Καλαμπόκης για τον αγώνα με τη Νίμπουρκ: «Να αποφασίσουμε εμείς την ταχύτητα του αγώνα»

Το καλό του πρόσωπο θέλει να δείξει το Περιστέρι winmasters αύριο (4/2, 7.30μ.μ. ΕΡΤ Sports) στην Τσεχία με τη Νίμπουρκ, στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης του Basketball Champions League.

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης οι «κυανοκίτρινοι» θα προσπαθήσουν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στο παρκέ, απέναντι σ' έναν πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο.

«Η Νίμπουρκ είναι μια ομάδα με σαφή πρόθεση να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να εκδηλώσει επιθέσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα της κατοχής. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη άνεση στο να σουτάρουν τρίποντο στον αιφνιδιασμό, γκαρντ και φόργουορντ. Οι χειριστές είναι πολύ απειλητικοί με την μπάλα, αφού ανοίγουν πολύ τον ρυθμό είτε με γρήγορη ντρίμπλα, είτε με διαγώνιες πάσες. Ενώ, οι ψηλοί τους είναι πολύ γρήγοροι για την θέση που παίζουν και ολοκληρώνουν το τρανζίσιον παιχνίδι τους με κοψίματα από τους ψηλούς που έρχονται σαν τρέιλερ» δήλωσε ο Γιάννης Καλαμπόκης, συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου στο Περιστέρι winmasters αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού των Τσέχων και συνέχισε:

«Δεν χρησιμοποιούν πολλές σετ επιθέσεις, αυτό που ξεχωρίζει είναι η προσπάθεια να ποστάρουν τους κοντούς και το γεγονός ότι οι ψηλοί τους σουτάρουν τρίποντα. Αμυντικά έχουν εμφανίσει πολλά πράγματα στον δεύτερο γύρο, τόσο σε μαν του μαν, όσο και σε άμυνες ζώνης». Όσο για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του Περιστερίου winmasters για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, υποστήριξε: «Εμείς, σαφέστατα θα πρέπει να ελέγξουμε τον γρήγορο ρυθμό, που θέλουν να επιβάλλουν, να αποφασίσουμε εμείς την ταχύτητα του αγώνα, να είμαστε σκληροί στις μάχες ένας εναντίον ενός στο λόου-ποστ με τους περιφερειακούς κυρίως και αποτελεσματικοί στο πικ εν ρολ και το πικ εν ποπ παιχνίδι, όπου τόσο οι χειριστές, όσο και οι ψηλοί μπορούν να εκτελούν από διαφορετικές αποστάσεις».

Μοιράσου το