Καλαμπόκης: «Να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια και να περιορίσουμε το επιθετικό ριμπάουντ της Μπάμπεργκ»

«Φρένο» στο επιθετικό ριμπάουντ της Μπάμπεργκ θέλει να βάλει το Περιστέρι winmasters αύριο (28/1, 7μ.μ. ΕΡΤ Sports), προκειμένου να πάρει τη νίκη και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League.

«Η Μπάμπεργκ είναι μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, σε κάθε της δράση φροντίζει να έχει ένταση και ταχύτητα, πράγμα που την κάνει αρκετά αποτελεσματική. Είναι πολύ δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ, με πολλούς παίκτες να συμμετέχουν σ' αυτό και όχι μόνο τους ψηλούς. Αποφασιστικοί σε όλες τις αμφισβητούμενες κατοχές και παίρνει ζωή από τους πόντους που πετυχαίνει στο τρανζίσιον» ήταν το πρώτο σχόλιο του συνεργάτη του Νίκου Παπανικολόπουλου, Γιάννη Καλαμπόκη, ο οποίος αναλύει κάθε λεπτομέρεια του τρόπου παιχνιδιού των Γερμανών.

«Στην επίθεση κύριος δημιουργός είναι ο Λι, ο οποίος είναι πολύ καλός στο να αξιοποιήσει τους ψηλούς κυρίως μετά από σκριν στην μπάλα, αλλά και να εκτελέσει τόσο από μακρινή, όσο και από μέση απόσταση. Στην περιφέρεια υπάρχουν πολύ αθλητικά κορμιά, που ασκούν πίεση στις εισαγωγικές πάσες με σκοπό να κλέψουν μπάλες και να πετύχουν εύκολους πόντους, αλλά και σουτέρ, οι οποίοι τους δίνουν επιλογές στο παιχνίδι μισού γηπέδου. Στην γραμμή των ψηλών, ο Μάρει ξεχωρίζει με το “πικ εν ρολ” παιχνίδι του, αλλά και οι υπόλοιποι ψηλοί έχουν ικανότητα και σε συνεργασία με τους περιφερειακούς, αλλά και σε επιθέσεις από το λόου-ποστ. Όλο αυτό το υποστηρίζουν σε κάθε τους σουτ, με το επιθετικό ριμπάουντ» συμπληρώνει ο Γιάννης Καλαμπόκης για την τακτική της Μπάμπεργκ. Όσο για το τι πρέπει να κάνει το Περιστέρι winmasters, εξήγησε:

«Εμείς, πρέπει να είμαστε περισσότερο αποφασιστικοί και να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια παίζοντας στο γήπεδο μας και περιορίζοντας τις έξτρα κατοχές τους, είτε από επιθετικό ριμπάουντ, είτε από μπάλες που είναι διεκδικήσιμες. Το να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, θα μας δώσει δυνατότητα να τρέξουμε εμείς στον αιφνιδιασμό, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έχουν τρεις παίκτες στο επιθετικό ριμπάουντ. Στο μισό γήπεδο χρειάζεται ταχύτητα πρώτα απ' όλα στην σκέψη και μετά στην κίνηση, τόσο της μπάλας, όσο και μακριά από την μπάλα».

Και κατέληξε: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να έρθει να μας υποστηρίξει και να μας δώσει την ώθηση για να φτάσουμε στη νίκη που θα σημάνει ταυτόχρονα και την πρόκριση μας στους «16» του Basketball Champions League».

Εισιτήρια για τον αγώνα με τη Μπάμπεργκ διατίθενται τη Δευτέρα (27/1) από τις 15:00 έως τις 21:00 από τα γραφεία της ομάδας στο Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και την Τρίτη (28/1) από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 και στην συνέχεια από τα εκδοτήρια του γηπέδου Ηλεκτρονική διάθεση: https://tinyurl.com/slpzzbl

Μοιράσου το