Καλαμπόκης για το ματς με Γκαζιαντέπ: «Να πιέσουμε πολύ στην μπάλα και να μικρύνουμε τους χώρους»

Έτοιμοι και καλά διαβασμένοι για το αυριανό (11/12, 7μ.μ. ΕΡΤ Sports HD) παιχνίδι με την Γκαζιαντέπ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Basketball Champions League είναι στο Περιστέρι winmasters.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του για την αυριανή «μονομαχία» τον Γάϊο Σκορδίλη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο και ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας.

«Σε αντίθεση με τη Νίμπουρκ που παίξαμε την τελευταία φορά, η Γκαζιαντέπ είναι μια ομάδα πιο ''σεταρισμένη'' στον τρόπο παιχνιδιού της, με αρκετά επιθετικά συστήματα και με διάθεση να τα ολοκληρώνουν. Τα side pick n' roll και η μεταφορά της μπάλας στην weak-side είναι βασικός τρόπος επιθετικής έκφρασης δημιουργώντας καλές αποστάσεις και ανοίγωντας το γήπεδο, βάζοντας την άμυνα σε διαδικασία περιστροφών» υποστήριξε ο συνεργάτης του Παπανικολόπουλου, Γιάννης Καλαμπόκης και συνέχισε: «Κύριοι εκφραστές στις pick n' roll επιθέσεις είναι εκτός από τους χειριστές με πρωταγωνιστή τον Βασιλιάουσκας και ο Τζέισον Ριτς, ο οποίος παίρνει πολλές επιθέσεις και κυρίως εκτελεί. Δεύτερη επιλογή είναι το low-post παιχνίδι με τον Μπούβα και τον Γέλοβατς, όπου είναι αποτελεσματικοί από το low-post, ενώ ο Μπούβα παίρνει και πολλές επιθέσεις. Ο Γέλοβατς αππό την πλευρά του μπορεί να ανοίξει και το γήπεδο, αλλά να βρεθεί και στο τρίποντο, όπου πολλές φορές ως 5αρι εκτελεί κιόλας από τα 6.75».

Όσο για το τι πρέπει να πράξει το Περιστέρι winmasters για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς, θα πρέπει να ασκήσουμε πολύ μεγάλη πίεση πάνω στην μπάλα, αφού οι χειριστές τους είναι λίγοι και με την άμυνα μας να μπορέσουμε να μικρύνουμε τους χώρους, μη επιτρέποντας στην Γκαζιαντέπ να ανοίξει το γήπεδο και να επιτεθεί στα close out, που είναι ο αγαπημένος της τρόπος παιχνιδιού. Θα πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ, αφού οι τρεις ψηλοί τους είναι πολύ αποτελεσματικοί στο επιθετικό ριμπάουντ. Ενώ, στην επίθεση να είμαστε συγκεντρωμένοι στις συνεργασίες μας, αποφεύγοντας τα λάθη και με αυτό τον τρόπο να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού για 40 λεπτά».

Τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Γκαζιαντέπ

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την τουρκική ομάδα στο: https://tinyurl.com/varr4yz

Σήμερα, Τρίτη οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους σε φυσική μορφή έως τις 21.00 από τα γραφεία του γηπέδου και την Τετάρτη, ημέρα του αγώνα, από τις 11.00 έως τις 15.00 από τα γραφεία του γηπέδου και στη συνέχεια από τα εκδοτήρια. 

Μοιράσου το