Καλαμπόκης «Να ανοίξουμε το γήπεδο και να μην δώσουμε έξτρα κατοχές στη Νίζνι»

Το Περιστέρι winmasters είναι έτοιμο να αναμετρηθεί με τη Νίζνι Νόβγκοροντ αύριο (6μ.μ., ΕΡΤ Sports) για το Basketball Champions League και ο συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου στον πάγκο των «κυανοκιτρίνων» Γιάννης Καλαμπόκης αναλύει τον αντίπαλο.

«Η Νίζνι είναι μια ομάδα που προσπαθεί να τρέξει στον αιφνιδιασμό με κύριους εκφραστές τον Μπράουν σε coast to coast συνθήκη και σε γρήγορα pick n' roll με αρκετούς σκόρερς και δημιουργούς, όπως είναι ο Μπράουν, ο Μπαμπούριν και ο Στρέμπκοφ. Αλλά εξίσου επικίνδυνοι είναι και στο γρήγορο low-post παιχνίδι με τον Γουίλις» υποστηρίζει ο Γιάννης Καλαμπόκης στην «ακτινογραφία» της Ρωσικής ομάδας που επιχειρεί και συνεχίζει: «Είναι μια ομάδα που τρέχει πολλά επιθετικά συστήματα με μεγάλη έμφαση στα pick n' roll, όπου μπορούνε στο ίδιο επιθετικό σύστημα να παίξουν δυο και τρεις φορές με σκριν στην μπάλα. Η ιδιαιτερότητα της ομάδας είναι ότι έχει combo παίκτες στις θέσεις «1» και «2» και στις θέσεις «4-5». Δηλαδή παίκτες που εναλάσονται σ' αυτές τις θέσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσουν πρόβλημα στα ματσαρίσματα, αφού για παράδειγμα ο Γουίλις συμπεριφέρεται αλλιώς όταν παίζει ως πάουερ φόργουορντ στο «4» και διαφορετικά όταν είναι 5άρι. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους χειριστές στα γκαρντ «1 και 2», όπου υπάρχουν τέσσερις παίκτες που μπορούν να παίξουν και τις δυο θέσεις. Η ένταξη των Μπαρτ και Παρκς ενδεχομένως να διαφοροποιήσει την κατάσταση όσον αφορά τις πεντάδες και τον χρόνο συμμετοχής, δίνοντας έξτρα λύσεις στη Νίζνι».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει το Περιστέρι winmasters για να φτάσει στη νίκη, ο συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου Γιάννης Καλαμπόκης, στον πάγκο των «κυανοκιτρίνων» ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς πρέπει να ανοίξουμε το γήπεδο στην επίθεση, γιατί είναι μια ομάδα που στους μικρούς χώρους αμύνεται καλά. Να προσπαθήσουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό εκμεταλλευόμενοι κάποιες αργές επιστροφές τους, μα πάνω απ' όλα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο επιθετικό ριμπάουντ, αφού έχουν δυο παίκτες, τον Γουίλις και τον Αντίποφ που είναι εξαιρετικοί επιθετικοί ριμπάουντερ και να μην τους δώσουμε έξτρα κατοχές».

Μοιράσου το