Πεδουλάκης: “Παιχνίδι για να ανέβουμε επίπεδο”

Το Περιστέρι Βίκος Cola δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό (92-69) κι ο Αργύρης Πεδουλάκης επισήμανε αυτά που θα κάνουν τον Γ.Σ.Π. να ανέβει επίπεδο. 

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. ανέφερε πως “ήταν ένα παιχνίδι που είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καταπληκτικοί. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα, ο Ολυμπιακός ανέβασε την ποιότητα και την ένταση της άμυνάς του και εκεί δεν ανταποκριθήκαμε. Πρέπει να καταλάβουμε για να ανέβουμε επίπεδο πως αυτή είναι η άμυνα, και η ένταση αν θες να γίνεις μεγάλη ομάδα Είναι ένα καλό παιχνίδι για την ομάδα μας, για να μεγαλώσουμε, για να ανέβουμε επίπεδο απέναντι σε ομάδες καλές που παίζουν στην Euroleague. Δεν ανταποκριθήκαμε, έλειπε και o Harrow που πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και είναι ένα δυνατό κορμί. Κουράστηκε και ο Callahan και από εκεί και πέρα ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό να φτάσει στον αιφνιδιασμό, να βρει ρυθμό, λόγω της ποιότητάς του”.

Σε ερώτηση που έγινε για το πόσο βοηθούν το Περιστέρι Βίκος Cola οι αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, απάντησε: “Το ζητούμενο είναι να βρουν τα παιδιά μας εικόνες, που είτε λόγω αποτελεσμάτων, είτε λόγω απειρίας δεν έχουν. Βοηθούν να καταλάβουν ποιο είναι το επίπεδο παραπάνω για το οποίο μιλάμε και πως αν θες να πας ψηλότερα πρέπει να είσαι έτοιμο και σωματικά και πνευματικά. Σωματικά είχαμε θέματα όπως ήδη σας είπα, αλλά και πνευματικά δεν ήμασταν έτοιμοι. Το ίδιο έγινε και με τον Παναθηναϊκό στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε σήμερα όμως, όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έβαλε τα μεγάλα του κορμιά και δεν είχαμε πιθανότητες”. 

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, David Blatt δήλωσε: “Θέλω να πάρω την ευκαιρία και να ευχηθώ σε εσάς και όλους στην Ελλάδα καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με υγεία για τη νεά χρονιά και με πράγματα τα οποία είναι πραγματικά σημαντικά. Είδατε τι έγινε στο παιχνίδι, στην αρχή υποφέραμε από την κόπωση που είχαμε από την εβδομάδα των διπλών αγώνων αλλά και το καλό πλάνο που είχε το Περιστέρι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν πρέπει να το παραβλέπουμε αυτό, έπαιξαν καλά.

Εμείς δεν παίξαμε και αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Όταν σταματήσαμε να κάνουμε τα λάθη και να μην ασχολούμαστε με τις διαιτητές η διαφορά ήρθε φυσιολογικά σε εμάς. Καμία φορά θα βρεθείς κάτω αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως να σηκωθείς. Όταν το κατάλαβαν αυτό οι παίκτες αγωνίστηκαν καλά για 25 λεπτά. Αν δείτε σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματά τους μετά τους διπλούς αγώνες υποφέρουν και πρέπει σωματικά και πνευματικά να το παλέψεις για να κερδίσεις. Δεν είναι εύκολο να είσαι κάτω με 20 πόντους και να κερδίζεις με 25, είναι 45 πόντοι διαφορά”

Μοιράσου το