«Από τις σπουδαιότερες νίκες μας» [vid]

Μία από τις σημαντικότερες νίκες της ομάδας θεωρεί το «διπλό» επί της Ρίγα ο προπονητής του Περιστερίου winmasters Νίκος Παπανικολόπουλος.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη. Για μένα είναι από τις σπουδαιότερες νίκες που έχουμε κάνει, χτίζουμε τον χαρακτήρα μας», ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή των «κυανοκιτρίνων», που συνέχισε:

«Μετά από μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ήρθαμε απόλυτα συγκεντρωμένοι και αυτό το δείχνουν τα δέκα λάθη που κάναμε για να πάρουμε μια εκτός έδρας νίκη επί μιας πολύ σοβαρής ομάδας, όπως είναι η Ρίγα, της οποίας το ρεκόρ είναι πλασματικό. Έχουν μια μόνο νίκη, αλλά όλα τα ματς τα παλεύουν, είναι μπροστά και τα χάνουν στις λεπτομέρειες. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα τους».

Ο Γουιλ Χάτσερ, από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Περιστερίου winmasters, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, παίξαμε πολύ καλά και είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι ήρθαμε εδώ και κερδίσαμε, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την πρόκριση στα πλέι οφ του BCL. Ιδιαίτερα, δεδομένου ότι είχαμε τον αγώνα την Κυριακή και χρειάσθηκε να ταξιδέψουμε. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την ενεργητικότητα με την οποία έπαιξε η ομάδα απόψε. Παίξαμε αρκετά καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Είχαμε κίνηση, ριμπάουντ, καλή άμυνα και έτσι κερδίσαμε, με την άμυνα και τα ριμπάουντ. Είναι μεγάλη νίκη, αλλά έχουμε ακόμη δουλειά».

Όταν ρωτήθηκε για τους κινδύνους που επεφύλασσε το ματς επειδή ήταν αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Χάτσερ ανέφερε:

«Είμαστε μία ομάδα με έμπειρους παίκτες αλλά και με και νεαρούς. Μία τέτοια νίκη όπως αυτή με τον Παναθηναϊκό έχει συναισθηματικό βάρος και ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην έχεις την απαιτούμενη ενεργητικότητα στο επόμενο ματς, αφού έχεις νικήσει μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αλλά είμαστε καλή ομάδα, όλοι γνωρίζαμε πως ήταν απαραίτητη η αποψινή νίκη. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτό που έπρεπε απόψε, γι' αυτό και κερδίσαμε».

«Δεν υπάρχει ελπίδα»

Απελπισμένος εμφανίσθηκε ο προπονητής της VEF Ρίγα, Γιάνις Γκαϊλίτις. Μιλώντας για την απόδοση της VEF, έκανε αναφορά σε παιδική ομάδα, ενώ άφησε βαρύτατες αιχμές για ορισμένους από τους παίκτες του, τους οποίους κατηγόρησε για έλλειψη επαγγελματισμού.

«Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα, είναι καλή και έμπειρη. Παίζουν σωστά και έξυπνα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ άσχημα, με πολλά πνευματικά λάθη και με έλλειψη συγκέντρωσης. Τόσα και τέτοια λάθη ούτε παιδική ομάδα δεν κάνει! Φυσικά, στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ξεκινάς με -14 απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο, δεν μπορείς να κερδίσεις. Δίκαια χάσαμε. Η ομάδα μας είναι επαγγελματική, οι παίκτες πληρώνονται, αλλά δυστυχώς μερικοί παίκτες δεν είναι επαγγελματίες, είναι εμφανές. Όλοι το βλέπουν και το καταλαβαίνουν. Ορισμένοι από τους παίκτες μας πρέπει να αλλάξουν. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα…».

Ενώ, ο Άρτουρς Κούρουξ, είπε:

«Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, κάναμε αδικαιολόγητα λάθη. Πρέπει να αρχίζουμε καλύτερα στα ματς, συνήθως παίρνουμε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο και, λογικά, έτσι χάνουμε τα παιχνίδια».Μοιράσου το