Παπανικολόπουλος: «Μας επηρέασε το κακό ποσοστό στα τρίποντα» [video]

Η αστοχία στα τρίποντα και το άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν οι αιτίες της ήττας του Περιστερίου winmasters από την Χάποελ Ιερουσαλήμ που σήμαναν την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού ταξιδιού στο Basketball Champions League για την ελληνική ομάδα.

«Συγχαρητήρια στην Χάποελ για την πρόκριση, αλλά και συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την προσπάθεια των παικτών όχι μονο στο σημερινό ματς, αλλά σε όλη την διοργάνωση» ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή των «κυανοκιτρίνων» Νίκου Παπανικολόπουλου, ο οποίος συνέχισε: «Νομίζω ότι παίξαμε καλά σε τρία δεκάλεπτα. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πραγματικά καταστροφή για μας. Όταν βάλαμε σε ρυθμό τους σουτέρ τους, αλλά και την τρανζίσιον άμυνα που έχουν. Σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού μας επηρέασε το κακό ποσοστό στο τρίποντο παρόλο που ήταν καλές και σωστές επιλογές και αυτό μας έκανε βιαστικούς κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο. Όταν ισορροπήσαμε το παιχνίδι και με πιο καθαρό μυαλό βρήκαμε τις λύσεις, γυρίσαμε το παιχνίδι και εκεί ένα τρίποντο του Τόμας στους τρεις πόντους και κάποια φάουλ που δεν κάναμε όταν ο Τζεικόβαν Μπράουν πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, καθόρισαν το ματς… Η γενική εικόνα είναι ότι η ομάδα ήταν πετυχημένη στο BCL, ελπίζω να συμβεί το ίδιο και την επόμενη σεζόν».

O Κίνγκσλεϊ Μόουζες δήλωσε:

«Περίεργο που παίξαμε χωρίς τον κόσμο μας απόψε. Στην αρχή ήμασταν ίσως επηρεασμένοι. Στο δεύτερο ημίχρονο συγκεντρωθήκαμε και φτάσαμε κοντά, αλλά τελικά δεν ήταν αρκετό. Στην τρίτη περίοδο παίξαμε εκπληκτικά, νομίζω, σε άμυνα και επίθεση, προσπαθήσαμε αλλά στην τέταρτη περίοδο δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας και να φέρουμε την σειρά στο 1-1».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Όντεντ Κάτας, υποστήριξε:

«Περίμενα πως θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Και, πράγματι, παρά το πολύ καλό μας ξεκίνημα, στο δεύτερο ημίχρονο περάσαμε δύσκολα, δεν αντιδράσαμε καλά… Γενικά, θεωρώ πως από τις ομάδες με τις οποίες θα μπορούσαμε να κληρωθούμε, το Περιστέρι ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Στην τρίτη περίοδο καταφέραμε να σκοράρουμε μόνο επτά πόντους, που είναι αρνητικό ρεκόρ για εμάς. Σαν να νομίζαμε πως είχε τελειώσει το ματς. Πρέπει όμως να συγχαρώ το Περιστέρι για την άμυνά του. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για το Περιστέρι, τον προπονητή του και τους παίκτες του».

Και πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, για τον τρόπο που αντεπεξέρχονται στην τρελή κατάσταση που ζούμε με τον κορωνοϊό και την αβεβαιότητα… Πάντοτε χαίρομαι να έρχομαι στην Ελλάδα, είναι το δεύτερο σπίτι μου. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα έρθω να είναι καλύτερες οι περιστάσεις».

Όσο για την συνέχεια, εξήγησε: «Πολλοί μας θεωρούν από τα φαβορί για την κατάκτηση του Basketball Champions League. Και εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας, αλλά είμαστε ένα από τα φαβορί… Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, στη φάση των ''8'', παίζουμε με τη Μπούργος, έχουμε παίξει μαζί τους δύο φορές, με μία νίκη, μία ήττα. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα».

Ο Τζέϊμς Φελντέιν, σχολίασε: «Ήταν σαν δύο διαφορετικά ματς. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά στην άμυνα και κυριαρχήσαμε. Στο δεύτερο κάναμε πολλά λάθη και ήμασταν μπερδεμένοι στην άμυνα. Είμαστε ευχαριστημένοι που προκριθήκαμε στους ''8'' για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, καθώς η διοργάνωση όλο και δυσκολεύει».

Παρακολουθήστε βίντεο από τις δηλώσεις του τεχνικού των κυανοκιτρίνων:

Μοιράσου το