Πεδουλάκης: “Κατά τύχη ζούμε σε αυτή την χώρα”

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν στάθηκε τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τον Άρη όσο σε αυτά που συνέβησαν έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. 

Ο τεχνικός του Περιστερίου Βίκος Cola ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως “έχω ανάμεικτα συναισθήματα μετά το παιχνίδι. Από την μία, μετά από καιρό κάναμε ένα καλό παιχνίδι γιατί ήμασταν όλοι μαζί. Βρήκαμε ρυθμό απέναντι σε μία καλή ομάδα που έχει κάνει καλά αποτελέσματα κι έχει αλλάξει όλη της εικόνα. Εμείς ήμασταν καλοί, προσπαθήσαμε, δώσαμε 26 ασίστ και πραγματικά, μετά από καιρό, είμαστε ευχαριστημένοι.

Από την άλλη, εγώ είμαι πάρα πολλά χρόνια στην Α1, από το το 1983… Διαφωνώ με τον κόουτς του Άρη ως προς το “αυτά είναι θέματα του ελληνικού μπάσκετ”. Αυτά είναι θέματα της ελληνικής κοινωνίας και δυστυχώς, δεν λειτουργεί τίποτα. Τον περιπτερά να βάζαμε να έφτιαχνε ένα σρατηγικό σχέδιο, θα έκανε καλύτερο. Ήταν οπαδοί των δύο ομάδων και δεν υπήρχε ένας αστυνομικός ανάμεσα τους. Θα βρεθούν δύο νέα παιδιά, δύο μπούφοι και από την μία και από την άλλη πλευρά για να γίνει όλο αυτό που έγινε. Γιατί η λογική είναι “μακριά από μένα. Απλά να συνταξιοδοτηθώ”. Το σλόγκαν που επικρατεί είναι “του φευγάτου ο πατέρας δεν έκλαψε ποτέ”.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν φταίει το ελληνικό μπάσκετ, ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε κανένας. Δυστυχώς, είμαστε σε χάος. Κατά τύχη ζούμε σε αυτή την χωρά”.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Καστρίτης δήλωσε: “Νιώθω ότι δεν μπορώ να πω πολλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι σήμερα. Καταρχήν συγχαρητήρια στο Περιστέρι και τον κόουτς. Η νίκη τους ήταν δικαιότατη. Επέβαλλαν τον ρυθμό τους από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού.

Εμείς σαφώς και το ξέρουμε όσοι ζούμε την καθημερινότητα έχουμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση κάθε μέρα στην προπόνηση. Παρόλ’ αυτά δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία. Δυστυχώς πρέπει να ζήσουμε με αυτές τις συνθήκες, πρέπει να προχωρήσουμε έτσι και είμαι σίγουρος ότι με την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά μας, παρότι δεν τους ευνοούν οι συνθήκες, πολύ γρήγορα θα επιστρέψουμε και στα θετικά αποτελέσματα.

Για τη διακοπή του αγώνα, θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ στενοχωρημένος και προβληματισμένος με αυτά που έγιναν σήμερα στο γήπεδο. Νομίζω ότι για το ελληνικό μπάσκετ τα πράγματα αντί να πηγαίνουν καλύτερα και να λύνονται προβλήματα, δυστυχώς κάθε μέρα παρουσιάζεται ένα νέο αγκάθι. Νομίζω ότι παρότι είμαι από τους πλέον άπειρους και όχι ο αρμόδιος για να προτείνω λύσεις, έχουμε μεγάλη ανάγκη να φανούμε ώριμοι και με τεράστια υπευθυνότητα απέναντι σε αυτό που αγαπάμε και μας έχει δώσει τόσες χαρές και μας προσφέρει πλουσιοπάροχα και τα προς το ζην, να βρούμε λύσεις, να δούμε ποιο είναι το καλύτερο και με μεγαλύτερη υγεία”.

 

Μοιράσου το