Το Περιστέρι bwin κυρίαρχος (81-70) του παρκέ στην PAOK Sports Arena

Με εκπληκτική άμυνα στην περιφέρεια και τους Μίρο Μπίλαν, Λεωνίδα Κασελάκη να αποτελούν τις βασικές σταθερές επιθετικά το Περιστέρι bwin κυριάρχησε (81-70) στην PAOK Sports Arena απέναντι στον «δικέφαλο», για την 12η αγωνιστική της Basket League και απολαμβάνει τη μοναξιά της 3ης θέσης στην βαθμολογία!

Η καταπληκτική άμυνα συνολικά στο δεύτερο μέρος, επέτρεψε στους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να φτάσουν στη νίκη, σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι στον φορμαρισμένο Π.Α.Ο.Κ., παίζοντας χωρίς τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τα τέσσερα τρίποντα από τους παίκτες του «δικεφάλου» επέτρεπαν στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να έχει το «πάνω χέρι» (15-7 στο 6’), το Περιστέρι bwin ισορρόπησε (17-17, στο 9’) αλλά ο Σάιμπερτ με τρίποντο έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +3 (20-17) για τον ΠΑΟΚ. Ο Λεωνίδας Κασελάκης αποτέλεσε ένα καλό στήριγμα πλάι στο Μίρο Μπίλαν στη δεύτερη περίοδο, όπου οι «κυανοκίτρινοι» έλεγξαν το ρυθμό (25-27 στο 15.30’’ και 29-32 στο 17.40’’). Τα τρίποντα από τους Φράνκε, Χαντς και Μαργαρίτη στο τέλος του ημιχρόνου επέτρεψαν στο «δικέφαλο» να πάει στα αποδυτήρια με το +2 (40-38 στο 20’).

Η κατακόρυφη άνοδος σε δημιουργία και σκοράρισμα από τους Σιλβέιν Φρανσίσκο και Μάρκους Ντένμον με την βοήθεια στην περιφέρεια και του Δημήτρη Μωραΐτη, έδωσε στο Περιστέρι bwin τη δυνατότητα να επιβάλλει το ρυθμό του. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Σιλβέιν Φρανσίσκο οι «κυανοκίτρινοι» βρέθηκαν στο +5 (47-52 στο 26.40’’). Ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την καλή περιφερειακή άμυνα του Περιστερίου bwin, το οποίο ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο στο +3 (55-58 στο 30’).

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και χωρίς λύσεις επιθετικά ο Π.Α.Ο.Κ. είδε τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να τρέχουν ένα επιμέρους σερί 7-15 εξασφαλίζοντας μια σημαντική διαφορά 11 πόντων (62-73 στο 37’) την οποία διαχειρίστηκε υποδειγματικά στα τελευταία λεπτά το Περιστέρι bwin φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζιοπάνος, Θεονάς, Τηγάνης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 40-38, 55-58, 70-81

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Φράνκε 6 (2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ράιλι 7 (1 τριπ., 5 ασίστ), Μαργαρίτης 13 (3/6 τρίποντα), Σαλούστρος 3 (1 τριπ.), Ρένφρο 6, Τσιακμάς 2, Χαντς 15 (1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Πόλι, Σλαφτσάκης 7 (1 τριπ.), Χρηστίδης, Σάιμπερτ 8 (2 τριπ.), Καμπερίδης 3 (1 τριπ.)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Μπίλαν 17 (5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φρανσίσκο 16 (2/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 λάθη), Ντένμον 15 (3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κασελάκης 18 (4/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Περσίδης 4, Τζούστον (5 ριμπάουντ), Φύτρος, Μωραΐτης 6 (1 τριπ.), Ραντάνοβ 5 (1 τριπ.), Πουλιανίτης.

«Το καλύτερο μας παιχνίδι»!

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην PAOK Sports Arena, ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Θέλαμε πολύ τη νίκη για να δείξουμε πρώτα στου εαυτούς μας τη δουλειά που κάνουμε. Ίσως ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι μέσα στη χρονιά. Παίξαμε πολύ σωστά, όπως θέλω να παίζουμε». Και συμπλήρωσε:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συγκέντρωση, σε ένα δύσκολο γήπεδο με πολύ κόσμο. Είχαν προσήλωση στο πλάνο μας. Καλή επιτυχία στον Π.Α.Ο.Κ. στο ματς που έχει στη Λιθουανία. Πρέπει να κοιτάμε να πηγαίνουν όλες οι ομάδες μας καλά στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη νίκη. Ήταν περισσότερο έτοιμοι στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο από ότι εμείς. Για μεγάλο χρονικό διάστημα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με εναλλαγές στο προβάδισμα. Το Περιστέρι bwin πήρε μια μικρή διαφορά σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, υπήρξε μία φάση την οποία αμφισβητώ έντονα. Δόθηκαν τρεις βολές σε ένα σουτ που δεν υπάρχει φάουλ, στον Ντένμον και στη συνέχεια δόθηκε και τεχνική ποινή. Δε διαχειριστήκαμε καλά τη διαφορά. Ουσιαστικά δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε και αυτό είναι πρώτη φορά που συνέβη. Συνεχίζουμε για το παιχνίδι στο Βίλνιους».

Όταν ρωτήθηκε για την κακή εικόνα των περισσότερων ξένων της ομάδας του, σχολίασε: «Δε θεωρώ ότι ήταν οι πέντε από τους έξι κακοί. Και ο Χαντς και ο Σάιμπερτ ήταν θετικοί. Ο Ράιλι βγήκε εκτός με πολύ γρήγορα φάουλ. Το πρωτο φάουλ δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια… Κάνει δύο ανόητα φάουλ ο ίδιος στη συνέχεια, οπότε από πολύ νωρίς είναι στον πάγκο για να προφυλαχθεί. Θεωρώ ότι αυτό επηρέασε αρνητικά. Έχει συμβεί ξανά να χρεώνεται νωρίς με φάουλ και πρέπει να το βελτιώσει.

Δε νομίζω ότι έχει να κάνει κάτι με τον αντίπαλο, έχει να κάνει τη δική μας διαχείριση σωματικά και πνευματικά. Δεν έχουμε τόσο μεγάλο βάθος αλλά δε μπορούμε να ψάχνουμε και δικαιολογίες. Κάναμε τη νίκη στο προηγούμενο παιχνίδι, ξέραμε ότι είχαμε λίγο χρόνο για ένα πολύ δύσκολο ματς. Το Περιστέρι μπορεί να είχε μία μέρα παραπάνω αλλά έπαιζε κι αυτό στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι η φάση του Ντένμον επηρέασε πάρα πολύ το μυαλό μας, έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στον αντίπαλο που είχε την εμπειρία και την ποιότητα να το διαχειριστεί».

PHOTOS ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μοιράσου το