Πεδουλάκης: “Είναι μια εμπειρία για μας”

Το Περιστέρι Βίκος Cola δεν τα κατάφερε στην Λήμνο απέναντι στον Ήφαιστο με τον Αργύρη Πεδουλάκη να στέκεται στην ηρεμία που απουσίαζε από τους παίκτες του. 

Ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως “βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερες συνθήκες. Βασικά στελέχη μας ήταν από το ημίχρονο φορτωμένα με φάουλ. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει. Εμείς στην ομάδα λέμε ότι υποχρέωση μας είναι να προσαρμοζόμαστε σε ο,τι συνθήκες προκύπτουν σε έναν αγώνα. Υπήρχε όμως εκνευρισμός στην ομάδα. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τα παιδιά στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, και αυτό να κριθεί στις λεπτομέρειες ουσιαστικά υπέρ της Λήμνου. Είναι μια εμπειρία για εμάς. Δεν θέλουμε ούτε να φωνάζουμε ούτε να γκρινιάζουμε. Θα το δούμε και θα το αντιμετωπίσουμε με ηρεμία. Συνεχίζουμε…”.

Σε ερώτηση για το αν ο αγώνας κρίθηκε στην περιφέρεια, απάντησε: “Όχι, θεωρώ ότι κρίθηκε από τις ειδικές συνθήκες που προέκυψαν. Ο βασικός μας Αμερικανός έπαιξε επτά λεπτά. Ο Γάιος προσπάθησε πολύ, αλλά επηρεαστήκαμε από την κούραση. Έχουμε πολλά παιδιά από πίσω, που όμως δεν έχουν την εμπειρία από τέτοια εκτός έδρας παιχνίδια και ατμόσφαιρα. Μας έλειψαν βασικοί παίκτες, κι αυτό περιόρισε το ροτέισον κι έφερε κούραση. Θεωρώ ότι οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν στον αγώνα, έκριναν το αποτέλεσμα”.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Ηφαίστου, Σωτήρης Μανωλόπουλος τόνισε: “Αφιερώνουμε τη νίκη μας σε έναν φίλο της ομάδας μας, τον Συμεών Παπαδημητρακόπουλο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Όσον αφορά στο παιχνίδι, η αξία του αντιπάλου δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στη νίκη μας. Το Περιστέρι είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα, δεν έχει σημασία αν φέτος επέστρεψε στην Basket League. Με πολύ σοβαρή διοίκηση, με έναν αναμφισβήτητα πολύ καλό προπονητή και πολύ καλό ρόστερ. Κάνει μια πολύ καλή σεζόν. Άρα για εμάς είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη.

Ξεκινήσαμε πολύ άστοχα, αλλά στην πορεία βρήκαμε ενέργεια και ρυθμό μέσα από την άμυνα μας. Φτιάξαμε μια καλή διαφορά, την οποία όμως χάσαμε όταν το Περιστέρι γύρισε σε ζώνη. Εκεί δεν ήμασταν καλοί. Δεν είναι μόνο ότι χάσαμε κάποια σουτ, γενικά δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Ταυτόχρονα δεν παίζαμε καλή άμυνα. Στο τέλος όμως, είχαμε ψυχραιμία.

Θα ήθελα να πω ότι αναμφισβήτητα ο Ήφαιστος έχει πετύχει στις επιλογές των ξένων παικτών, για αυτό κιόλας δεν έχουμε προχωρήσει σε κάποια αλλαγή. Είναι παίκτες που ήταν πρωταγωνιστές τα προηγούμενα χρόνια στις ομάδες τους κι αυτή την στιγμή έχουν καταφέρει να βάλουν το «εγώ» τους και το προσωπικό τους συμφέρον, κάτω από την ομάδα. Γι' αυτό κιόλας έχουμε αυτή την πορεία.

Από εκεί και πέρα, ακόμα πιο σημαντικό είναι τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο, κάθε φορά διακρίνεται κάποιος άλλος. Σήμερα ο Χαριτόπουλος ήταν εκπληκτικός, ο Μούρτος ο,τι και να πω… Στο λεξικό δίπλα στο «ελβετικός σουγιάς» πρέπει να έχει τη φωτογραφία του. Κάνει πάρα πολλές δουλειές. Ο Μανωλόπουλος εξαιρετικός, ο Σταμάτης έπαιξε λίγο -ίσως και να τον αδίκησα- έπαιξε εκπληκτική άμυνα. Ο Διαμαντάκος βοήθησε επίσης πάρα πολύ. Όλοι, δίνουν κάτι και για αυτό έχουμε αυτή την πορεία”.

Σε ερώτηση για το αν ο νικητής κρίθηκε από την άμυνα ή την επίθεση, απάντησε: “Επειδή είμαι “αμυντικός” προπονητής, θα πω ότι παίξαμε καλά στην επίθεση γιατί βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα. Βελτιώσαμε την αυτοπεποίθησή μας, κλέψαμε μπάλες”.

Για το αν ο Ήφαιστος είναι τώρα στην καλύτερή του φάση: “Μετά το προηγούμενο παιχνίδι που μίλησα για το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και το θαύμα που έγινε με τον Ταϊρόν Μπρέιζελτον, ξέχασα να αναφέρω έναν γιατρό που εργάζεται στη Λήμνο. Τον Θωμά Λούκα, ο οποίος έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Μας έχει βοηθήσει ο,τι ώρα και στιγμή χρειαστήκαμε. Έχει κάνει τρομερή δουλειά. Συν ότι οι φυσικοθεραπευτές και ο γυμναστής μας, έκαναν σπουδαία δουλειά με τον Φρεϊμάνις που δεν ξέραμε αν θα τον έχουμε σήμερα μαζί μας. Τα κατάφεραν και ήταν διαθέσιμος. Στη διακοπή ξεκουραστήκαμε πνευματικά και σωματικά, αλλά όταν τα παιδιά γύρισαν στο γήπεδο, δούλεψαν σαν σκυλιά. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό”.

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν η νίκη επί του Περιστερίου, κάνει αυτόματα φαβορί για την οκτάδα τον Ήφαιστο, απάντησε: “Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμα. Από την στιγμή που θεωρητικά εξασφαλίσαμε την παραμονή, γιατί αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος, αυτό που θέλαμε ήταν να προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώνομαστε στην προπόνηση”.

Μοιράσου το