Το Περιστέρι Domino’s ηττήθηκε (86-81) από το Μαρούσι

Την ήττα (86-81) γνώρισε το Περιστέρι Domino’s από το Μαρούσι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 14η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (17-16 στο 10’) και τη διατήρησαν μέχρι το 16’ (28-27). Οι φιλοξενούμενοι με τον Μάρκους Κιν να σηκώνει το βάρος επιθετικά (πέτυχε συνολικά 27 πόντους με 4/10 τρίποντα, 4 ασίστ) και τον Σιρίλ Λάντζεβαϊν να σημειώνει 21 πόντους και να παίρνει 13 ριμπάουντ μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό (34-37 στο 20’).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τρίποντα των Χάρις και Πουλιανίτη το Περιστέρι Domino’s πέρασε μπροστά (40-37 στο 21’) και ήταν σε ισορροπία μέχρι το 25’ (49-49).

Με τρίποντα από τους Κιν, Χάρελ και Μαντζούκα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά με 12 πόντους (53-65 στο 30’) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο τραυματισμός του Νεοκλή Αβδάλα στην πρώτη περίοδο κόστισε στους «κυανοκίτρινους» που στερήθηκαν την ενέργαια του, τη στιγμή που έλειπε και ο Βαγγέλης Ζούγρης, ενώ ο Τόμπιν Κάρμπερι ήταν ανέτοιμος.

Στην τελευταία περίοδο, το Μαρούσι βρέθηκε στο +16 (63-79 στο 34.30’’) και η πίεση που ασκήθηκε στη συνέχεια έδωσε στο Περιστέρι Domino’s τη δυνατότητα να μειώσει στους 5 πόντους (79-84) στα 45’’ όμως εκεί αστόχησε ο Πάπας στην προσπάθεια να πλησιάσουν οι «κυανοκίτρινοι» ακόμη περισσότερο γνωρίζοντας τελικά την ήττα.

Σε μια αναμέτρηση, όπου αποβλήθηκε στο τελευταίο 7λεπτο με δυο τεχνικές ποινές ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Λιμνιάτης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Θεονάς, Μαρινάκης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 34-37, 53-65, 81-86.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Domino’s (Λιμνιάτης): Κόφι 15 (11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 3 μπλοκ), Πουλιανίτης 11 (3/3 τρίποντα), Αβδάλας 2, Χάρις 17 (1), Έντι 11 (2/6 τρίποντα), Χανθόπουλος 5 (1/2 τρίποντα), Πάπας 18 (2/3 δίποντα, 4/19 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Μπράουν (2 ριμπάουντ), Κάρμπερι (0/5 δίποντα), Γιάνκοβιτς 2.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Τακιανός): Ρέινολντς 2, Φρίντρικσον 10 (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 λάθη), Κιν 27 (5/5 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 5/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη), Λάντζεβαϊν 21 (7/8 δίποντα, 7/10 βολές, 13 ριμπάουντ, 6 λάθη), Μαντζούκας 9 (3/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Νικολαΐδης, Χάρελ 8 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Γιαννόπουλος, Τανούλης 3, Βαν Βλιτ 5 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 λάθη).

«Να σηκώσουμε το κεφάλι και να σταματήσουμε τα πολλά νεκρά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι»

Μετά το τέλος του αγώνα με το Μαρούσι, ο συνεργάτης του Γιώργου Λιμνιάτη, Αλέξης Φαλέκας πήγε στη συνέντευξη Τύπου, λόγω της αποβολής με δυο τεχνικές ποινές του έμπειρου τεχνικού, όπου υποστήριξε: «Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Νομίζω όταν δέχεσαι 86 πόντους στην έδρα σου με το πρέπει που είχε το παιχνίδι, δεν μπορείς να μιλήσεις για κάτι θετικό. Δεν περιορίσαμε τον Κιν, ο Λαντζεβάιν νομίζω ότι έκανε το καλύτερο του παιχνίδι ως τώρα, κι εμείς με τα προβλήματα που έχουμε που είναι πάρα πολλά και στη διάρκεια του παιχνιδιού προστέθηκε κι άλλο (σ.σ. τραυματισμός Αβδάλα), μείναμε από λύσεις».

Και ο Αλέξης Φαλέκας, συνέχισε: «Θεωρώ ότι πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, την Τρίτη έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι (με την Ντερτόνα για το Basketball Champions League). Θέλουμε να πάμε τη σειρά σ’ ένα τρίτο παιχνίδι και να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας για το παιχνίδι του Σαββάτου που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Με τα αποτελέσματα που γίνονται στο πρωτάθλημα, όπου από την 3η θέση και κάτω όλοι κερδίζουν όλους, ξέρουμε ότι κάθε αγωνιστική είναι διαφορετική και από εκεί που είσαι 7ος μπορείς να καταλήξεις 10ος ή 11ος και το αντίθετο».

Και συμπλήρωσε: «Κεφάλι ψηλά, αυτό είναι το σημαντικότερο. Τα παιδιά ειδικά στο τέταρτο 10λεπτο έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Έχουμε πολλά νεκρά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι τα οποία πρέπει να τα σταματήσουμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Αμαρουσίου Φώτης Τακιανός, υπογράμμισε: «Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας, οι οποίοι κάτω από την πίεση του αποτελέσματος που έχουμε και θα έχουμε σε κάθε αγώνα, μπόρεσαν σ’ ένα εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και προπονητές να δείξουν χαρακτήρα για 40 λεπτά. Θέλω να το επισημάνω το για 40 λεπτά, με τη λογική ότι ήταν μια κυριαρχική νίκη.

Ακολουθήσαμε το πλάνο μας, αλλά το πλάνο από μόνο του σίγουρα δεν θα λειτουργούσε, εάν οι παίκτες μας δεν κατέθεταν την ψυχή τους, τη συγκέντρωση τους και τη μεγάλη επιθυμία για τη νίκη. Ακολουθούμε μια πορεία που παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθούμε να ανοίξουμε έναν δρόμο, ο οποίος είναι πάρα πολύ δύσκολος».

Και κατέληξε: «Οι νίκες που κάναμε με την Πόρτο και η σημερινή νομίζω ότι θα μας δώσουν αυτοπεποίθηση, θα μας δώσουν κουράγιο, γιατί μας περιμένει μια πάρα πολύ δύσκολη συνέχεια. Εμείς, πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι γιατί και το πρόγραμμα, η βαθμολογική μας θέση, αλλά και οι ομάδες που θα πρέπει να παλέψουμε για τη σωτηρία είναι υψηλού επιπέδου και αυτές.

Επομένως από αύριο κιόλας πρέπει να αφήσουμε στο πλάι τη μεγάλη νίκη που κάναμε σήμερα και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Περιστερίου Domino’s και καλή χρονιά με υγεία σε όλους».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Share this post