Έφτασε ένα βήμα από τους τελικούς, τώρα προσήλωση στον ΠΑΟΚ!

Μια ανάσα από τους τελικούς της Basket League έφτασε το Περιστέρι bwin, που ηττήθηκε στο Game 5 της σειράς από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 81-67 και πλέον θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας στον μικρό τελικό τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο (3/6, 19:15) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν τα σουτ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και «έχτισαν» μια διαφορά οκτώ πόντων (14-6 στο 4′) από τα πρώτα λεπτά. Παρά την ανοδική πορεία των «κυανοκιτρίνων» οι γηπεδούχοι έκλεισαν στο +6 (23-17) το πρώτο 10λεπτο.

Μάλιστα, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ (34-22 στο 14’) αλλά εκεί με τρία τρίποντα του Σιλβέιν Φρανσίσκο το Περιστέρι bwin έφτασε σε… απόσταση αναπνοής (36-34 στο 19’) και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 41-39 (στο 20’) με καλάθι στη λήξη από τον Γάλλο γκαρντ του Περιστερίου bwin που πίεζε αμυντικά, οργάνωνε και εκτελούσε όποτε χρειάζονταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αστοχία των παικτών του Βασίλη Σπανούλη έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να «τρέξει» ένα επιμέρους σερί 23-9 στο 10λεπτο και να ανεβάσει τη διαφορά στο +16 (64-48).

Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε συνδυασμό με τις λύσεις από τους Αγραβάνη και Λι επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ανεβάσουν κι άλλο τη διαφορά (74-52 στο 35.20’’) φτάνοντας στη νίκη που τους οδήγησε στους τελικούς.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Τσολάκος, Μαλαμάς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 41-39, 64-48, 81-67.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σερέλης): Λι 8 (1/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γουίλιαμς, Γκριγκόνις 16 (2/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μαντζούκας 7 (2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Γκουντάιτις 13 (4/7 δίποντα, 5/7 βολές, 4 ριμπάουντ), Π. Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 15 (6/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Παππάς, Πονίτκα 13 (4/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 12 (6/12 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 16 (2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πουλιανίτης 6 (3/3 δίποντα), Ντένμον 4 (1/7 σουτ), Κασελάκης 6 (1/5 τρίποντα), Κόλμαν 10 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μωραΐτης 3 (1), Ραντάνοβ 1, Χάμερ 9 (4/7 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Περσίδης, Ζούγρης.

«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα παιδιά»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, συγχαρητήρια και στην ομάδα μου. Είναι μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο να παλέψει στα ίσια με μια ομάδα Ευρωλίγκας, άλλου διαμετρήματος, με άλλες παραστάσεις. Καταφέραμε με καλό μπάσκετ να φέρουμε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Για δύο ημίχρονα στο ΟΑΚΑ ήμασταν πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί. Είναι λογικό, δεν αντέξαμε παραπάνω. Πολλά παιδιά ήταν κουραασμένα, εξουθενωμένα θα έλεγα. Και μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, στο τρίτο και στο πέμπτο παιχνίδι».

Και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ περήφανος, για εμένα έχουμε τρυπήσει το ταβάνι μας. Δεν μπορώ να είμαι πιο ευχαριστημένος από αυτή τη σειρά. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, δείξαμε νοοτροπία, νικήσαμε τον Παναθηναϊκό δύο φορές με πάρα πολύ καλό μπάσκετ και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα παιδιά σε αυτή τη σειρά.

Τώρα πάμε να συγκεντρωθούμε για τους μικρούς τελικούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλον τον οργανισμό. Να τελειώσουμε τη χρονιά όπως μας αξίζει και με σωστό τρόπο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χρήστος Σερέλης, υποστήριξε: «Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη σημερινή νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Ήταν μια δίκαιη νίκη. Θεωρώ ότι ελέγχαμε το παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε ένα διάστημα στα τελευταία τρία-τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου που έχουμε χάσει 4-5 πολύ εύκολα καλάθια. Με τον Γκουντάιτις, με τον Πονίτκα, τον Μαντζούκα. Κάτω από το καλάθι. Εύκολοι πόντοι για εμάς. Και αυτό μας δημιούργησε έναν εκνευρισμό και έδωσε το δικαίωμα στο Περιστέρι να μειώσει τη διαφορά και κλείσει το ημίχρονο στους δύο.

Το συζητήσαμε αυτό στο ημίχρονο και είπαμε με τα παιδιά ότι έπρεπε να βγάλουμε την άμυνα που είχαμε παίξει στα πρώτα 15 λεπτά και με αυτήν την άμυνα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Κάτι που έγινε. Στο 3ο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά. X-factor στην επίθεση ήταν ο Αγραβάνης ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ. Kαι πήραμε μια διαφορά την οποία και κρατήσαμε εύκολα. Μετά από μια δυνατή σειρά καταφέραμε και περάσαμε στον τελικό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη χρονιά που έχουν κάνει φέτος. Δίκαια απέδειξε ότι βρέθηκε στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια και να ευχηθώ καλή συνέχεια στον μικρό τελικό».

Όσο για το αν οι παίκτες σκέφτονται αυτά που γράφονται για το «αύριο» της ομάδας είπε: «Έχουμε πάρα πολλά θέματα στον Παναθηναϊκό και προσπαθούμε να τα λύσουμε όλοι μαζί. Οι παίκτες δεν το σκέφτονται καθόλου. Ούτε και εγώ το σκέφτομαι. Παρόλα τα θέματα που έχουμε δεν έχουμε δείξει ότι δεν ενδιαφέρονται για το σήμερα ή σκέφτονται το μέλλον τους».

Για την έλλειψη χημείας ενόψει τελικών ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός επειδή δεν έχει πολλούς αυτοματισμούς, να μην κρυβόμαστε, και επειδή δεν έχει βρει χημεία θα πρέπει να ξεκινάει, να τελειώνει, να ζει, να σκέφτεται και να πεθαίνει με την άμυνά του. Όσες φορές η άμυνα είναι δυνατή και συμπαγής, είμαστε καλύτεροι και στην επίθεση. Αν σκεφτόμαστε από την επίθεση να κερδίσουμε τα παιχνίδια, τότε και η άμυνα γίνεται πολύ κακή. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά γενικά σε ομάδες που δεν έχουν καλή χημεία.

Για τον Ολυμπιακό θα χρειαστούν πολύ περισσότερα πράγματα. Να είμαστε καλοί 40 λεπτά στην άμυνα γιατί παίζουμε με μια ομάδα που έχει όλον τον χρόνο πολύ καλή απόδοση. Έχασε στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα την Ευρωλίγκα οπότε δεν μας αρκεί ένα ημίχρονο ή ένα δεκάλεπτο. Θα πρέπει και στα 40 λεπτά να είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι και να κάνουμε το κάτι παραπάνω όλοι από αυτό που επιτάσσει η τακτική».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το