Πέρασε με άνεση (102-75) από τον Ιωνικό!

Εύκολη δουλειά είχε το Περιστέρι bwin απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας στο κλειστό του «Πλάτωνα» φτάνοντας στη νίκη (102-75) με χαρακτηριστική άνεση, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League.

Με εξαίρεση ένα 6λεπτο (21-12) στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όπου οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν την ευστοχία του Ραισόν Σίμονς (είχε τέσσερα εύστοχα τρίποντα σ’ αυτό το διάστημα) και είχαν το προβάδισμα στη συνέχεια οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη με προσήλωση στην άμυνα και εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, αλλά και σε παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε» έφτασαν στον στόχο τους. Μάλιστα, η άνετη επικράτηση ήρθε με τον Σιλβέν Φρανσίσκο να είναι… θεατής, καθώς αγωνίστηκε μόλις ένα 6λεπτο λόγω ενός σφιξίματος στη μέση.

Μετά το πρώτο 6λεπτο και με την είσοδο του Δημήτρη Μωραΐτη που ήταν αλάνθαστος (1/1 δίποντο, 3/3 τρίποντα) εντός παιδιάς υπήρξε αρχικά ισορροπία (27-27) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια με τους Ίαν Χάμερ και Αλέκσα Ραντάνοβ να κυριαρχούν η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +21 (34-55 στο 18′), ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο +16 (41-57, στο 20’) για το Περιστέρι bwin.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (62-79 στο 30’) παρά την προσπάθεια του Ραϊσόν Σίμονς να βοηθήσει τον Ιωνικό να πλησιάσει. Η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας ήταν μεγάλη και το Περιστέρι bwin έφτασε σε μια εύκολη όπως εξελίχθηκε νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κατραχούρας, Μαλαμάς, Καρπάνος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-27, 41-57, 62-79, 75-102

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κωστής): Νούνιεζ Καστίγιο 2 (1/6 σουτ, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σίμονς 26 (8/11 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη), Αρσενόπουλος 12 (2/6 τρίποντα), Λέισι 11 (4 ασίστ, 3 λάθη), Αγγελόπουλος, Μπέμπης, Χένρι 4, Κιούσης 1, Πετανίδης 3 (1), Κορκόντζελος 1, Μάντζαρης (0/3 τρίποντα, 1 ασίστ, 2 λάθη), Χόκινς 11

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 11 (4/6 δίποντα, 3/3 βολές, 7 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 2, Πουλιανίτης 2, Ντένμον 19 (4/7 τρίποντα), Κασελάκης (0/5 σουτ), Κόουλμαν 6, Μωραΐτης 18 (4/7 τρίποντα, 5 κλεψίματα), Ραντάνοβ 15 (1), Περσίδης, Χουγκάζ 13 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Χάμερ 15 (7/7 δίποντα, 0/1 τρίποντομ. 1/4 βολές, 7 ασίστ), Ζούγρης 1

«Παίξαμε σύμφωνα με αυτά που σχεδιάσαμε, ο Σιλβέιν είχε σπασμό στη μέση»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, στη συνέχεια παίξαμε σύμφωνα με αυτά που είχαμε σχεδιάσει και όπως θέλουμε να παίζουμε. Παίξαμε καλή άμυνα, φύγαμε στον αιφνιδιασμό και είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Κρατάμε τα 35 λεπτά, μόνο τα πρώτα πέντε-έξι λεπτά, πιστεύω ότι ήμασταν τελείως έξω από τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε».

Και συνέχισε: «Για μας ήταν ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Μένουν ακόμη τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς και πρέπει να είμαστε σοβαροί, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά όπως δουλεύουμε και να προσπαθούμε να παίξουμε όσο το δυνατόν κάθε εβδομάδα καλύτερο μπάσκετ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Σιλβέιν Φρανσίσκο που λόγω ενός σπασμού στη μέση χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα.
«Συγχαρητήρια στα παιδιά και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς. Ο Σιλβέιν (Φρανσίσκο) είχε έναν σπασμό στη μέση γι’ αυτό και δεν αγωνίστηκε. Οπότε να είμαστε υγιείς, να δουλεύουμε και να προοδεύουμε» πρόσθεσε ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ιωνικού Νικαίας, Φοίβος Κωστής, τόνισε: «Για μας εξαρχής ήταν ένα παιχνίδι όχι από αυτά που έχουμε βάλει στόχο. Είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί ήμασταν ανταγωνιστικοί για τα στάνταρ τα δικά μας. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν, μπήκαν οι μικροί και για μένα επειδή ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Α1, μπορώ να πω ότι ήταν μια μεστή βραδιά».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το