Στοίχισε ένα κακό τρίλεπτο (68-64) με την ΑΕΚ

Ένα τρίλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στοίχισε στο Περιστέρι bwin στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, όπου ηττήθηκε με 68-64, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της BasketLeague.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο (16-16 στο 10’) με τους Μίρο Μπίλαν και Σιλβέιν Φρανσίσκο να σκοράρουν για τους «κυανοκίτρινους» και τους Αιζάια Μάιλς και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς για τους γηπεδούχους.

Η έμφαση στις άμυνες και η περιφερειακή αστοχία επέτρεψε παρ’ ολ’ αυτά στο Περιστέρι bwin να ξεφύγει στο σκορ (22-25 στο 15’) και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με τη διαφορά στο +2 (31-33, στο 20’), διατηρώντας τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, παρά τα πολλά χαμένα σουτ.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο πρώτο μέρος οι δυο είχαν το ίδιο ποσοστό (26.7% με 4/15 τρίποντα) από την περιφέρεια. Μάλιστα, το ποσοστό τους ήταν ίδιο και στα δίποντα, καθώς η ΑΕΚ είχε 53.3% (8/15 σουτ) και οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη 52.6% (10/19).

Στην επανάληψη, το πρώτο τρίλεπτο αποδείχθηκε καθοριστικό για την αναμέτρηση, καθώς οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» ένα σερί 15-0 μετατρέποντας το σκορ σε 46-33 (στο 23’). Οι Αγραβάνης-Κασελάκης προσπαθούσαν να δώσουν λύσεις, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ είχε τον ρυθμό και εύστοχα σουτ.

Το Περιστέρι bwin αντέδρασε και με πιεστική άμυνα πλησίασε (55-51 στο 33’), αλλά εκεί χάθηκε η ευκαιρία για να μειωθεί κι άλλο η διαφορά έπειτα από ένα άστοχο σουτ του Λεωνίδα Κασελάκη. Η ΑΕΚ στη συνέχεια σκόραρε με τον Γιάνις Στρέλνιεκς και μπόρεσε να φτάσει στη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Κατραχούρας, Μπακάλης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16, 31-33, 52-46, 68-64

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φλιώνης 14 (4/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Γιάνκοβιτς 10 (1/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Μάιλς 10 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Γουίλιαμς (0/4 σου), Μίτσελ 9 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος, ΜακΓκριφ 3 (1), Γόντικας 4 (4 ριμπάουντ), Παπαδάκης 6 (2), Στρέλνιεκς 12 (5/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 9 (3/9 δίποντα, 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Φρανσίκο 17 (4/9 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ασίστ), Ντένμον 13 (1/5 τρίποντα), Κασελάκης 10 (2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Περσίδης, Μωραΐτης (0/3 σουτ, 2 ασίστ), Ραντάνοβ, Αγραβάνης 14 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Ζούγρης 1

«Καθοριστικό το 15-0 σερί της ΑΕΚ»

Μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Θεωρώ, ότι στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάναμε πολλά ξεμαρκάριστα σουτ που δεν ευστοχήσαμε, η άμυνά μας ήταν καλή από τη στιγμή που δεχθήκαμε μόλις 31 πόντους. Ενώ, λοιπόν, είπαμε στο ημίχρονο να μπούμε με παραπάνω ενέργεια και ένταση, πραγματικά μπήκαμε με τη χειρότερη προσέγγιση. 

Σε ένα τέτοιο αγώνα δεν μπορείς να μπαίνεις στο δεύτερο ημίχρονο και η αντίπαλη ομάδα να σου κάνει σερί 15-0. Πιστεύω, ότι αυτό ήταν ένα πολύ κομβικό σημείο. Από εκεί και έπειτα παίξαμε πάρα πολύ εγωιστικά. Δεν πήραμε καλές επιλογές και όταν ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι, χάσαμε ένα κομβικό καλάθι με τον Λεωνίδα (σ.σ Κασελάκη) και αντί η διαφορά να πάει στους 2 πόντους πήγε στους 6». 

Και συνέχισε: «Σε αυτό το ημίχρονο μαζί με το παιχνίδι στη Ρίτας, παίξαμε το χειρότερο μπάσκετ που έχουμε παίξει στη σεζόν. Πολύ ατομικό μπάσκετ, που δεν μου αρέσει καθόλου και πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε σήμερα. 

Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, και εμείς τώρα καλούμαστε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα που είναι εκτός της νοοτροπίας και της φιλοσοφίας μου. 

Θέλω να δούμε το βίντεο και να αναλύσουμε το παιχνίδι με τους παίκτες γιατί πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει η νίκη ή η ήττα, αλλά το δεύτερο ημίχρονο και ο τρόπος που προσεγγίσαμε το ματς είναι τελείως εκτός της φιλοσοφίας μου. Σιχαίνομαι το ατομικό μπάσκετ. Όλοι να παίζουν για τον εαυτό τους. Εδώ στο Περιστέρι bwin θέλουμε να παίζουμε, όπως έχουμε δείξει πολλές φορές, ομαδικό μπάσκετ».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ Ηλίας Καντζούρης, τόνισε: «Ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρεις. Νομίζω πως δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά αμυντικά. 

Σίγουρα, ενεργειακά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν στο επίπεδο, που θέλαμε και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα με ένα επίπονο ταξίδι και ένα ματς εναντίον μίας ομάδος, που με τον ρυθμό με τον οποίο παίζει, η ενέργεια η οποία απαιτείται είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους».

Και πρόσθεσε: «Εμείς, θεωρώ στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε αμυντικά όπως πρέπει, με πάρα πολλές επαφές, απέναντι σε μία ομάδα που έχει πάρα πολύ καλή προπονητική καθοδήγηση και θεωρώ ότι το παιχνίδι που έχασε το Περιστέρι με τον Ολυμπιακό είναι ένας καλός οδηγός.

Απέναντι, λοιπόν, σε μία πολύ καλή ομάδα παίξαμε όπως έπρεπε έτσι ώστε να επικρατήσουμε και να συνεχίσουμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Είναι σχεδόν 1η Φλεβάρη και είμαστε τρίτοι στο πρωτάθλημα, στους “16” του BCL και στο Final 8 του Κυπέλλου, άρα είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους και θεωρώ, ότι αν είμαστε ήρεμοι και έχουμε την υγεία μας, αυτή η ομάδα έχει να δώσει πάρα πολλά πράγματα».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το