Χάθηκε ο τελικός, αλλά έμεινε στην ιστορία!

Το Περιστέρι bwin έγραψε ιστορία με την παρουσία του στον 48ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη στο κλειστό «Δύο Αοράκια» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όπου γνώρισε την ήττα με 85-57.

Οι «κυανοκίτρινοι» πρόσθεσαν μια ακόμη σελίδα στην ιστορία τους συμμετέχοντας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ολοκλήρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια τους στον συγκεκριμένο θεσμό.

Τα συνεχόμενα παιχνίδια φάνηκε ότι επηρέασαν στο κομμάτι της κούρασης τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και «έχτισε» μια σημαντική διαφορά στο τέλος του πρώτου 10λεπτου (10-26 στο 10’) με πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ.

Στη δεύτερη περίοδο παρά τις προσπάθειες των «κυανοκιτρίνων» ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη διαφορά (11-41, στο 16’) και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με ένα επιμέρους 10-4 το Περιστέρι bwin μείωσε τη διαφορά (21-45, 20΄).

Η αστοχία (3/16 δίποντα και 4/15 τρίποντα) ερμηνεύει με σαφήνεια τη σημαντική διαφορά που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός και «κλείδωσε» τη νίκη στον τελικό του 48ου Κυπέλλου Ελλάδος.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Πιτσίλκας, Θεονάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-26, 21-45, 34-68, 57-85

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 2 , Φρανσίσκο 5 (2/9 σουτ), Κόλεμαν 2, Μωραΐτης 16 (3/8 τρίποντα) , Ραντάνοβ 2, Πουλιαμότης 6 (2) Ντένμον 7 (2/8 σουτ) , Κασελάκης 3 (1) , Χουγκάζ 7 (4 ριμπάουντ), Χάμερ 7 (5 ασίστ), Ζούγρης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (5 ασίστ), Κάναν 3, Λούντζης, Λαρεντζάκης (3 λάθη), Πάπας, Φαλ 13 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ) , Σλούκας 5 , Βεζένκοβ 20 (4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 9 , Μπόλομποϊ 3 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη) , Πίτερς 26 (8/11 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 4

«Είμαι περήφανος για όλο τον Οργανισμό»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στον τελικό του 48ου Κυπέλλου Ελλάδος, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη για μένα. Θα πρέπει να τον πετύχεις είτε κουρασμένο είτε ανυποψίαστο για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό. Λόγω του τελευταίου ματς στο Περιστέρι και του τελικού, ο Ολυμπιακός ήταν υποψιασμένος».

Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είχαμε την ενέργεια για να ακολουθήσουμε τον ρυθμό κι όταν είναι κουρασμένο το σώμα, είναι κουρασμένο και το μυαλό. Είμαι πολύ περήφανος για όλο τον οργανισμό και τα παιδιά, είναι τεράστια επιτυχία για την ομάδα. Θέλω να κρατήσουμε τα καλά και να μάθουμε από ό,τι δεν κάναμε και εύχομαι να ξαναφτάσουμε στον τελικό. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, υποστήριξε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους. Το γεγονός ότι δίνουν την ευκαιρία σε μας να έχουμε μια τέτοια στελέχωση στην ομάδα, μιλάω για όλους και όχι μόνο τους παίκτες, αποτυπώνεται και στο πώς παίζει η ομάδα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την τακτική ή την φυσική κατάσταση το να έχεις μια ομάδα που είναι συμπαγής, συνεπής και παίζει όμορφα κατά γενική ομολογία. Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο μας στον Μπαφέ και τον Γκατζούλη, που σύντομα θα είναι και πάλι μαζί μας. Το τουρνουά αυτό με τις οκτώ ομάδες ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος, υπήρχαν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, όπως για παράδειγμα οι ώρες των παιχνιδιών, ίσως τα εισιτήρια να μην είναι ένα πακέτο για όλα τα παιχνίδια, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα βήμα προς τα μπρος. Ο τελευταίος τελικός με οπαδούς των δύο ομάδων είχε φωτοβολίδες, στρατούς και εκκένωση της κερκίδας στο Ελληνικό».

Για την ηθική ικανοποίηση από τα εγκώμια για το μπάσκετ του Ολυμπιακού: «Με ικανοποιεί πάρα πολύ αυτό, δεν είμαι αδιάφορος, ούτε άνθρωπος χωρίς συναισθήματα. Ένας άνθρωπος είναι τόσο καλός όση η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι ιδιοκτήτες. Η διοίκηση μού έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξω τους παίκτες που μπορούν να παίξουν το μπάσκετ που εγώ φαντάζομαι και το μπάσκετ που κερδίζει. Παίζει ρόλο η υγεία, ο ανθρώπινος παράγοντας, πολλές φορές μπορείς να αποτύχεις, αλλά όταν υπάρχει εμπιστοσύνη πάντα πετυχαίνεις τον στόχο σου. Πάντα υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί μια ομάδα. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο κάθε φορά. Πέρσι και φέτος είχαμε και έχουμε προκλήσεις και οι παίκτες μου ήταν πάντα σοβαροί. Πιο πολύ φοβάμαι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που υποτιμούμε τον αντίπαλο, αλλά αυτό συνέβαινε και όταν ήμουν στο εξωτερικό».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το