Έπαιξε εκπληκτικά, έχασε (87-86) στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ και ελέγχοντας το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του παρά τις σημαντικές απουσίες του Δημήτρη Αγραβάνη και του Σακούρ Τζούστον, το Περιστέρι bwin, έφτασε μια… ανάσα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ από μέση απόσταση του Τόμας Γουόκαπ στο 1.4’’ πριν τη λήξη επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να φύγουν νικητές (87-86) από το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Περιστερίου bwin, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, κοίταξαν κατά πρόσωπο τον αντίπαλο τους και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (13-20 στο 8’) αντέδρασαν και με τους Μίρο Μπίλαν, Σιλβέιν Φρανσίσκο, Δημήτρη Μωραΐτη και Βαγγέλη Ζούγρη πήραν τον έλεγχο (35-30 στο 16’) στα χέρια τους. Ο Ολυμπιακός πιέστηκε πολύ, έκανε λάθη και ο Κώστας Παπανικολάου προσπαθούσε μαζί με τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Τόμας Γουόκαπ να ανακτίσουν τον έλεγχο. Το Περιστέρι bwin όμως είχε ψυχή και πάθος που ξεχείλιζε και έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας το προβάδισμα (44-42 στο 20’). Μια ψυχή και ένα πάθος που αποτυπώνονταν στις κινήσεις του Βαγγέλη Ζούγρη, ο οποίος τα έβαλε με τους ψηλούς του Ολυμπιακού και κέρδισε τις περισσότερες μάχες ξεσηκώνοντας τον κόσμο στις εξέδρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός με καλάθια από τους Ταρίκ Μπλακ, Μουστάφα Φαλ και Τόμας Γουόκαπ βρέθηκε στο +8 (49-57 στο 26.30’’ και 53-61 στο 28’). Όμως, και πάλι οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έκαναν την ανατροπή, με μεγάλα καλάθια από τους Μωραΐτη, Φρανσίσκο, Ζούγρη και Ραντάνοφ προηγήθηκαν με 69-68 (στο 34’). Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έδωσε ξανά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (73-80 στο 37’), αλλά από εκεί με τρίποντα των Ντένμον και Φρανσίσκο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Περιστερίου bwin που προηγήθηκε με 84-82 (στο 39’). Ο Λαρεντζάκης ευστόχησε σε τρίποντο (84-85), όμως ο Σιλβέιν Φρανσίσκο πέτυχε μεγάλο σουτ (86-85, 14’’).

Μετά το τάιμ άουτ του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Ολυμπιακός βρήκε το σουτ με τον Τόμας Γουόκαπ από μέση απόσταση που ευστόχησε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσώνος, Καρπάνος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 44-42, 62-63, 86-87

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπιλάν 20 (6/8 δίποντα, 8/11 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα), Φρανσίσκο 16 (2/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα),Φύτρος 3 (1), Ντένμον 10 (2/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Κασελάκης 4 (0/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μωραΐτης 13 (4/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ραντάνοβ 11 (5/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Πουλιανίτης, Περσίδης, Ζούγρης 9 (4/4 δίποντα, 1/1 βολή)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (8 ασίστ, 2 λάθη, 3 κλεψίματα), Κάναν 11 (3/5 τρίποντα), Φαλ 5 (7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Βεζένκοβ 8 (0/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Παπανικολάου 13 (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 6 ασίστ, 3 λάθη), Λούντζης 8 (1), Λαρεντζάκης 13 (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/3 βολές), Πάπας 2, Σλούκας 5 (1/7 σουτ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Μπόλομποϊ 1, Πίτερς 5 (1), Μπλακ 8 (3/3 δίποντα, 2/2 βολές).

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Πολλοί θα περίμεναν εδώ να είμαι σκασμένος, στενοχωρημένος, αλλά είμαι χαμογελαστός, γιατί είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου. Περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε. Πιστεύω παίξαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι 40 λεπτά. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με τον Ολυμπιακό, αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, το δείχνει και η βαθμολογική θέση στην Ευρωλίγκα.

