Έκανε τη δουλειά (77-66) το Περιστέρι bwin με «μαγικό» Μπίλαν!

Την δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε το Περιστέρι bwin επικρατώντας (77-66) του Λαυρίου στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 18η αγωνιστική της Basket League με πρωταγωνιστή τον Μίρο Μπίλαν.

Ο σέντερ των «κυανοκιτρίνων» ήταν ο κυρίαρχος των «αιθέρων» και εκείνος που έκανε τη διαφορά με τους 18 πόντους, τα 15 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ συμβάλλοντας τα μέγιστα για το 11-7 της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ακόμη πολύτιμη συνεισφορά είχαν οι Σιλβέιν Φρανσίσκο, Μάρκους Ντένμον, Λεωνίδας Κασελάκη, Δημήτρης Μωραΐτης και Στέλιος Πουλιανίτης (ειδικά στην άμυνα πάνω στον Αρ Τζέι Κόουλ).

Ο Σέιβιον Φλαγκ ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Άρ Τζέι Κόουλ έμεινε στα… ρηχά με 10 πόντους.

Το Περιστέρι bwin μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι (17-6 στο 5’) με τον Μάρκους Ντένμον να σκοράρει κατά βούληση! Όμως, η ομάδα της Λαυρεωτικής αντέδρασε και έκλεισε το πρώτο 10λεπτο στο +2 (19-21 στο 10’) με τους Φλαγκ και Κόουλ να σκοράρουν. Στη δεύτερη περίοδο με πιεστική άμυνα στον Κόουλ οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι (27-23 στο 12’), ωστόσο το Λαύριο ανέκτησε προσωρινά τον έλεγχο (31-34 στο 17.20’’). Οι Μίρο Μπίλαν και Μάρκους Ντένμον με συνεχόμενα καλάθια έδωσαν τη δυνατότητα στο Περιστέρι bwin να κλείσει το πρώτο μέρος έχοντας  το προβάδισμα (39-36 στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο τα τρίποντα Πουλιανίτη και Φρανσίσκο «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +9 (49-40 στο 25’) και στη συνέχεια στο +10 (52-42 στο 26.30’’). Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων το Περιστέρι είχε μια διαφορά ασφαλείας (59-50 στο 30’) με τον Μίρο Μπίλαν να σκοράρει και να κυριαρχεί στις δυο ρακέτες.

Στην τελευταία περίοδο, τα τρίποντα των Ζάρα και Κόουλ έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν σε… απόσταση αναπνοής (59-58 στο 32.40’’). Εκεί, ένα καλάθι του Ίαν Χάμερ και δυο τρίποντα του Δημήτρη Μωραΐτη «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +9 (67-58 στο 34.40’’), ενώ δυο βολές του Μίρο Μπίλαν και ένα λέι απ του Μάρκους Ντένμον ανέβασαν τη διαφορά στο +12 (71-59 στο 37.50’’) «κλειδώνοντας» τη νίκη για τους «κυανοκίτρινους».

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Γερακίνης, Καλογερόπουλος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 39-36, 59-50, 77-66

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 18 (6/10 δίποντα, 6/6 βολές, 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φρανσίσκο 12 (3/9 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ντένμον 12 (3/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Κασελάκης 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Κόλμαν, Μωραΐτης 11 (3/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ραντάνοβ, Πουλιανίτης 3 (1), Χουγκάζ 5 (1), Χάμερ 7 (7 ριμπάουντ)

ΛΑΥΡΙΟ (Λιμνιάτης): Γκρέι 6 (1), Φλαγκ 15 (5/14 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κόουλ 10 (2), Λάνγκεβιν 7, Νικολαΐδης 2 (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πιλάβιος, Ζάρας 8 (1), Γερομιχαλός 7

«Παίξαμε εξαιρετική άμυνα για τρία δεκάλεπτα»

Μετά το τέλος του αγώνα με το Λαύριο, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι για μας. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά τον αγώνα. Στη συνέχεια χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, λίγο χαλαρώσαμε στην άμυνα και αν εξαιρέσουμε τους 21 πόντους που δεχθήκαμε στο πρώτο 10λεπτο, για τρία 10λεπτα παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Συνολικά δεχθήκαμε 66 πόντους και σε κάθε δεκάλεπτο από τα τελευταία τρία 15, 14 και 16 πόντους αντίστοιχα. Κάτι που για μας είναι πολύ σημαντικό, δηλαδή να παίξουμε καλή άμυνα».

Και συμπλήρωσε: «Σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού κυκλοφορήσαμε πολύ καλά την μπάλα, θα μπορούσαμε και καλύτερα. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι με σοβαρότητα. Ακόμη, είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα κυρίως όταν ξεφύγαμε στο σκορ δυο-τρεις φορές με δέκα πόντους και αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε, αλλά ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μου. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση τους».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Λαυρίου Γιώργος Λιμνιάτης, τόνισε: «Η εικόνα της ομάδας μας ήταν για μεγάλο διάστημα αυτή που θέλαμε. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, πιστεύαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα από το παιχνίδι. Παρόλο που σήμερα αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει κατεύθυνση, ρόλους και εξαιρετική ατομική ποιότητα. Εμάς προσωπικά παρόλο που χάσαμε το παιχνίδι στο τέλος, η προσπάθεια των παικτών μας, μας αφήνει πολύ ευχαριστημένους και μας δίνει το δικαίωμα να καταλάβουμε ότι έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα».

Και συμπλήρωσε: «Η πίεση του Περιστερίου στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν μας άφησε να παίξουμε κάποια plays, να γυρίσουμε την μπάλα. Είχαμε επιλέξει κάποιους στόχους στην επίθεση που σε κάποιο βαθμό αυτό το πλάνο μας λειτούργησε, χτύπωντας με κάποια πικ εν ρολ σε συγκεκριμένους παίκτες. Τα 14 επιθετικά ριμπάουντ του Περιστερίου μας έκαναν μεγάλη ζημιά, όπως και το γεγονός ότι σουτάραμε άσχημα στις ελεύθερες βολές, το 6/13 είναι χαμηλό ποσοστό».

Όσο για την εξέλιξη του παιχνιδιού στο τελευταίο 10λεπτο, παρατήρησε: «Και όταν το σκορ ήταν 59-58 χάσαμε δυο σουτ για να περάσουμε μπροστά. Το μικρό ροτέισιον που έχουμε μας στοίχισε. Παίζαμε με μια ομάδα που έχει πολλούς παίκτες και στο τέλος είχαν οι παίκτες τους δυνάμεις, σε αντίθεση με μας. Την ίδια στιγμή δεχθήκαμε τρία σουτ στο τέλος του χρόνου επίθεσης. Ο αντίπαλος έβαλε αυτά τα μεγάλα σουτ, ενώ εμείς δημιουργήσαμε καταστάσεις στην επίθεση, αλλά δεν ήμασταν εύστοχοι. Επίσης τα 6 λάθη μας απέναντι σε μια ομάδα που πιέζει πολύ, δείχνει ότι είχαμε μεγάλη συγκέντρωση. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η ομάδα μας έχει δυνατότητες και μπορεί να κάνει πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής».

 

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το