Μια νίκη μακριά από το όνειρο!

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ το Περιστέρι bwin επικράτησε (76-71) του Παναθηναϊκού στο Game 4 των ημιτελικών της Basket League και επιστρέφει στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τρίτη (30/5, 19:15) για το Game 5 που οδηγεί στους τελικούς!

Με τον Σιλβέιν Φρανσίσκο (24 πόντους) να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση, τον Αλέκσα Ραντάνοφ (15 πόντους) να παίζει εκπληκτική άμυνα και να σκοράρει σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού οι «κυανοκίτρινοι» έβαλαν τους κανόνες τους στο παιχνίδι, όπου και ο Μίρο Μπίλαν (14 πόντους, 8 ριμπάουντ) μέσα στη ρακέτα κέρδισε τις περισσότερες μάχες.

Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Μάριους Γκριγκόνις (20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ).

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις και προηγήθηκαν (7-13 στο 6’) όμως με την είσοδο του Ραντάνοφ και τα καλάθια του Κασελάκη το Περιστέρι bwin έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +6 (21-15 στο 10’).

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ήταν κυριαρχικοί και ανέβασαν τη διαφορά στο +16 (39-23 στο 16’) με τον Μάρκους Ντένμον και παρά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού η διαφορά διατηρήθηκε (41-28 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι bwin διατήρησε μια απόσταση ασφαλείας (48-38 στο 24’ και 51-43 στο 25.40’’). Με καλάθια του Γουίλιαμς και του Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός στο τέλος του τρίτου 10λεπτου πλησίασε στο -4 (59-55 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο, ο Ραντάνοφ και ο Φρανσίσκο τελείωσαν τη δουλειά, καθώς μπορεί να έφτασε σε… απόσταση αναπνοής (69-67 στο 38.40’’) ο Παναθηναίκός, αλλά εκεί ένα τρίποντο του Σιλβέιν Φρανσίσκο (72-67 στο 38.50’’) δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό και οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε πέμπτο παιχνίδι την προσεχή Τρίτη στο ΟΑΚΑ με φόντο τους τελικούς της Basket League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Πουρσανίδης, Τζιοπάνος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 41-28, 59-55, 76-71.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 14 (8 ριμπάουντ, 4 λάθη), Φρανσίσκο 24 (3/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Ντένμον 6 (0/5 σουτ, 6/8 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κασελάκης 9 (1), Κόλεμαν 2, Μωραΐτης (3 λάθη), Ραντάνοβ 15 (2), Περσίδης 2, Χάμερ 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σερέλης): Παπαγιάννης 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Μποχωρίδης, Αγραβάνης 2, Πονίτκα 10, Γκριγκόνις 20 (4/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 λάθη), Π. Καλαϊτζάκης 2 (1/5 σουτ), Λι 5 (1), Γουίλιαμς 10 (1), Γ. Καλαϊτζάκης, Μαντζούκας 2, Γκουντάιτις 11 (5 ριμπάουντ).

«Η μεγαλύτερη νίκη μας, ότι γεμίζουμε το γήπεδο»

Μετά το τέλος του τέταρτου ημιτελικού των playoffs της Basket League, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου για το παιχνίδι. Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά, στους συνεργάτες μου, στη διοίκηση και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο. Πραγματικά, ήταν η μεγαλύτερη νίκη μας πέρα από το ότι καταφέραμε να πάμε σε πέμπτο ματς εναντίον μιας μεγάλης ομάδας που παίζει στην Ευρωλίγκα και δεν έχουμε τις ίδιες εικόνες με αυτούς».

Και συνέχισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν πίσω από την ομάδα, να μην τους αναφέρω ονομαστικά. Θα νομίζετε ότι τελειώνει η χρονιά αλλά δεν είναι έτσι. Κάποια στιγμή πρέπει να απονέμουμε τα εύσημα σε όλους. Το να αντιδράς με τον Παναθηναϊκό δυο φορές όντας πίσω στο σκορ και να ισοφαρίζεις τη σειρά με έναν τρόπο πολύ πειστικό είναι πολύ σημαντικό. Στο ΟΑΚΑ δεν ήμασταν τόσο καλοί για 1,5 ημίχρονο στο πρώτο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο του τρίτου αγώνα, αλλά μέσα στο Περιστέρι είμαστε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, που παλεύει, δίνει και την ψυχή της».

Και ο Βασίλης Σπανούλης, κατέληξε: «Το αναγνωρίζει αυτό ο κόσμος και πραγματικά η μεγαλύτερη νίκη μας είναι ότι αρχίζουμε και γεμίζουμε το γήπεδο! Κάτι που ήταν ο πρώτος μου στόχος όταν ήρθα στην ομάδα. Είπα ότι θέλω να γεμίζουμε το γήπεδο. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Μας μένει ένα παιχνίδι, εμείς δεν έχουμε κανένα άγχος, καμία πίεση, είμαστε το αουτσάιντερ, έχουμε τρυπίσει πολλές φορές το ταβάνι μας και πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο θα μας δείξει αυτή η ομάδα, τι άλλο θα μας δείξουν αυτά τα παιδιά. Τους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια. Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι οι πρωταγωνιστές σ’ αυτό το τόσο όμορφο σπορ είναι οι παίκτες».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χρήστος Σερέλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για την νίκη. Νομίζω ότι επιθετικά τα 18 λάθη είναι ένα τεράστιο νούμερο, όπως και η αστοχία μας στα τρίποντα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση στο πρώτο μέρος και δώσαμε το δικαίωμα στο Περιστέρι bwin να πάρει διαφορά και να την κρατήσει. Τα υπόλοιπα είναι για εμάς. Το επόμενο ματς. Είναι χωρίς αύριο και πρέπει να κερδίσουμε για να περάσουμε στους τελικούς».

Για τα λάθη στο τέλος εξήγησε: «Δεν ήταν καθοριστικό. Όλο το ματς είναι σημαντικό. Κάναμε λάθη σε όλο το ματς. Λάθη που μπορούμε να τα αποφύγουμε. Δεν είχαμε καλές επιλογές, δεν είχαμε περιστροφές και κολλήσαμε στην επίθεση. Είναι λογικό να γίνονται λάθη, αλλά εκτός από την προσπάθεια του Περιστερίου όλα εξαρτώνται από εμάς. Από το πως διαχειριζόμαστε τις επιθέσεις. Από την υπομονή μας και την τελική απόφαση».

Για το επόμενο (πέμπτο) παιχνίδι, είπε: «Η σειρά είναι όπως είναι ο Παναθηναϊκός όλη τη σεζόν. Ψυχολογικά όταν χάνουμε το μομέντουμ αργούμε να ξαναβρούμε τον ρυθμό και τα πατήματά μας. Και χάνουμε τον έλεγχο στην άμυνα. Και πριν έρθω εγώ και όσο είμαι εγώ. Αυτά είναι για το τέλος της σεζόν. Τώρα το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε το επόμενο ματς».

Τέλος, για τα ριμπάουντ που πήρε η ομάδα του, υπογράμμισε: «Δε με ανησυχεί που χάνουμε αν και παίρνουμε τα ριμπάουντ. Είχαμε τη διάθεση. Αυτό φαίνεται από τα ριμπάουντ. Είναι όμως και το Περιστέρι που προσπαθεί σε κάθε ματς.

Στην επίθεση είχαμε πολλές κακές επιλογές. Κάναμε λάθος πάσες, παραπάνω ντρίμπλες και όταν βρίσκαμε ελεύθερα σουτ είχαμε νευρικότητα και ήμασταν άστοχοι».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το