Πεδουλάκης: “Παίζαμε περισσότερο με το ένστικτο”

Το Περιστέρι Βίκος Cola χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για κερδίσει την Κύμη (94-93) κι ο Αργύρης Πεδουλάκης κράτησε την προσπάθεια των παικτών του. 

 Ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. Ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως “δεν προσεγγίσαμε καλά το παιχνίδι, από το πρώτο ημίχρονο. Παρότι είπαμε πως η Κύμη είναι μια ομάδα που παίζει για την αθλητική της ζωή και θέλει σεβασμό, εμείς μπήκαμε πολύ νωθρά κι αυτό φάνηκε από το αμυντικό μας κομμάτι. “Φάγαμε” 31 πόντους δίνοντας ελεύθερα σουτ σε παιδιά που είχαμε τονίσει να μην σουτάρουν διότι αν βρουν ρυθμό, όλοι οι σουτέρ στον κόσμο γίνονται πάρα πολύ επικίνδυνοι και μετά είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Επίσης, στην επίθεση ήμασταν βιαστικοί αν κι αυτό είναι λογικό. Είμαστε εκτός ρυθμού για ένα μήνα, έχουμε καινούργια παιδιά, ο Harrow ήταν εκτός… Γενικότερα, ήταν λογικό όλο αυτό. Δεν είναι όμως λογικό να μην έχεις διάθεση και ενέργεια. Αυτό το διορθώσαμε από το 15ο λεπτό και μετά, με τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο ισορροπήσαμε την ενέργεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αν εξαιρέσω κάποια διαλείμματα, δεν διαβάσαμε καλά το παιχνίδι, παίζαμε περισσότερο με το ένστικτο κι αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί αν παίζεις μόνο με το ένστικτο, μπορείς να κερδίσεις μόνο αν είσαι σε καλή μέρα, κι εμείς δεν ήμασταν. Αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό και να είσαι ομάδα που στοχεύει σε ψηλότερα, πρέπει στην κακή σου μέρα να είσαι μέσα στο παιχνίδι με το μυαλό. Σε αυτό μας βοήθησε ο Μουράτος ως δημιουργός, στο να γυρίσουμε το παιχνίδι. Κρατάμε την νίκη, κρατάμε την προσπάθεια μας και πρέπει να βελτιώσουμε και να καταλάβουμε ότι χωρίς προσπάθεια, δεν γίνεται τίποτα στην ζωή”.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Κύμης, Ισίδωρος Κοντός δήλωσε: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου για την νίκη της. Όσον αφορά το παιχνίδι, θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο, το υψηλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων που είχαμε και ο έλεγχος των ριμπάουντ, μας έβαλαν μπροστά στο σκορ. Στην τρίτη περίοδο όμως, το Περιστέρι ισορρόπησε το παιχνίδι κι από κει και πέρα, στην τέταρτη περίοδος και στην παράταση, μικρές λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι.

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου κράτησε την ομάδα μας ενεργή περισσότερες μέρες από τις υπόλοιπες ομάδες που είχαν μεγαλύτερο κενό και ίσως τις αποσυντόνισε. Εμείς παραμείναμε ενεργεί και προσπαθήσαμε τις τελευταίες δέκα μέρες να παραμείνουμε σε όσο το δυνατών καλύτερη κατάσταση για να διεκδικήσουμε κάτι καλό απέναντι στο Περιστέρι”.


Μοιράσου το