθλημα που διεκόπη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν δεύτερη πίσω από την Βίρτους Μπολόνια με απολογισμό 16 νίκες και 5 ήττες.
ΡΙΓΑ: Συναντήθηκε και πέρσι με το Περιστέρι, με την ελληνική ομάδα να κερδίζει και τις δύο αναμετρήσεις.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Το ισχυρότερο όνομα από τις ομάδες που έφυγαν από το Eurocup και μετακινήθηκαν στο Basketball Champions League και με πολύχρονη παρουσία στη Euroleague. Στο τουρκικό πρωτάθλημα μέχρι και την διακοπή ήταν τέταρτη πίσω από την Αναντολού Εφές, την Καρσίγιακα και την Φενέρμπαχτσε, με 16 νίκες και 7 ήττες.
ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ: Η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του λιθουανικού μπάσκετ διαχρονικά πίσω από την Ζαλγκίρις. Στο πρωτάθλημα που δεν ολοκληρώθηκε λόγω του κορωνοϊού ήταν δεύτερη πίσω από την Ζαλγκίρις με 17 νίκες και 7 ήττες.
Τέλος, όσον αφορά τον τελευταίο αντίπαλο που θα συμπληρώσει τον Α' όμιλο της διοργάνωσης αξίζει να αναφέρουμε πως η Χάποελ Τελ Αβίβ είναι ένας ιστορικός σύλλογος, ο οποίος στην άκρη του πάγκου του έχει Έλληνα προπονητή, το Γιάννη Καστρίτη.
Η Ανβίλ Βλότσλαβ είναι μια διαχρονική δύναμη με σταθερή και αδιάλειπτη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ πιο μικρής δυναμικότητας είναι η Μπάκεν από την Δανία και η Μονς από το Βέλγιο.