Ζούρος: «Μπράβο για τη μεγάλη αυταπάρνηση»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του αλλά και τους συνεργάτες του μοίραζε μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19/10, 90-91) ο προπονητής του Περιστερίου winmasters Ηλίας Ζούρος.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την τεράστια αυταπάρνηση που έδειξαν στο παιχνίδι. Παίξαμε με μια καταπληκτική ομάδα, που δουλεύει πολύ καλά κι έχει πολύ καλό προπονητικό τιμ. Οι παίκτες μου πάλεψαν από το πρώτο λεπτό. Προσπαθούμε συνέχεια, δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε όσο μπορούμε πιο έτοιμοι σε αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν», δήλωσε ο προπονητής των κυανοκιτρίνων και συνέχισε:

«Να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, έκαναν πολύ καλή δουλειά, παρόλο που δεν είχαμε πολύ χρόνο να ετοιμάσουμε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει σπουδαίους παίκτες. Στην πορεία υπήρξε το πρόβλημα με τον Βασιλόπουλο (τραυματίστηκε στο ισχίο σε μια άμυνα του Ματσιούλις) και στη συνέχεια χτύπησε και ο Γκρέι, αλλά έκαναν μεγάλη προσπάθεια όλοι οι παίκτες. Η ομάδα είναι μια γροθιά, αγαπημένη. Αυτά τα παιχνίδια άλλες φορές τα κερδίζεις κι άλλες φορές τα χάνεις».

Για την τελευταία επίθεση του αγώνα, είπε: «Ο Σκούτσι Σμιθ έχει ένα καταπληκτικό προσόν, διασχίζει με απίστευτο τρόπο το γήπεδο. Και είπαμε ότι αυτός θα πήγαινε μέσα και αν έκλειναν πάνω του οι αντίπαλοι, θα έδινε στους σουτέρ στην περιφέρεια την μπάλα. Δεν χρειάστηκε τελικά και πήγε μέχρι το καλάθι».

Ενώ, για τον Κίνγκσλεϊ Μόουζες, είπε: «Κανονικά ο Μόουζες δεν έπρεπε να παίξει πολύ λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο πόδι (διάστρεμμα), αλλά με τον τραυματισμό του Παναγιώτη (Βασιλόπουλου) υποχρεωθήκαμε να τον χρησιμοποιήσουμε περισσότερο και εύχομαι να μην υπάρξει πρόβλημα με την κατάσταση του ποδιού του».

Λημνιάτης: «Το Περιστέρι τα έβαλε, εμείς όχι»

Ο προπονητής της Ένωσης Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου, επειδή είχε αποβληθεί νωρίτερα στον αγώνα. Στη θέση του μίλησε ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Λιμνιάτης, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει πώς έχασε η ΑΕΚ.

«Ξέραμε πριν από το ξεκίνημα ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σοβαρή, με αρχές, που γι’ αυτό το διάστημα είναι σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας και αποτελείται από παιδιά έμπειρα, από Έλληνες και ξένους που έχουν παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όλοι αυτοί τελούν υπό τις οδηγίες ενός εξαιρετικού προπονητή.

»Για 12 λεπτά, μέχρι να πάρουμε τη διαφορά στο πρώτο μέρος, μας παγίδεψε το Περιστέρι, μας σταμάτησε τη δημιουργία, δεν είχαμε κυκλοφορία της μπάλας. Στο πρώτο μέρος είχαμε 18 τρίποντα και 15 δίποντα». Και συνέχισε:

«Παρόλο που πήραμε μια διαφορά, δεν λειτουργούσαμε με τον τρόπο που θέλαμε. Το κρίσιμο για μας ήταν ότι όποτε ξεφύγαμε, δεν κρατήσαμε τις διαφορές. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι οι διαφορές 5-7 πόντων είναι διαφορές. Δεν λειτουργήσαμε όπως έπρεπε για να κρατήσουμε τη διαφορά και επιτρέψαμε στο Περιστέρι να επανέλθει. Στο τέλος ήταν θέμα μέρας, τύχης και ικανότητας. Τα παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο κρίνονται από τα μεγάλα σουτ. Το Περιστέρι τα έβαλε, εμείς όχι».

Για την τελευταία φάση και το άνετο λέι απ του Σμιθ, είπε: «Ήταν ο Γιαννόπουλος πάνω του και στο ξεμαρκάρισμα του Σμιθ έπεσε κάτω ο Χάρης. Μετά είχε το πλεονέκτημα να τρέξει το γήπεδο και να φτάσει ως το λέι απ. Εμείς είχαμε πει να κάνουμε αλλαγές στην τελευταία φάση. Η ατυχία για μας ήταν ότι έπεσε ο Χάρης κάτω. Θα μπορούσαμε να πάμε σε μια νορμάλ κατάσταση, αν δεν έπεφτε. Σκόραρε ο Σμιθ πάνω στην αλλαγή».

Ενώ, για το αν το 1-3 ως τώρα στο πρωτάθλημα βάζει έξτρα πίεση στην ομάδα, εξήγησε: «Όλοι έχουμε καταλάβει σε ποια ομάδα έχουμε έρθει. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, η ΑΕΚ είναι μεγάλη και έχει στόχους. Έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο που δουλεύουμε και έχουμε αρχές, οπότε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το ξεκίνημα που δεν περιμέναμε. Η ομάδα έχει αρχή μέση και τέλος κι όταν συμβαίνει αυτό, θα έρθει αυτό που θέλουμε όλοι».

Μοιράσου το