Σκορδίλης: «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουμε στις νίκες»

Στη δύναμη της έδρας του Ηρακλή και στην ευστοχία του στα τρίποντα εστιάζει ο Γάιος Σκορδίλης, αναλύοντας το πρώτο ματς της νέας χρονιάς στο Ιβανώφειο (Σάββατο 4/1, 15:45, ERTPlay1), στο οποίο -τονίζει- το Περιστέρι winmasters πρέπει να αντιστρέψει την κατάσταση και να επανέθει στις νίκες.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:


Γειά σας φίλοι μου!

 Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία και τύχη στις οικογένειες τους. Πήρα την… πάσα από τον συμπαίκτη μου Χρήστο Σαλούστρο, μιας και δεν μου πασάρει στο γήπεδο, μου έκανε όμως πάσα το blog στην ιστοσελίδα της Λίγκας και από 'δω και πέρα θα γράφω εγώ κάθε εβδομάδα για την ομάδα μας.

Πριν μιλήσω αγωνιστικά για τον Ηρακλή, τον αντίπαλο μας στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος θέλω να πω κάτι άλλο. Από τότε που επέστρεψε στην Α1 έχει φέρει μια καινούργια πνοή στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, καθώς οι άλλες δύο ομάδες της πόλης, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, έχουν προβλήματα.

Είναι μια ομάδα που με την τωρινή διοίκηση τόσο στην Α2, όσο και στην Α1 όπου επέστρεψε, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και γι' αυτό την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και έχει αυτή την δυναμική στην έδρα της.

Αγωνιστικά μιλώντας παίζουμε με έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, διαθέτει την πιο καυτή έδρα και είναι ίσως η δυσκολότερη στο πρωτάθλημα από άποψης κόσμου. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που παίρνει δύναμη από αυτή την ατμόσφαιρα στην έδρα του και αυτό το βγάζει στο παιχνίδι του.

Εμείς προερχόμαστε από κάποια άσχημα αποτελέσματα, θέλουμε να ανακάμψουμε, να επιστρέψουμε στις νίκες και αυτό θέλουμε να γίνει το συντομότερο δυνατό. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών το τελευταίο διάστημα, σε αντίθεση με τον αντίπαλο μας που προέρχεται από μια νίκη κόντρα στην ΠΑΟΚ που του δίνει καλή ψυχολογία.

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να επιστρέψουμε στις νίκες. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που παίζει ανοικτά και βασίζεται στο σουτ. Ειδικά στην έδρα του παίρνει, όπως επεσήμανα, δύναμη από τον κόσμο του. Σουτάρει πολύ καλά στο γήπεδό του, με 38-40% στο τρίποντο, και είναι πιο εύστοχος σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια του.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε, γιατί τα τρίποντα είναι εκείνα που μας πλήγωσαν στο προηγούμενο παιχνίδι που παίξαμε στην έδρα μας με τον Ήφαιστο Λήμνου. Ταυτόχρονα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους κόψουμε τον ρυθμό που αποκτούν όταν παίζουν εντός έδρας.

Τα ξαναλέμε την επόμενη εβδομάδα.

Γάϊος


Μοιράσου το