Ξανθόπουλος: «Είμαστε το αουτσάιντερ, πάμε να κλέψουμε το ματς»!

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί είναι στο Περιστέρι winmasters στο αυριανό (7.15μ.μ., ΕΡΤ Sports HD) πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Basketball Champions League με την Χάποελ Ιερουσαλήμ επί Ισραηλινού εδάφους.

Οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου έκαναν νωρίς το μεσημέρι προπόνηση στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» και στην συνέχεια «πέταξαν» για το Τελ Αβίβ, προκειμένου από εκεί να μεταβούν στα Ιεροσόλυμα.

«Παίζουμε απέναντι σ’ ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Basketball Champions League. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι μια πολύ καλή ομάδα, δεμένη, με κορμό που έχει κρατήσει από πέρσι. Έπαιξα και πέρσι απέναντι τους και τους ξέρω καλά ως ομάδα. Εμείς είμαστε το αουτσάϊντερ και θα πάμε εκεί για να είμαστε ανταγωνιστικοί» υποστηρίζει ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που θα έχει πολλή δουλειά στο κομμάτι της οργάνωσης του παιχνιδιού και του ελέγχου του ρυθμού και συνέχισε: «Για το Περιστέρι είναι μεγάλη επιτυχία που έχει περάσει στην φάση των «16» της διοργάνωσης μέσα από έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Πάμε στο Ισραήλ να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Ξέρουμε βέβαια πως αν τους βάλουμε στον ρυθμό που θέλουμε ίσως μπορέσουμε να το κλέψουμε!».

Ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης είναι μεγάλος αλλά ο έμπειρος γκαρντ είναι ξεκάθαρος: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πάμε στον ρυθμό μας το ματς, γιατί σε αντίθετη περίπτωση αν η Χάποελ επιβάλλει τον δικό της ρυθμό μπορεί να ξεφύγει… Σε μια σειρά αγώνων όπου δεν μετρούν οι διαφορές πόντων, αλλά οι νίκες η προσήλωση μας είναι στο πως θα κλέψουμε ένα ματς. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να κερδίσουμε στην έδρα της Χάποελ, αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε γι’ αυτό που μας αναλογεί».

Μοιράσου το