Μιλάμε για δυσανάλογα μεγέθη σε όλους τους τομείς, μπήκαν παιδιά μέσα με ψυχή, δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, σεβαστήκανε τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του, αλλά δεν τους φοβηθήκανε. Αυτό το δείξαμε και μέσαα στο γήπεδο».

Και συνέχισε: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που αγωνίζεσαι. Για μένα είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Ακόμη και ένα παιχνίδι έχει να κάνει με ταξίδι και προορισμό. Είναι ο τρόπος που αγωνίζεσαι. Όταν αγωνίζεσαι σωστά και όταν παίζεις σωστό μπάσκετ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αργά η γρήγορα θα έρθει. Δεν πιστεύω σε τύχη και ατυχία, σ’ αυτές τις χαζομάρες, πιστεύω στη σκληρή δουλειά και πως ετοιμάζεις ένα παιχνίδι. Είναι δύσκολο να παίζεις απέναντι στα κορμιά του Ολυμπιακού, έχει εξαιρετικούς παίκτες είναι σε καλό μομέντουμ. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Στο τέλος κέρδισε ο Ολυμπιακός, έτσι είναι η ζωή προχωράμε…».

Για την εμφάνιση του Βαγγέλη Ζούγρη, ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων», είπε: «Το πιο σημαντικό είναι να τα βάλεις τα παιδιά όταν είναι δουλεμένα και έτοιμα. Δεν πρέπει να τα βάζεις τα παιδιά όταν δεν είναι έτοιμα και να τα εκθέτεις. Πρέπει να μπαίνουν μέσα από τη διαδικασία της δουλειάς, της τριβής και τότε να είναι σίγουροι ότι θα παίξουν.

Όλα τα παιδιά δουλεύουν σωστά, ο Ζούγρης και ο Φύτρος δουλεύουν εξαιρετικά. Μπήκαν σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι και ανταπεξήλθαν, αλλά βοήθησαν και πάρα πολύ την ομάδα μας. Να ασχοληθούμε με το επόμενο παιχνίδι, δεν πρέπει να τα κάψουμε και αυτά τα παιδιά, μην τους κάνουμε τον επόμενο Χάινς και Παπανικολάου να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Έχουν πολύ ανηφόρα και σκληρή δουλειά και συνεχίζοντας έτσι θα ανταμειφθούν. Επίσης στην 12αδα είχαμε άλλα δυο παιδιά, τον Σταυρακόπουλο και τον Μπιλάλη».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, υποστήριξε: «Απρόσμενα για πολλούς, αλλά όχι γι’ αυτούς που ξέρουν μπάσκετ έγινε από το τίποτα ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη ένταση, μεγάλο σασπένς, και κρίθηκε στην τελευταία φάση. Είναι από αυτά τα ένα-δυο παιχνίδια στη χρονιά που πάντα σου συμβαίνουν, ο αντίπαλος να παίξει καταπληκτικά, χωρίς βασικούς παίκτες, καθώς έλειπαν ο Τζούστον και ο Αγραβάνης. Έπαιξαν πάρα πολύ καλά και από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι φύγαμε 8-9 πόντους. Αν θυμάμαι καλά σκόραραν σε κάθε φάση. Οπότε μοιραία έγινε αυτό που έγινε».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς είχαμε αρκετούς παίκτες που θεωρούσαν ότι θα πάρουμε το ματς περπατώντας και ξαφνικά πρσγειώνεσαι στην πραγματικότητα, γιατί πάντα και ο αντίπαλος παίζει. Στο μπάσκετ πρέπει να παίζεις 40 λεπτά για να κερδίσεις. Έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε στην τελευταία φάση και πήραμε το παιχνίδι με το pull up του Γουόκαπ. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Περιστέρι, τους εύχομαι καλή συνέχεια, εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Πάντα έχεις να μαθαίνεις απο κάθε παιχνίδι που παίζεις. Κερδίζεις, χάνεις, ίσως για ένα επόμενο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος να μας κάνει αυτή η εμφάνιση, η δική μας και η αντίδραση του Περιστερίου bwin καλό».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το