Καλαμπόκης: «Να περιορίσουμε την δράση Νίνταμ και Πούλεν»

Άλλο ένα βήμα για την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League θέλει να κάνει το Περιστέρι winmaters που υποδέχεται την Μόρναρ Μπαρ (Τρίτη 21/1, 19:00,  εισιτήρια εδώ, ΕΡΤ Sports HD).

«Η Μόρναρ είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, εμφανώς βελτιωμένη στον δεύτερο γύρο βάση αποτελεσμάτων. Έχοντας κάνει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και περιμένουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα» υποστήριξε ο συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου, Γιάννης Καλαμπόκης για την αναμέτρηση με την ομάδα του Μαυροβουνίου και συνέχισε:

«Είναι μια ομάδα που βασίζεται στην εκτελεστική δεινότητα των περιφερειακών της παικτών, παίρνοντας ευκαιρίες είτε απο γρήγορες επιθέσεις στο τρανζίσιον, παιχνίδι απομόνωσης και κυρίως ''πικ εν ρολ'', όπου σαν προτεραιότητα έχουν να εκτελέσουν οι ίδιοι οι χειριστές… Το παιχνίδι τους υποστηρίζεται πάρα πολύ από το ''λόου ποστ'', κυρίως ως προς την δημιουργία, αφού τα 3άρια και τα 4άρια τους ποστάρουν, μπορούν και να εκτελέσουν και να δημιουργήσουν ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες τους και λιγότερο με τα 5άρια, όπου δεν ακουμπάνε την μπάλα πολύ συχνά. Και όταν αυτό συμβαίνει κυρίως προσπαθούν να τελειώσουν τις φάσεις. Σημαντικό ρόλο στην βελτίωση τους έχει παίξει ο Λανς Χάρις, ο οποίος είναι ένας αθλητικός γκαρντ και τους βοηθάει με το παιχνίδι του μακριά από την μπάλα, τα σουτ μετά από σκριν, το επιθετικό ριμπάουντ και τις αμυντικές λύσεις που προσφέρει».

Όσο για το που στοχεύουν οι «κυανοκίτρινοι» εξήγησε: «Στόχος δικός μας είναι σίγουρα να ελέγξουμε την δραστηριότητα των περιφερειακών παικτών Νίνταμ και Πούλεν, να περιορίσουμε τον Μπιέλιτσα, ο οποίος είναι ένα 4άρι που έχει ικανότητα και στο ''λόου ποστ'' και το τρίποντο. Ένας πολύ σημαντικός παίκτης γι' αυτούς. Τα ριμπάουντ είναι ένας βασικός παράγοντας αφού η γραμμή των ψηλών τους είναι πολύ επιθετική στο να πάνε στα ριμπάουντ, λόγω του μεγέθους τους και σαν προέκταση να ανοίξουμε το γήπεδο εκμεταλλευόμενοι τις αργές επιστροφές τους».

Μοιράσου το