Πεδουλάκης: “Μία Ferrari & ένα Fiat”

Ο Αργύρης Πεδουλάκης σχολίασε την σειρά του Περιστερίου Βίκος Cola με τον Παναθηναϊκό, με τον πλέον καλύτερο τρόπο! 

 Ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. Ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. πως “θα είναι ένα καλοκαιρινό φροντιστήριο για εμάς, μετά από μια δύσκολη χρονιά. Θα δουν τα παιδιά μας την πραγματικότητα και θα δουλέψουν τις αδυναμίες τους το καλοκαίρι. Θέλω να είμαστε αξιοσέβαστη ομάδα. Το Περιστέρι έδωσε μια καινούρια πρόταση, όπως και ο Προμηθέας, που λέει ότι οι παρέες μπορεί κάτι να κάνουν. Και το Περιστέρι και ο Προμηθέας έχουν δώσει έμφαση στην παραγωγική διαδικασία. Το μπάσκετ πάει καλά, καλά δεν πάει για τους επαγγελματίες. Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στην παραγωγική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν επενδύσει σε αυτό, αλλά έχει γίνει στρατηγικό λάθος. Οι πιο μικρές ομάδες δεν είχαν δώσει έμφαση, αλλά τώρα γίνεται και θα φανεί αυτό σε 5 χρόνια. Ο κόσμος έρχεται να δει τους παίκτες, ούτε τους προπονητές, ούτε τους παράγοντες ούτε τους δημοσιογράφους. Ο Ηρακλής έχει μαζέψει επίσης νεαρούς. Δεν μπορεί το Περιστέρι με 500.000 να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό ούτε να πάει Euroleague”.

Ερωτηθείς για το πως θα πείσει τους ξένους της ομάδας για την δυσκολία της σειράς, δήλωσε: “Είναι διαφορετικά. Οι ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) είχαν την συγκέντρωσή τους στην Ευρώπη, όταν τις νικήσαμε. Προσπαθούν να κάνουν συντήρηση και να προπονηθούν. Τώρα είναι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός περιμένει 20 μέρες για να παίξει. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα κι εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί. Έχουμε αυτογνωσία. Είναι σαν να έχεις μια Ferrari κι ένα Fiat. Όσο καλός οδηγός και να είσαι, δεν γίνεται”.

Όσον αφορά την απώλεια του Ολυμπιακού, τόνισε: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι δεν είναι θέμα. Όλοι ήθελαν να είναι ο Ολυμπιακός στην Α1. Είναι μια ομάδα σεβαστή από όλους. Για εμάς, όμως, το σημαντικότερο δεν είναι αν είναι εδώ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που είναι η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρώπη. Εγώ θέλω να μου πείτε έναν παίκτη τα τελευταία 20 χρόνια που βγήκε από αυτές τις δύο ομάδες. Είναι σαν ένα καλό εστιατόριο με καλή διακόσμηση, αλλά μέσα δεν έχει παραγωγή. Μπορεί να πας σε ένα κουτουκάκι και να φας πολύ ωραία. Έχουμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση, αντί να φωτίσουμε κι άλλα θέματα. Εμείς έχουμε τον Αντετοκούνμπο που για μένα είναι μέσα στους 2-3 που είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είναι τεράστιο brand name για το ελληνικό μπάσκετ και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ο Ολυμπιακός το 2001, 2002, 2003 είχε… κάτσει πάλι, αλλά το ελληνικό μπάσκετ δεν πέθανε. Θα γυρίσει ξανά ο τροχός. Το θέμα είναι να μην χαθούν οι Έλληνες παίκτες. Στην Α2 είναι όλοι πάνω από 35 και καλά κάνουν τα παιδιά. Είναι ένα θέμα, αλλά όχι τόσο σοβαρό, όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Απλά ενοχλεί τους επαγγελματίες και βάζω και τον εαυτό μου μέσα”. 


Μοιράσου το