Πεδουλάκης: “Κάναμε το πρώτο βήμα”

Το Περιστέρι Βίκος Cola έκανε το 1-0 στην σειρά των playoffs με αντίπαλο τον Ήφαιστο Λήμνου, κάτι που έκανε χαρούμενο τον Αργύρη Πεδουλάκη. 

 Αμέσως μετά το 84-81, ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. ανέφερε πως “ήταν ένα παιχνίδι playoffs, αρκετά ενδιαφέρον για έναν τρίτο που το παρακολούθησε από την τηλεόραση και νομίζω πως είναι καλό γιατί είναι ίσως το πρώτο ματς playoffs που κρίθηκε στον πόντο. Για μας ήταν αναμενόμενο διότι τα παιδιά μας δεν έχουν εμπειρία από την βαθμολογική θέση που καταλάβαμε και γενικότερα από playoffs όπου ο γηπεδούχος έχει την πίεση. Αυτό αποτυπώθηκε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου δεν είχαμε μυαλό και μας είχε πνίξει η αδρεναλίνη. Δεν είχαμε καλές επιστροφές, “φάγαμε” αιφνιδιασμούς…

Στο δεύτερο ημίχρονο κι όταν το ματς φάνηκε να στραβώνει, μας βοήθησε το σχήμα με τον Βασιλόπουλο στο “4” και τον Bentil στο “5” κι εκεί μπορέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Άλλαξε η ψυχολογία μας και βάλαμε πίεση στον Ήφαιστο και στο τέλος κερδίσαμε. Ο Παναγιώτης είναι ένα έμπειρο παιδί, έχει παίξει “μεγάλα” παιχνίδια και πήρε δύσκολα σουτ.

Αυτή είναι η σειρά, έχουμε κάνει το 1-0 και το πρώτο βήμα και συνεχίζουμε. Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να παίρνουμε εμπειρίες από τέτοια ματς. Είναι καλά ματς, υπάρχει πίεση και “πρέπει” και είναι καλό που τα νεαρά παιδιά παίρνουν εμπειρίες”.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ήφαιστου, Σωτήρης Μανωλόπουλος δήλωσε: ”Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Περιστέρι για την νίκη και το 1-0 στα playoffs. Εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο στο δεύτερο παιχνίδι στην Λήμνο. Θέλω να δώσω επίσης, πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί, όπως όλες οι ομάδες έτσι κι εμείς παίξαμε το δεύτερο μας παιχνίδι σε διάστημα ενός μήνα και οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Για μένα όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό κι αυτό τους δίνω συγχαρητήρια ότι παρ’ όλο που έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας και πολύ παραπάνω, σήμερα βρήκαν ένα μεγάλο κίνητρο για να κάνουμε κάτι πολύ περισσότερο και νομίζω πως αυτό το αποδείξαμε στο γήπεδο.

Παλέψαμε, είχαμε μία ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι, δεν τα καταφέραμε… Είχαμε προβλήματα. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για απουσίες όμως, έχουμε σχεδιάσει μία ομάδα από την αρχή και πάντα είχαμε κάποιες ατυχίες. Η απουσία του Γόντικα τους τελευταίους τρεις μήνες είναι πολύ μεγάλη, ο Brazelton είχε προβλήματα και σήμερα δεν κατάφερε να παίξει κι έχουμε μάθει να παίζουμε μαζί του. Είχαμε τον Freimanis τραυματία… Παρ’ όλα αυτά όμως, ήμασταν πολύ δυνατοί κι είχαμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε. Ελπίζω να το κάνουμε στο δεύτερο παιχνίδι”.


Μοιράσου το