Επιστροφή στην Ευρώπη με δύσκολη αποστολή

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Περιστερίου winmasters στα «ευρωπαϊκά σαλόνια» άρχισε, καθώς στις 19:00 θα αναμετρηθεί με την Γκαζίαντεπ επί τουρκικού εδάφους στην πρεμιέρα του Basketball Champions League, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ Sports.

Ο Ηλίας Ζούρος θα αποφασίσει πριν από το τζάμπολ για την συμμετοχή του Κίνγκσλεϊ Μόουζες στο παιχνίδι, καθώς ακόμη δεν είναι απόλυτα έτοιμος (έχει υποστεί διάστρεμμα). Ο προπονητής του Περιστερίου winmasters δεν θα έχει στη διάθεσή του το Ζώη Καράμπελα και το Γιάννη Αγραβάνη, που έμειναν στην Αθήνα.

Το Περιστέρι winmasters κάνει το ντεμπούτο του στο BCL, ενώ η Γκαζίαντεπ αγωνίζεται στη διοργάνωση για δεύτερη σεζόν και το ρόστερ της έχει μέσον όρο ύψους 1,96 και μέσον όρο ηλικίας τα 27 έτη (το ρόστερ του Περιστερίου winmasters έχει αντιστοίχως 1,98 και 26).

Απαντώντας σε ερωτηματολόγιο του BCL, ο Ηλίας Ζούρος σημειώνει πως ο αγώνας με τη Γκαζίαντεπ είναι από τους δυσκολότερους που θα δώσει το Περιστέρι winmasters στη φάση των ομίλων του BCL λόγω και του εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ για τη Basket League που ακολουθεί λίγες ημέρες μετά, ενώ συμπεριλαμβάνει το Νέναντ Μάρκοβιτς της τουρκικής ομάδας στους καλύτερους προπονητές του Γ' ομίλου.

Επίσης, θεωρεί πως ο Ντρου Κρόφορντ της Γκαζίαντεπ είναι από τους παίκτες που θα δυσκολέψουν περισσότερο τους αντιπάλους τους, ενώ αναμένει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη μέσα στη σεζόν από έναν παίκτη που αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του, τον Κίνγκσλεϊ Μόουζες.

Τέλος, ο προπονητής των κυανοκιτρίνων δηλώνει πως στην εξέλιξη των αγώνων του Γ' ομίλου μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν οι περιφερειακοί παίκτες και διατυπώνει την εκτίμηση πως ο τελικός νικητής του BCL θα προέρχεται από αυτόν τον όμιλο.

Στον Γ' όμιλο του BCL, εκτός από το Περιστέρι winmasters και τη Γκαζίαντεπ, μετέχουν ακόμη οι Μπρόζε Μπάμπεργκ (Γερμανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Τενερίφη (Ισπανία), Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), VEF Ρίγας (Λετονία) και Μόρναρ Μπαρ (Μαυροβούνιο).

Μοιράσου το