Καλαμπόκης: Στον ίδιο ρυθμό με Ρίγα όπως με Παναθηναϊκό

Με την ίδια ένταση και στον ίδιο ρυθμό όπως στο νικηφόρο αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στοχεύει να παίζει με όλους τους αντιπάλους το Περιστέρι winmasters, σύμφωνα με το Γιάννη Καλαμπόκη, συνεργάτη του προπονητή του Περιστερίου winmasters Νίκου Παπανικολόπουλου.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης παρουσιάζει την τεχνική ανάλυση της VEF Ρίγα, της αντιπάλου του Περιστερίου στην ένατη αγωνιστική του Basketball Champions League (Τετάρτη 18/12, 19:00, ΕΡΤ Sports HD).:

«Είναι μια ομάδα που ως βασικό τρόπο παιχνιδιού έχει το μακρινό σουτ. Αυτό το δημιουργούν πρώτα απ' όλα μέσω των τρανζίσιον επιθέσεων, όπου ο Μέντφορντ σπρώχνει την ομάδα σε ένα γρήγορο ρυθμό και χαρακτηριστικό τους είναι ότι τρέχουν ανοιχτά και σε συγκεκριμένες πεντάδες μπορεί να δεις και πέντε παίκτες να είναι στο τρίποντο έτοιμοι να εκτελέσουν για σουτ τριών πόντων. Ο Μπλουμς, ο Κούρουξ και το τεσσάρι τους είναι πολύ εύστοχοι έξω από το τρίποντο. Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίον δημιουργούν ανοιχτά σουτ είναι επιθέσεις σε σετ παιχνίδι.

Παράλληλα, η σύνδεση που έχει ο Μέντφορντ, ο βασικός πλέι μέικερ τους, με τους σουτέρ είναι πολύ καλός. Στους ψηλούς o Κράινα έχει παίζει αρκετό χρόνο, έχει καλά νούμερα αλλά νομίζω ότι γίνονται πιο επικίνδυνοι όταν παίζουν με χαμηλό σχήμα, με τον Μάντσεν σαν πέντε και σαν τεσσάρι είτε τον Φρειμάνις είτε τον Στούμπρις – είναι πάρα πολύ κινητικοί σαν πεντάδα και έχουν συνεργασία χωρίς την μπάλα.

Τέλος, έχουν καταστάσεις απομόνωσης, κυρίως πάλι χάρη στον Μέντφορντ, με πολλές ντρίπλες μέχρις ότου παρθεί απόφαση. Οι καταστάσεις αυτές κυρίως καταλήγουν στο να εκτελέσουν πολλά σουτ ακόμα και σε καταστάσεις μις ματς. Εμείς θα πρέπει να πιέσουμε σίγουρα την μπάλα και να τους μειώσουμε την ταχύτητα στο μισό γήπεδο. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επιδιώκουν στο μισό γήπεδο να δίνουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους. Άρα εμείς πρέπει να είμαστε πολύ πιεστικοί στην άμυνα να επιδιώξουμε το παιχνίδι με επαφές, κόβοντάς τους τις γραμμές στις οποίες θέλουν να κινηθούν στην επίθεσή τους.

Στο άλλο μισό του γηπέδου πρέπει να επιτεθούμε στους ψηλούς, καθότι αριθμητικά δεν είναι πολλοί. Επίσης, μετά από ένα παιχνίδι που παίξαμε με πολύ υψηλή ένταση και πολύ υψηλές ταχύτητες θεωρώ ότι το να βάλουμε την μπάλα μέσα θα είναι ένας τρόπος για εμάς προκειμένου να έχουμε καλύτερη ηρεμία και καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι μας».

Για τη σημασία της νιίης επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Γιάννης Καλαμπόκης ανέφερε:

«Η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό βοηθάει πολύ στην αυτοπεποίθηση των παικτών και με τον τρόπο και με το ρυθμό που παίξαμε νομίζω ότι δείξαμε πως η ομάδα άξιζε τη νίκη. Αυτός είναι ο ρυθμός με αυτές τις ομάδες. Δεν γελιόμαστε γιατί καταλαβαίνουμε ότι για να κερδίσουμε θα συμβούν κάποια πράγματα πολύ συγκεκριμένα, τα οποία έγιναν προχθές. Ωστόσο, εμείς θέλουμε με αυτές τις ομάδες να μετράμε τις δυνάμεις μας. Νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε τον ρυθμό και την ένταση που είχαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ανεξαρτήτως αντιπάλου».

Μοιράσου το