Ζούρος: “Ευχάριστο που η ομάδα επέστρεψε στην Ευρώπη”

Ο Γ.Σ. Περιστερίου έμαθε τους πέντε από τους επτά αντιπάλους του στο Basketball Champions League κι οι Ηλίας Ζούρος και  Παναγιώτης Βασιλόπουλος σχολίασαν την κλήρωση!

Μπάμπεργκ, Τενερίφη, Νίμπουργκ, Ρίγα, Γκαζιάντεπ και δύο νικητές των προκριματικών θα απαρτίζουν τον τρίτο όμιλο της κανονικής διάρκειας κι ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. τόνισε πως “πρόκειται για έναν δύσκολο όμιλο, με ομάδες που έχουν αρκετές ευρωπαϊκές παραστάσεις τα τελευταία χρόνια και κάποιες από αυτές έχουν κάνει και εξαιρετικές πορείες. Επίσης, ένα άλλο κομμάτι που μας ανησυχεί, είναι τα δύσκολα ταξίδια. Όπως και να’χει όμως, για μας είναι ευχάριστο το γεγονός πως η ομάδα επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 15 χρόνια.

Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους και πορεία διότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να έχουμε διαμορφώσει το ρόστερ κι εμείς έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας. Ευελπιστούμε, πρώτα απ’ όλα να είμαστε υγιείς έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις διπλές υποχρεώσεις και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Βασιλόπουλος: “Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα μας δώσεις εμπειρίες”

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γ.Σ. Περιστερίου σχολίασε για την κλήρωση: “Όπως και να είχε για μας, θα ήταν δύσκολη κλήρωση από την στιγμή που μετέχουμε για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Τυγχάνει να είναι δυσκολότερη λόγω των αντιπάλων. Δύο εξ αυτών έπαιξαν πέρυσι στο Final-4, η Νίμπουρκ είναι επικίνδυνη…. Γενικά είναι όμιλος που θέλει μεγάλη προσοχή σε κάθε του παιχνίδι.

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, απλά δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε σε πιθανές ήττες. Επειδή φέτος η εβδομάδα μας θα περιλαμβάνει δύο παιχνίδια, επ’ ουδενί δεν πρέπει να “κουβαλάμε” την στεναχώρια μας στο εν Ελλάδι παιχνίδι ή το ανάποδο. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα πρέπει να αποτελούν μάθημα, να μας προσφέρουν εμπειρίες που θα τις αξιοποιούμε σωστά”.

Μοιράσου το