Εκπληκτικό μπάσκετ για το Περιστέρι bwin και πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs!

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού το Περιστέρι bwin επικράτησε στη δεύτερη παράταση της ΑΕΚ με 113-99, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στα ημιτελικά των playoffs της Basket League, όπου θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό!

Με τους Μάρκους Ντένμον και Σιλβέιν Φρανσίσκο να βάζουν την σφραγίδα τους με 26 και 22 πόντους αντίστοιχα και του Ίαν Χάμερ και Λεωνίδα Κασελάκη με 16 και 14 πόντους συνέθεσαν ένα εντυπωσιακό καρέ στο παρκέ των Άνω Λιοσίων οι ππαίκτες του Βασίλη Σπανούλη.

Βέβαια, τι να πει κανείς για τη συγκλονιστική προσπάθεια του Νίκου Χουγκάζ, τις μάχες του Στέλιου Πουλιανίτη και τους Μωραΐτη-Περσίδη.
Όλοι έδωσαν και την ψυχή τους για να έρθει η πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης το Περιστέρι bwin ήταν κυριαρχικό στο παιχνίδι του (5-11, 3′), όμως η ΑΕΚ με τον Κένι Γουίλιαμς βρήκε λύσεις και έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας το «πάνω χέρι» (27-18 στο 10’).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν ένα σημαντικό προβάδισμα και στο ξεκίνημα του δευτέρου 10λεπτου (32-25 στο 12’).

Το επιμέρους 14-36 στη δεύτερη περίοδο με τους Μίρο Μπίλαν, Σιλβέιν Φρανσίσκο, Μάρκους Ντένμον, Ίαν Χάμερ και Λεωνίδα Κασελάκη μαζί με την βοήθεια του Νίκου Χουγκάζ έδωσαν αέρα 13 πόντων (41-54 στο 20’) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ προσπαθούσε ανεβάζονττας την πίεση στην άμυνα και με καλάθι του Μπρίντον Λεμάρ πλησίασε σε… απόσταση αναπνοής (66-70 στο 28.30’’), όμως οι λύσεις του Ίαν Χάμερ έκλεισαν το τρίτο 10λεπτο με το Περιστέρι bwin να προηγείται με 7 πόντους (68-75, στο 30’’).

Στην τελευταία περίοδο οι Γουίλιαμς, Λεμάρ και Μίτσελ αποτέλεσαν τα βασικά επιθετικά «όπλα» του Ηλία Καντζούρη που μπόρεσε να πάει τον αγώνα στην παράταση, καθώς ο Σιλβέιν Φρανσίσκο αστόχησε στο τέλος, ενώ στην πρώτη παράταση το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο κα με 1/2 ελεύθερες βολές του Ακίλ Μίτσελ στα 4.2 δευτερόλεπτα το παιχνίδι πήγε στην δεύτερη παράταση (96-96, 45’).

Εκεί, Ντένμον, Φρανσίσκο, Χάμερ και Κασελάκης προσυπέγραψαν τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση του Περιστερίου bwin στα ημιτελικά των playoffs, όπου θα αναμετρηθούν με τον Παναθηναϊκό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσαρούχα, Κατραχούρας

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-18, 41-54, 68-75, 87-87 (κ.α), 96-96 (α’ παρ.), 99-113 (β’ παρ.).

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ 20 (4/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 8 λάθη), Φλιώνης 6 (3/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 11 (3/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Μάιλς 6 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μίτσελ 16 (7/18 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κόνιαρης, Ξανθόπουλος 3 (6 ασίστ), Οριόλα 5 (2/6 σουτ), Μάντσεν 5, Παπαδάκης, Γουίλιαμς 27 (5/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 12 (5/9 δίποντα, 2/2 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φρανσίσκο 22 (0/3 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 7/8 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντένμον 26 (2/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 10/13 βολές, 4 ασίστ), Κασελάκης 14 (1), Περσίδης 3, Κόλεμαν, Μωραΐτης 5 (2/9 σουτ, 6 ασίστ), Πουλιανίτης 7 (1), Χουγκάζ 8 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Χάμερ 16 (7/10 δίποντα, 2/4 βολές, 6 ριμπάουντ).

«Παιχνίδι διαφήμιση για το μπάσκετ, είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο τον Οργανισμό του Περιστερίου bwin»

Μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα των playoffs με την ΑΕΚ, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, σε όλο τον Οργανισμό του Περιστερίου bwin γι’ αυτή την τεράστια διάκριση, να προκριθούμε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Τονίζω τη λέξη τεράστια γιατί παίζαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Έχω τονίσει πολλές φορές πόσο πολύ σέβομαι τον κόουτς Ηλία Καντζούρη και πόσο καλή ομάδα ήταν η ΑΕΚ. Το είπα και στους παίκτες μου, ήταν ένας σπουδαίος αντίπαλος. Σήμερα έγινε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, διαφήμιση του μπάσκετ, όποιος και να κέρδιζε θα άξιζε τη νίκη».

Και συνέχισε: «Εμείς στο πρώτο ημίχρονο ίσως κάναμε το καλύτερο ημίχρονο της χρονιάς. Είπα για το προηγούμενο παιχνίδι ότι κάναμε το καλύτερο μας 15λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σήμερα ήταν ακόμη καλύτερο. Πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει αποκτήσει χημεία, έχουμε βάθος, κάθε παίκτης έχει καταλάβει το ρόλο του. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και μέσα από τέτοιες καταστάσεις βγαίνει ο χαρακτήρας της ομάδα κάτι που είναι πολύ σημαντικό στον ομαδικό αθλητισμό.

Σήμερα βγάλαμε χαρακτήρα ακόμη και στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ακόμη και στα λάθη που κάναμε σε θέματα τακτικά, ήμασταν εκεί συγκεντρωμένοι να επανέλθουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη και στο τέλος να την πάρουμε.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ για όλη τη χρονιά και να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στη δικιά μου ομάδα, στους παίκτες μου.

Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες, έχουμε κάνει πολύ προπόνηση, έχουμε μιλήσει πολύ και σ’ αυτή τη φάση της χρονιάς παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ που θα μπορούσαμε να παίξουμε. Πραγματικά είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου».

Όσο για τη συνέχεια και τους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Θα αντιμετωπίσουμε με σεβασμό τον Παναθηναϊκό και χωρίς φόβο. Θα προσπαθήσουμε ξανά να παίξουμε το μπάσκετ μας και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ Ηλίας Καντζούρης, υποστήριξε: «Να πούμε συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin και στον κόουτς Σπανούλη. Εμείς ήμασταν ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό ήταν σημαντικό. Η μεγάλη εικόνα λέει πως κάναμε πολλά βήματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Είχαμε μια εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη παίζοντας και κερδίζοντας ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ.

Κάναμε υπερβάσεις.
Στο πρωτάθλημα δεν κάναμε το βήμα παραπάνω αλλά νιώθω πως η ΑΕΚ έφαγε ένα ανελέητο κυνηγητό σε όλο το δεύτερο γύρο. Τα κριτήρια δεν ήταν τα ίδια. Αυτοί που κόπτωνται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και δύο πράγματα πρέπει να υπάρχουν για να βρει το άθλημα την αίγλη του, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός.

Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά μείναμε όρθιοι. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν συνέχεια δίπλα μας».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το