Σκορδίλης: «Πώς βίωσα το ρατσιστικό περιστατικό»

Οι σκέψεις του Γάιου Σκορδίλη μετά το ματς στη Ρωσία, λίγο πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά και για ένα θλιβερό περιστατικό στο αεροπλάνο – από το blog του στον ΕΣΑΚΕ:

Γειά σας φίλοι μου,

Σας γράφω από την παγωμένη Ρωσία και το Νίζνι Νόβγκοροντ. Είναι Πέμπτη και σήμερα δεν θα κάνουμε καλά – καλά ούτε προπόνηση. Θα «φάμε» την ημέρα μας στα αεροδρόμια και τα λεωφορεία για να επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Δυστυχώς, φεύγουμε από 'δω με ένα αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη Νίζνι. Όμως, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League βρίσκεται ακόμη στα χέρια μας, οπότε δεν το βάζουμε κάτω.

Δεν θα πω τίποτε άλλο γι’ αυτό το παιχνίδι, όμως θα ήθελα να καταδικάσω ένα γεγονός που έζησα και δεν το πίστευα, γιατί έχουμε φτάσει στο 2020…

Στο αεροπλάνο, όπως πηγαίναμε στην Ρωσία, έζησα για πρώτη φορά στην ζωή μου ένα ρατσιστικό περιστατικό. Υπήρχε μία κυρία στο αεροσκάφος, η οποία αρνήθηκε να καθήσει δίπλα σ' έναν από τους ξένους συμπαίκτες μου, λόγω του χρώματός του.

Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, δεν υπάρχει λόγος και δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Ήταν κάτι που το 2020 δεν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβαίνει κι όμως συμβαίνει μπροστά σου. Είναι αδιανόητο…

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ δύσκολο ταξίδι, δεν έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για τον αγώνα, έχουμε μία προπόνηση, αλλά όταν παίζεις δύο ματς την εβδομάδα έχοντας ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα συμβούν κι' αυτά.

Θα προσπαθήσουμε σε μία προπόνηση που έχουμε να δουλέψουμε περισσότερο στο βίντεο παρά στην προπόνηση, ώστε να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο, που έκανε ένα καλό σερί τελευταία, προκειμένου να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Γάιος

Μοιράσου το