Πάλεψε το Περιστέρι Domino’s κόντρα στον Παναθηναϊκό

Το Περιστέρι Domino’s πάλεψε απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR από τον οποίο ηττήθηκε (99-84) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 17η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη που παρατάχθηκαν χωρίς τους Τόμπιν Κάρμπερι, Νεοκλή Αβδάλα και Βασίλη Ξανθόπουλο είδαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να τραυματίζεται ξανά ο Βαγγέλης Ζούγρης (διάστρεμμα) στο ίδιο πόδι για τρίτη φορά.

Οι «κυανοκίτρινοι» μετά το πρώτο 7λεπτο που βρέθηκαν πίσω με 4-24 (στο 7’) έβγαλαν αντίδραση και με τρίποντα του Τζάρελ Έντι, του Σι Τζέι Χάρις και του Τζορτζ Πάπας πλησίασαν στο τέλος του πρώτου 10λεπτου (16-27 στο 10’).

Με καλή άμυνα οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη πλησίασαν κι άλλο (29-36 στο 13.40’’), όμως ο Τσεντί Οσμάν με τρίποντα και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ (41-50 στο 30’) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με τον Τζάρελ Έντι να σκοράρει από τα 6.75 το Περιστέρι Domino’s πλησίασε στο 26’ στους 6 πόντους (55-61).

Οι Οσμάν, Μήτογλου και Μπράουν επέτρεψαν στους «πράσινους» να ξεφύγουν (63-73 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο με τρίποντο του Τζάρελ Έντι οι «κυανοκίτρινοι» πλησίασαν ξανά στους 7 πόντους (66-73 στο 31’), αλλά εκεί ο Τσεντί Οσμάν και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδωσαν σημαντικές λύσεις επιθετικά για τον Παναθηναϊκό AKTOR που έφτασε στη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τηγάνης, Κωνσταντινίδου, Αγγελής.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-27, 41-50, 63-73, 84-99.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ DOMINO’S (Λιμνιάτης): Κόφι 12 (5/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Χιλ, Πουλιανίτης, Μπράουν 6 (3/5 δίποντα), Έντι 23 (1/3 δίποντα, 7/9 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πάπας 12 (4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή), Σταυρακόπουλος 5 (1), Τσουργιάννης, Ράιλι 9 (1), Χάρις 12 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γιάνκοβιτς 5 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ζούγρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Μπράουν 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Όσμαν 20 (3/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 12 (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Ναν 4 (2/3 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκέιμπριελ 9 (4/6 δίποντα, 1/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καλαϊτζάκης 9 (3/5 δίποντα, 3/4 βολές, 4 κλεψίματα), Μωραΐτης 5 (1), Σαμοντούροβ 2, Γκραντ 3 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Αντετοκούνμπο, Ερνανγκόμεθ 13 (1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μήτογλου 15 (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/6 βολές).

«Για να κερδίσουμε ομάδες τέτοιου επιπέδου, θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι και στα δυο κομμάτια του γηπέδου, άμυνα και επίθεση»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο προπονητής του Περιστερίου Domino’s Γιώργος Λιμνιάτης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του, ήταν καλύτερος. Εμείς, για ακόμη μια φορά ξεκινήσαμε το πρώτο 10λεπτο με πολύ άσχημο τρόπο. Τις άλλες φορές έχουμε επιστρέψει, αλλά όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με ομάδες τέτοιου επιπέδου, όποια προσπάθεια και να κάνεις δεν είναι αρκετή.

Είναι σίγουρο ότι για να κερδίσουμε ομάδες τέτοιου επιπέδου θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι και στα δυο κομμάτια του γηπέδου άμυνα και επίθεση, να εκμεταλλευτούμε την κούραση τους απο τα παιχνίδια στην Euroleague και ο αντίπαλος να κάνει ένα μέτριο παιχνίδι. Αν δούμε τα στατιστικά με 27 πόντους από αιφνιδιασμό, 27 ασίστ και 52.4% στο τρίποντο πάλι καλά».

Και συνέχισε: «Και είχαμε την ευκαιρία στο τέταρτο 10λεπτο όπου ο Κρις (Κόφι) έχασε ένα καλάθι όπου είχαμε την ευκαιρία να πάμε στους 3 πόντους και μετά δεχθήκαμε φάουλ τρεις βολές. Θα ήθελα κάτι να πώ γι’ αυτό. Θα πρέπει κάποια στιγμή και δεν είναι παράπονο, να αλλάξει ο κανονισμός.

Δεν γίνεται να πιάνει κάποιος παίκτης στο κέντρο την μπάλα και επειδή ακούει το φάουλ, να κάνει προσπάθεια, δεν είναι παράπονο, αλλά μπασκετική παρατήρηση που πρέπει να διορθωθεί γιατί το βλέπω να γίνεται σε όλα τα γήπεδα. Θεωρώ ότι είναι κάτι υπερβολικό στα δικά μου τα μάτια».

Και ο Γιώργος Λιμνιάτης, κατέληξε: «Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως με ενοχλεί να μην πιστεύουμε. Είχα πει και στη Ρόδο στην αρχή της χρονιάς, το έχω πει άπειρες φορές, δεν μας νοιάζει με ποιον παίζουμε αντίπαλο. Θα πρέπει να διεκδικούμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Να δείχνουμε σεβασμό, αλλά όχι φόβο. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε.

Και για τη συνέχεια, έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό της σεζόν την άλλη Κυριακή εκτός έδρας με την Καρδίτσα. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά έχουμε τραυματισμό, του Ζούγρη, για τρίτη φορά στο ίδιο πόδι. Δεν πιστεύω στο μάτι, αλλά μήπως πρέπει να κάνουμε ένα ξεμάτιασμα.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό στις υποχρεώσεις του στην Ελλάδα και την Euroleague και εμείς θα έχουμε μια εβδομάδα να προπονηθούμε, να εντάξουμε τα νέα παιδιά και να πάμε στην Καρδίτσα, γιατί είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι ως τώρα».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR Εργκίν Αταμάν, τόνισε: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με καλή άμυνα και ελέγξαμε από νωρίς τον ρυθμό. Μετά τη δεύτερη περίοδο η άμυνα μας χαλάρωσε. Ανέβηκε η διαφορά και μπήκαν παίκτες από τον πάγκο και αυτό επηρέασε την άμυνα μας κα επιτρέψαμε 25 πόντους στον αντίπαλο. Συνολικά όμως ελέγχαμε το παιχνίδι. Παίξαμε καλό μπάσκετ. Βγάλαμε κάποιες σκληρές άμυνες. Τρέξαμε στον αιφνιδιασμό. Ο Ναν έβαλε 4 πόντους και ο Γκραντ 3, ενώ σύνολο βάλαμε ως ομάδα 99. Έτσι δείξαμε τη δύναμη μας επιθετικά».

Όσο για την κατάσταση του Κώστα Σλούκα και του Μάριους Γκριγκόνις, επισήμανε: «Ο Σλούκας δεν έχει κάτι σοβαρό, απλά τον άφησα να ξεκουραστεί για να είναι έτοιμος για τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague. Ο Γκριγκόνις ελπίζω μετά το Κύπελλο να επιστρέψει. Χρειάζεται περίπου 2-3 εβδομάδες ακόμα».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Share this post